Καθυστερεί η αναγνώριση του Πατριάρχη Θεόφιλου…

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει η στάση την οποία θα κρατήσει το κράτος του Ισραήλ, κλειδί στις περαιτέρω εξελίξεις, αφού το Ισραήλ είναι ο ισχυρότερος παράγοντας στην περιοχή και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι είχε δώσει τη σχετική έγκριση, αναγνώριση και στήριξη στον Πατριάρχη Ειρηναίο, του οποίου τη γνώμη φαίνεται να υπολογίζει.

Μάλιστα ο κ. Ειρηναίος την επόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μια σημαντική συνάντηση με μια ισχυρή προσωπικότητα του Ισραήλ.

Από την πλευρά της Παλαιστίνης φαίνεται ότι η αναγνώριση του Θεόφιλου προχωρεί και απομένει η τυπική διαδικασία, όπως ακριβώς και στην Ιορδανία, όπου ο βασιλιάς Αμπντάλα περιμένει να υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Πάντως ο νεοεκλεγείς Πατριάρχης Θεόφιλος, όπως έχει δηλώσει, θα περιμένει την αναγνώριση από όλα τα κράτη, τα οποία προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο και το διεθνές καθεστώς του Πατριαρχείου.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό του Πατριαρχείου εξακολουθούν να αναμετρώνται οι γνωστές «φατρίες» οι οποίες είχαν δημιουργήσει τα μεγάλα προβλήματα και τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ανάθεση των καθηκόντων αυτών «παίζεται» μεταξύ του Μητροπολίτη Ησύχιου και του κ. Θεόκτιστου, που ήταν και επί Ειρηναίου Έξαρχος και δεν αποκλείεται να του δοθεί η ανάθεση αυτή, προκειμένου να μην μπλέκεται στο πόδια της σημερινής ηγετικής ομάδας στα Ιεροσόλυμα.

Πάντως, ανεξάρτητα με τις κόντρες και τις αντιθέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι το Πατριαρχείο φαίνεται να βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αναγκάστηκε να πάρει από τράπεζα δάνειο 2.500.000 ευρώ βάζοντας υποθήκη ακίνητη περιουσία και διάφορα άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή εκλήθη στη 13η ανακρίτρια κ. Τσάμη ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος προκειμένου να καταθέσει για τον εξαφανισμένο Παπαδήμα καθώς και για θέματα που αφορούσαν το Πατριαρχείο.

Στην ίδια ανακρίτρια εμφανίστηκαν και δύο παλαιστίνιοι δικηγόροι οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέθεσαν στοιχεία για τον Παπαδήμα.


Σχολιάστε εδώ