Και φόβοι για «παράθυρο»

Εμπάργκο στην κυβέρνηση από τις τέσσερις εφημερίδες των εκδοτών. Το «Βήμα», η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το «Έθνος της Κυριακής» και η «Καθημερινή» αρνήθηκαν να παραλάβουν την κρατική διαφήμιση για τα ΠΕΠ, σε αντίθεση με το «Θέμα», που αποδέχθηκε τη ρύθμιση… Ρουσόπουλου. Οι εκδότες δεν αποδέχονται τους τιμοκαταλόγους του υπουργείου Επικρατείας και της… ΕΙΗΕΑ, ζητώντας μια νέα κατηγορία για τις εφημερίδες που πουλούν από 150.00 φύλλα και άνω.
Οι εκδότες μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται και για ένα «παραθυράκι» που επιτρέπει στις διαφημιστικές ή ακόμη και στα υπουργεία να κόψουν τις ανεπιθύμητες εφημερίδες: «Οι φορείς που θα υλοποιούν προγράμματα διαφημιστικής προβολής σε ειδικές περιπτώσεις θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μέρους των εφημερίδων ή κατηγορίες εφημερίδων για δημοσίευση διαφημιστικών καταχωρίσεων, εφόσον οι επιδιωκόμενοι διαφημιστικοί στόχοι το επιβάλλουν».

Μετά την εγκύκλιο οι εκδότες ζητούν τώρα νέα συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο, γιατί τώρα κατάλαβαν τι έγινε! Επί της ουσίας πρόκειται για μια τρανταχτή ήττα της Ένωσης Ιδιοκτητών, των Λαμπράκη, Μπόμπολα, Αλαφούζου και Τεγόπουλου, καθώς δεν αντελήφθησαν πως το νέο μέτρο αφαιρεί έσοδα από τα φύλλα τους και τα δίνει στους μικρομεσαίους εκδότες που πρόσκεινται στον χώρο της ΝΔ. Ταυτόχρονα «ανασταίνει» τις οικονομικές εφημερίδες, καθώς χωρίς πολλούς αναγνώστες περιπτέρου και με συνδρομές που δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν λογίζονται με κυκλοφορία 20.000 φύλλων! Ο αντίλογος Ρουσόπουλου είναι ισχυρός.

«Επί οκτώ μήνες συζητούσαμε μαζί τη ρύθμιση», φέρεται να λέει. Και είναι αλήθεια, διότι σύσσωμη η ΕΙΗΕΑ συμφώνησε με τη ρύθμιση. Δεν αποκλείεται ο υπουργός Επικρατείας να στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο, τα προβλήματα όμως μάλλον θα παραμείνουν.


Σχολιάστε εδώ