ΤυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των τοπικών πολιτικών εφημερίδων την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν οι εξής:

~ Για… επιλοχία τον πήρε τον Καράογλου ο Βουλγαράκης, «καρφί» τού βγήκε χωρίς τη θέλησή του. Προκειμένου να υπενθυμίζει στους δημοσιογράφους τη θέση του δίπλα στον υπό εκκόλαψη δελφίνο, ήταν όλη τη μέρα με το τηλέφωνο στο χέρι, ενημερώνοντας τους τοπικούς ρεπόρτερ της ΝΔ για κάθε κίνηση του αρχηγού του. Ακόμη και αυτά που δεν λέγονται τους είπε στην αφέλειά του. Ψάχνεται ο Γιώργος. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, δύσκολοι και για επιλοχίες…

~ Συνεπής για άλλη μια φορά με την παράδοση που τον θέλει να επισκέπτεται τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ κάθε φορά που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο και τη γενική γραμματέα Επικοινωνίας Μαργαρίτα Παπαδά-Χειμώνα, βρήκε τον χρόνο να συναντηθεί με τη διοίκηση της ένωσης. Στη συνάντηση το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τόνισε το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, υπό το οποίο ασκούν οι δημοσιογράφοι το έργο τους, ζήτησε να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο και επισήμανε την κρισιμότητα που έχει ο έλεγχος της πλήρους εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τους εργοδότες.

~ Στο αίτημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε αορίστου χρόνου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι αυτό αποτελεί πλέον θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ.

~ Όσον αφορά το ζήτημα του περιφερειακού Τύπου, το οποίο επίσης συζητήθηκε, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι η καθυστέρηση της κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου στη Βουλή οφείλεται στο γεγονός ότι το έχει αποστείλει στην Κομισιόν, προκειμένου να διασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κριθούν κάποιες διατάξεις του αντικοινοτικές.

~ Δύο ημέρες μετά και κατά τη διάρκεια της δικής του επίσκεψης στη ΔΕΘ, τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος. Στη συζήτησή του με τους «δικούς μας» μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στην παρέμβαση του κόμματός του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά την οποία επισημάνθηκε το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε χέρια ολίγων, καθώς και η συσσώρευση οφειλών προς τους εργαζομένους.

~ Για το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε αορίστου χρόνου ο πρόεδρος του Συνασπισμού είπε πως πρέπει να ασκηθεί συνολική πίεση προς το ΑΣΕΠ, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

~ Όχι μία, αλλά δύο δεξιώσεις οργάνωσε στο ρουφ γκάρντεν του «Μακεδονία Παλλάς» για τους δημοσιογράφους ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Στην πρώτη οι συνάδελφοι των περιφερειακών μέσων, ενώ στην άλλη οι εξ Αθηνών. Στη μία δηλαδή οι επαρχιώτες και στην άλλη οι πρωτευουσιάνοι. Αυτό δα έλειπε, να τους ανακατώσει.

~ «Νηνεμία» στη «Μακεδονία» μετά τις πληρωμές των δεδουλευμένων και ύστερα από την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ να προκηρύξει απεργία το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Και ο άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον ο Αντωνόπουλος, σκέφτηκαν οι ενωσίτες και τους βγήκε.

~ Κάτι έχουν εδώ στη Θεσσαλονίκη με τους γενικούς διευθυντές. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως δύο μεγάλα μαγαζιά (ΕΡΤ3 και «Μακεδονία») παραμένουν επί μήνες «ακέφαλα», ενώ και στην TV100 o γενικός διευθυντής έχει καιρό που υπολειτουργεί. Έτσι, κάνουν κουμάντο οι… πρόεδροι, αντιπρόεδροι και εκδότες. Οι Τσάμης, Γάκης και Αντωνόπουλος, χωρίς να είναι δημοσιογράφοι, ουσιαστικά εκτελούν χρέη γενικών διευθυντών. Μήπως θα έπρεπε η ένωση να ασχοληθεί με το θέμα;

~ Από μέρα σε μέρα αναμένεται η τοποθέτηση του Θωμά Τσίμπα στη θέση του προϊσταμένου τού 102 FM, του ενημερωτικού δηλαδή ραδιοφώνου της ΕΡΤ3. Η θέση στο… ψυγείο που προορίζεται για τον άξιο συνάδελφο Ηλία Κουτσούκο έχει ετοιμαστεί.

~ Με τους Παπαδοπουλαίους, τον Γιάννη και τον Αλέκο, συναντήθηκε ο Παύλος Δημητριάδης στη Θεσσαλονίκη. Ψάχνει διευθυντή για το γραφείο του στη συμπρωτεύουσα, για φύλλο που τους είπε πως θα βγάλει στα μέσα του Οκτωβρίου. Δεν έμαθα, πάντως, αν έκλεισε η δουλειά. «Όποιος θέλει σύμβαση θα δουλεύει 24 ώρες τη μέρα», τους είπε. Γιατί όχι και… 35;


Σχολιάστε εδώ