Κάτω στον Πειραιά

Βέβαια το θέμα είναι τι θα πει και ο… Ολυμπιακός! Πάντως η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τελευταία σε εβδομαδιαία εφημερίδα εκτιμάται από κύκλους του ΠΑΣΟΚ ως πλασματική, μια και, όπως υποστηρίζεται, η εταιρεία αυτή παίρνει… εργολαβία όλες τις δημοσκοπήσεις του δημάρχου. Οπότε σίγουρα θα του… πρόσθεσε κάποιους πόντους. Εμείς ασφαλώς δεν υιοθετούμε τίποτα απ’ αυτά, απλώς τα μεταφέρουμε, γεγονός πάντως είναι ότι υπάρχει βεβαιότητα στους τοπικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ πως αυτή τη φορά η εκλογή «παίζεται»…

• Όσον αφορά τα περί συνεργασιών, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επαφή. Το βέβαιο, όμως, είναι πως από πλευράς τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπάρχει τέτοια διάθεση. Βέβαια από την άλλη πλευρά ο Θοδωρής Δρίτσας υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως αν δεν υπάρχουν προγραμματικές δεσμεύσεις για συγκεκριμένη πολιτική, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Πρέπει, υποστηρίζει, να πρυτανεύσει η αυτοδιοικητική λογική και όχι η κομματική, γιατί ο Πειραιάς μάς χρειάζεται όλους και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο…

• Βασική προϋπόθεση, βέβαια, για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά αποτελεί τι θέση θα πάρει ο Μανώλης Μπεντενιώτης. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις του πάντως φαίνεται ότι μάλλον θα προτιμήσει τη Βουλή από τον δήμο μια και οι συσχετισμοί όπως διαμορφώνονται, και με τη δεδομένη καλή του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου του διασφαλίζουν την εκλογή. Ο ίδιος βέβαια δεν λέει τίποτα ακόμα εκτός από το ότι ο Πειραιάς είναι στην καρδιά του και δεν απεμπολεί την βασική εντολή που του έδωσαν οι ψηφοφόροι του πριν από τρία χρόνια να αποδομήσει τον Αγραπίδη. Αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξει όποιον υποψήφιο χρίσει το ΠΑΣΟΚ και θα τον βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. Αν βέβαια αυτός είναι ο Φασούλας θα έχει έναν λόγο παραπάνω, γιατί σε περίπτωση που δεν κατέβει στον Πειραιά και ο Κώστας Σημίτης θα έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί πρώτος βουλευτής την Α’ Περιφέρεια.

• Στο… απέναντι στρατόπεδο ο Χρήστος Αγραπίδης είναι σίγουρος για τη νέα τετραετία. Στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές έχει προγραμματίσει μια σειρά έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και πιστεύει ότι θα ανεβάσουν τις… μετοχές του στους Πειραιώτες. Το… παιχνίδι για τον δήμαρχο πιστεύουμε ότι θα παιχτεί με τους συμβούλους του. Αν καταφέρει και τους ενεργοποιήσει έστω και αυτόν τον χρόνο, θα καταφέρει πολλά. Πρέπει, όμως, να πείσει ότι είναι δήμαρχος. Και ότι μπορεί να φορτσάρει στο τέλος και να… σώσει την παρτίδα… Αρκεί, βέβαια, να ελέγξει τις διαρροές από τον συνδυασμό του.

• Πάντως εκείνο που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι κινείται δραστήρια και ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς ο οποίος έχει ήδη αρχίσει επαφές με συμβούλους του Αγραπίδη. Μάλιστα πριν από δύο μέρες είχε και τηλεφωνική επαφή με δημοτικό παράγοντα του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του για το αν θα ήταν διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια που θα ξεκινήσει ο ίδιος.

• Έτος Παιδείας ανακήρυξε το 2006 για τον δήμο του ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στέφανος Χρήστου. Ήδη από τη νέα σχολική χρονιά όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής λειτουργούν μόνο το πρωί, ενώ ο δήμαρχος θα μοιράσει στους μαθητές από ένα ημερολόγιο του 2006 με θέμα την ιστορία του ελληνικού αλφάβητου.

• Εκπλήξεις ετοιμάζει η αντιδήμαρχος Πειραιά Πασχαλίνα Καλαγιά στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Και επειδή η αντιδήμαρχος «μιλάει» με έργα, έχει να ανακοινώσει σε λίγο ένα… πακετάκι που θα κάνει πολλούς στο δημαρχιακό μέγαρο να… χάσουν το χρώμα τους!

• Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά την περασμένη Πέμπτη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας έδωσε συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Γιώργο Δαβάκη, επειδή ζήτησε να επανέλθει το θέμα της αδειοδότησης του μαγαζιού «Πισίνα» που βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας, το μαγαζί είχε πάρει άδεια παράτασης ωραρίου μουσικών οργάνων στην συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου, επειδή στην εισήγηση δεν υπήρχαν μηνύσεις εναντίον του. Την επομένη όμως 8/9 το Λιμεναρχείο έστειλε στην Δημοτική Αστυνομία έγγραφο με το οποίο την ενημέρωνε ότι εναντίον του καταστήματος είχαν υποβληθεί τρεις μηνύσεις. Αμέσως ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ξαναφέρει το θέμα για συζήτηση στο συμβούλιο με βάση τα νέα δεδομένα. Μέχρι τότε όμως η άδεια που του είχε δοθεί ανακλήθηκε.


Σχολιάστε εδώ