Με 23,7% στον Polis ο Ευαγγελάτος!

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως ο δημοσιογράφος και εταίρος κατά 50% της Journalists Independent ΕΠΕ, το καλοκαίρι, έχοντας σταματήσει από το Πάσχα τη συνεργασία του με το Alter, διαπραγματευόταν με δύο κανάλια, το Mega και το Smart, που είχε περάσει, από την πλευρά Θεοδόση (αλλά και των λοιπών τηλεπικοινωνιακών και διαφημιστικών δυνάμεων) στον Γ. Αλαφούζο.

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ήθελε να δημιουργήσει έναν ενημερωτικό σταθμό ροής, σχέδιο που συμπτωματικά λίγο καιρό μετά ανέπτυξε και η πλευρά Κοντομηνά, αγοράζοντας τον Polis, από τον πρώην συνεταίρο στον Alpha, Σ. Τσοτσορό

Στην πρώτη του εκπομπή το βράδυ της Τετάρτης στον Alpha, ο Ν. Ευαγγελάτος συγκρούστηκε με ένα σουβλατζίδικο, ένα εστιατόριο αλυσίδας ανατολίτικου φαγητού και ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο, βάζοντας δημοσιογράφους της παραγωγής του, αλλά και άλλους επαγγελματίες, με κρυφές κάμερες, στις επιχειρήσεις.

Η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη στην ευρωπαϊκή αλλά και αμερικανική δημοσιογραφία, οι οποίες όμως επικεντρώνονται στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και όχι στα μικρά ή μεσαία καταστήματα. Εκεί όμως άραγε αρχίζουν οι διαχωριστικές γραμμές;

Στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν στο ΕΣΡ, συμμετέχουν ακόμη οι προφανώς πρώην εταιρείες Τσοτσορού: World Hellenic Information AE με 25%, Αττική Επιχείρηση Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ με 25%, Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Champions ΑΕ, 10,0171% και POLIS NET Consultants, 1,2189%. Στην εταιρεία συμμετέχει ακόμη η Νέα Εποχή Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ 15%, στο ΔΣ της οποίας συμμετέχουν οι Ανδρέας και Γιώργος- Στέφανος Μιχαλόπουλος.

Στον Alpha, σύμφωνα πάντοτε με το ΕΣΡ, συμμετέχουν οι Δημήτρης Κοντομηνάς 24,7%, Γιώργος Ψαρράς 25%, Interfinance (Χ. Βατικιώτης) 25%, Alpha Entertainment 3,71% (το 75% ανήκει στη Μαρία Κοντομηνά και το 25% στον Δ. Κοντομηνά) και Mantelord Investments Limited (με έδρα την Κύπρο) 22,22% (Μαρία Κοντομηνά 80% – Sionamour Lilited 20%).

Το «Π» την περασμένη βδομάδα είχε δημοσιεύσει το μετοχολόγιο του Alpha, έχοντας την πληροφορία πως ο Χ. Βατικιώτης εμφανιζόταν απευθείας και όχι η Interfinance, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΣΡ.


Σχολιάστε εδώ