Αιρετικά

Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις 12 Οκτωβρίου, με τη Γεωργία στο Καραϊσκάκη, το ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με δύο θέματα, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης: «Τον οικονομικό αποκλεισμό από τη ΓΓΑ και την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο Πάμε Στοίχημα.

Αν δεν προκύψει συνεννόηση άμεσα, θα μπει λουκέτο στην ΕΠΟ για τα πάντα». Η ΕΠΟ προ ημερών ζήτησε εγγράφως από τη ΦΙΦΑ προθεσμία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με τον νόμο Ορφανού και το ισχύον εκλογικό σύστημα που προκάλεσε και την αλληλογραφία Μπλάτερ – Καραμανλή. Μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ στο Μαρακές του Μαρόκου, εκτιμάται πως η παγκόσμια ομοσπονδία θα στείλει το τελεσίγραφο-προθεσμία, που θα κοινοποιηθεί και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, όπως και στο γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Με την εκπνοή του χρόνου της προθεσμίας, αν δεν έχουν συνεννοηθεί πολιτεία και ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ θα προχωρήσει χωρίς προειδοποίηση στον αποκλεισμό εθνικών ομάδων και συλλόγων της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα με ισχυρισμό του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, στη συνάντηση που είχε στο Καζακστάν με τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Γάλλο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος είναι μέλος στην εκτελεστική επιτροπή ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, αλλά και δελφίνος για τη θέση του Μπλάτερ, του είπε ότι: «Μόνο με εσάς στην Ελλάδα προκύπτουν παρεμβάσεις της πολιτείας σε αυτόν τον βαθμό. Γίνονται και σε άλλες χώρες, αλλά αποκαθίστανται αμέσως. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Θέση

Για τη διαφωνία της ΕΠΟ με την ΕΠΑΕ σχετικά με την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών ο Γκαγκάτσης είπε: «Πέρα από οτιδήποτε, νομικά δεν μπορεί να γίνει παρά από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Το συζητήσαμε και με την ΕΠΑΕ. Όταν βγάζεις τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, θα έχεις πρωτάθλημα με 18 ομάδες; Δηλαδή από τα μέσα του πρώτου γύρου να έχει τελειώσει στην ουσία; Και με τις ομάδες στο Στοίχημα σε ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων τι αξιοπιστία θα έχεις; Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η θέση της ΕΠΟ στο θέμα της αναδιάρθρωσης».

Συναίνεση

Το έγραφα, πάντως, εξαρχής ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κρατήσει πολύ αυτή η ξαφνική συναίνεση στο ποδόσφαιρο, γιατί ήθελε πολιτικά να το παρουσιάσει και να το καρπωθεί από τον Καραμανλή ο Ορφανός. Γιατί εξυπηρετεί τον Κόκκαλη που, όπως λένε, το ζήτησε λόγω Στοιχήματος. Γιατί εξυπηρετούσε τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, επειδή εν τοις πράγμασι διέκρινε ότι το αντάρτικο δεν έκλεινε απλώς τις πόρτες, αλλά και τις κάνουλες για την ΕΠΑΕ. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί στο ελάχιστο κεκτημένο δικαίωμα στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε από τον Γκαγκάτση είτε από τον Μητρόπουλο. Μετά τη διαφωνία στην αναδιάρθρωση θα διαφωνήσουν και στη διαιτησία. Όσο γι’ αυτήν την επιτροπή που έφτιαξαν οι ΕΠΟ και ΕΠΑΕ; Θυμηθείτε το. Το μόνο κέρδος θα είναι οι αμοιβές της. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφέρει κάτι. Με τον Υφαντή στην επιτροπή από τη μια για λογαριασμό της ΕΠΟ και από την άλλη οι τρεις της ΕΠΑΕ σε ανοιχτή γραμμή με Βίκτωρα και Ορφανό, δεν περιμένω να καταλήξει πουθενά… Δηλαδή τι καινούργιο μπορεί να βγάλει αυτή η επιτροπή; Τίποτα… Γιατί όλα είναι γνωστά και ξεκάθαρα… Απλώς ο καθένας δίνει τις ερμηνείες που τον συμφέρουν…

Στασιμότητα

Πέρα λοιπόν από το αν από τις ξαφνικές και απρόσμενες αγάπες Βίκτωρα και Γκαγκάτση, όπως φαίνεται, δεν θα προκύψει, αν όχι κέρδος για την ΕΠΑΕ, συνεννόηση αν μη τι άλλο. Και δεν μιλάω για τώρα. Ο άκαρπος διάλογος Γκαγκάτση – Βίκτωρα μπορεί να μην προκαλέσει ακραίες κόντρες ασυνεννοησίας για διαφόρους λόγους. Η ουσία δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με τις διαδικασίες και κυρίως με τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την αξιοπιστία, την ισονομία και πάνω απ’ όλα την ανεξάρτητη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Και πολύ φοβάμαι ότι ούτε φέτος θα γίνει. Άρα η στασιμότητα θα συνεχιστεί… Γιατί πέρα από τα λεφτά του ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά, σημασία για την πρόοδο του ποδοσφαίρου έχουν άλλα πράγματα. Αυτά που χρόνια τα ξέρουν όλοι, αλλά τα αποδέχονται και τα προσπερνούν, γιατί τα μικροσυμφέροντά τους το επιβάλλουν. Με επιτροπούλες, εκπτώσεις και πελατειακές σχέσεις δεν γίνεται δουλειά. Όσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Στα αζήτητα από τον ερασιτέχνη πρώην ποδοσφαιριστή και νυν υφυπουργό Ορφανό…

Συνεπέστατος

Ρώτησα τον Ηρακληδέα τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο γιατί τελευταία έχει αποστασιοποιηθεί από την ομάδα του. «Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τη νέα ηγεσία και γι’ αυτό δεν έχω σχέσεις. Ο προπονητής Κωφίδης είναι φίλος μου. Τον αγαπώ και εκτιμώ τον χαρακτήρα και τη δουλειά του. Τον κύριο Χούλη τον πολεμούν άδικα. Κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ηρακλή. Δεν λαμβάνω υπ’ όψιν τι λένε. Αυτό που έχει ουσία είναι ότι λύνει όλα τα προβλήματα και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του. Καθαρίζει από χρέη τον Ηρακλή…». Ο Ρέμος ανέβηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για τον γάμο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την Κιμ με κουμπάρους τον επιχειρηματία Ραυτόπουλο και τον τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή. Η… μισή Αθήνα, που έχει πάει στη Θεσσαλονίκη για να ακούσει τον Καραμανλή στη ΔΕΘ, πέρασε και από τον γάμο του «Ζούγκλα». Ο Ρέμος θα έλειπε;

Ρινγκ ευθύνης

Τα… επικοινωνιακά τους γάντια φόρεσαν ο Ορφανός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Πετρόπουλος και ξεκίνησαν τους γύρους στο ρινγκ της… αλήθειας και της ευθύνης. Ο Ορφανός υποστηρίζει ότι έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις ομοσπονδίες και θέτει τις προϋποθέσεις ανάληψης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης. Η πυγμαχία πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2006 με δική της πρωτοβουλία χωρίς να κάνει αίτηση και να ζητάει ως ώφειλε έγκριση της Γ.Γ.Α. Επιπλέον ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση 1.000.000 εκατ. ευρώ περίπου, αίτημα που απορρίφθηκε.

Ο Πετρόπουλος από την άλλη πλευρά του ρινγκ υποστηρίζει: «Δεν λάβαμε ποτέ καμία εγκύκλιο. Εκ των υστέρων τα λένε αυτά. Πολύ πριν βγάλουν εγκύκλιο είχα εντολή από τον Ορφανό να φέρω το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Δεν το πήραμε με δική μας πρωτοβουλία. Ο κ. Ορφανός απέρριψε όχι μόνο το Παγκόσμιο Εφήβων αλλά και το Πανευρωπαϊκό και το τουρνουά ʽʽΑκρόπολιςʼʼ. Η πυγμαχία μπήκε στον στόχο όταν διαφωνήσαμε στις εκλογές της ΕΟΕ. Τότε που ο Μεντεσίδης είχε εκπροσώπηση σωματείου απέναντί μου. Ακολούθησαν μετά οι προειδοποιήσεις: ʽʽΘα σε κάνουμε να φύγεις από την ομοσπονδία. Θα σε ρίξουμεʼʼ. Προκαλώ τον κ. Ορφανό. Έχει στόχο εμένα. Το προσωπικό, τόσες οικογένειες γιατί δεν τις πληρώνει; Τους αθλητές γιατί; Πλήρωσα από την τσέπη μου το προσωπικό και με στέλνει κατηγορούμενο για τα λεφτά που έδωσα. Τα πάντα με αποδείξεις. Η αλήθεια είναι μία, όχι αυτή που επιδιώκει να παρουσιάζει ο καθένας».

Εμπόδιο

Μέσα σε μια… νύχτα οι αντιδράσεις των στιβικών σωματείων για τη δημιουργία γηπέδου ρίψεων σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κάμφθηκαν. Πήρα, λοιπόν, τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης Χάρη Λαζαρίδη να μάθω τι έγινε: «Όταν από 32 σωματεία στη γενική συνέλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα προσέρχονται 12 τι περιμένεις. Στο τέλος θα με λέγανε και τρελό. Αν αυτό το γήπεδο καθυστερήσει οι σύλλογοι θα είναι στον αέρα. Το εμπόδιο του ασύλου δεν ξεπεράστηκε και υφίσταται ως επιφύλαξη για την εύρυθμη χρήση και λειτουργία του γηπέδου ρίψεων. Οι υποσχέσεις για να γίνει βοηθητικό στο πάρκινγκ του Καυντατζόγλειου για να υλοποιηθούν θέλουν τρία χρόνια τουλάχιστον. Ξοδεύτηκαν 15 δισ. και στο ταρτάν οι αθλητές καταστρέφουν στο Καυταντζόγλειο τα πόδια τους. Στον χώρο του Μουσείου Αθλητισμού υπήρχε πρόβλεψη για ξενώνες αθλητών και εργομετρικό κέντρο. Έμεινε στα σχέδια. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας».

Ρόλος

Ο διεθνής πολίστας Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου επέστρεψε από τις διακοπές του στο Μπαλί και ετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Φεύγουμε για Πορτογαλία που στην α΄ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσουμε πέντε ομάδες. Περνούν δύο ομάδες και η β΄ φάση θα γίνει 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου». Για την παραμονή του προπονητή της Εθνικής, Καμπάνια, ο διεθνής πολίστας είπε: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο για να φτάσουμε στην κορυφή. Μας πέρασε τη νοοτροπία του νικητή. Μας έκανε να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Ότι θα είναι στο τιμόνι της Εθνικής μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο διασφαλίζει την αναγκαία συνοχή και ηρεμία στην εθνική ομάδα, για να συνεχίσει τις επιτυχίες». Το τραπέζι με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό δεν έγινε λόγω διακοπών των διεθνών. Όσο για τα προβλήματα στον χώρο του πόλο που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις; Εκκρεμούν…

Φ. Στρακόσια: «Δεν θα χαριστούν στους Τούρκους οι Αλβανοί»

Μετά τη νίκη της Τουρκίας μέσα στο Κίεβο επί της αδιάφορης Ουκρανίας, στον 2ο όμιλο η τύχη της εθνικής μας ομάδας εξαρτάται από τα… πόδια των διεθνών μας για να κάνουν δύο νίκες με Δανία και Γεωργία. Αν στις 8 Οκτωβρίου δεν γράφει εκ νέου ιστορία στην Κοπεγχάγη, τότε για την τύχη μας στον δρόμο για το Μουντιάλ της Γερμανίας είναι οι Αλβανοί που υποδέχονται στα Τίρανα τους Τούρκους. Ο Φώτης Στρακόσια υπερασπίστηκε για πολλά χρόνια τα γκολ ποστ της Εθνικής Αλβανίας και έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του Ακράτητου ήταν κατηγορηματικός για τη στάση των βαθμολογικά αδιάφορων συμπατριωτών του: «Δεν θα χαριστούν στους Τούρκους οι Αλβανοί. Για τους παίκτες της Αλβανίας θα είναι κίνητρο νίκη επί της Τουρκίας για την καριέρα τους. Δεν το συζητάω ότι θα παίξουν στα ίσια. Και όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ανεξάρτητου αντιπάλου η Εθνική Αλβανίας θέλει να κερδίζει μέσα στα Τίρανα». Για το ματς-πρόκριση στην ουσία της Ελλάδας στην Κοπεγχάγη με τη Δανία, ο Στρακόσια είπε: «Η Δανία κατά την εκτίμησή μου είναι εκτός Μουντιάλ της Γερμανίας. Η Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μπορεί να πετύχει νίκη και να μην έχει ανάγκη ούτε την Αλβανία».

Για την ήττα της Ουκρανίας μέσα στο Κίεβο από τους Τούρκους ο Στρακόσια είπε: «Εμένα με εκφράζει να κερδίζεις τον άλλο καθαρά μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να παίχθηκε στα ίσια. Δεν θέλω να αδικήσω τους παίκτες της μίας ή της άλλης ομάδας. Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα…». Όσο για τον ναυαγοσώστη Νίκο Λυμπερόπουλο, ο βετεράνος τερματοφύλακας υπογράμμισε: «Μπήκε στο παιχνίδι και έκανε αυτό που ξέρει καλά. Ο Λυμπερόπουλος είναι ο Λυμπερόπουλος…».

Τρόπος

Για την αγχωτική νίκη της Εθνικής Ελλάδας στο Καζακστάν ο πρώην πορτιέρο της Εθνικής Αλβανίας Φώτης Στρακόσια σχολίασε: «Είναι άσχημο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης να παίρνει τη νίκη με την ψυχή στο στόμα με την ομάδα που δεν έχει βαθμό στον όμιλο. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Και η Ουκρανία που είναι πρώτη και πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Γερμανίας στο ʼ93 κέρδισε μέσα στο Καζακστάν. Δικαιούνται και οι έλληνες διεθνείς να κάνουν άσχημη εμφάνιση. Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα σκοράρουν. Ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας σκοντάφτει σε κλειστές άμυνες. Και μην αγνοείτε ότι η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζεται ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ομάδα είναι, όχι κομπιούτερ».

Αηδόνι ο Καπερνάρος

Την προσεχή Τρίτη και… 13 ο Παπαλάκης και η επιτροπή του θα κληθούν να επανεξετάσουν τη μεταβίβαση των μετόχων του Ηρακλή στον χρηματοδότη του «Γηραιού» Δημήτρη Χούλη. Ο Παπαλάκης θα έχει την… ευκαιρία να βάλει σε μια σειρά τις νομικές του γνώσεις, να τις φρεσκάρει και να αποφανθεί αναλόγως. Την Τρίτη, πάντως, τον πρόεδρο της ΕΕΑ τον περιμένει και μία έκπληξη. Πέραν της έκπληξης χθες τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης πήραν φωτιά. Η επερώτηση για την Χούλη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη (Δράμα) και Μιχάλη Καχριμάκη, παραμονές της ΕΕΑ ξεσήκωσε τους Ηρακληδείς. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος βγήκε στα ραδιόφωνα με τον βουλευτή Αηδόνη απέναντι και έγινε μετωπική. Ο Καπερνάρος είπε στον βουλευτή: «Εφόσον κόπτεσθε για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και ψάχνετε το ποιόν και το ʽʽπόθεν έσχεςʼʼ των παραγόντων γιατί δεν ζητούσατε στοιχεία από μένα να τα πάρετε αναλυτικά. Αν δεν σας έβαλαν άλλοι γιατί το κάνατε παραμονές της ΕΕΑ; Ντρέπομαι ως πολίτης που είστε ανενημέρωτος βουλευτής. Ψάξτε όσο θέλετε τον Χούλη, θα ψάξω κι εγώ αν τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία προέρχονται από παράνομες πράξεις…». Ο βουλευτής Αηδόνης επιχειρούσε να αντιδράσει, όταν επωνύμως οπαδοί του Ηρακλή και του ΠΑΣΟΚ από τη Δράμα έκαναν παρεμβάσεις με επιθετικές διαθέσεις κατά του συμπατριώτη τους. Αηδόνι ο Καπερνάρος…

Καραντίνα

Εκτός από τους εξωγενείς κινδύνους ή αν θέλετε την ύποπτη πολεμική διάθεση, η ηγεσία του Ηρακλή κλήθηκε να αντιμετωπίσει και σοβαρές παρενέργειες στους κόλπους της. Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές Κατσιαμπής και Πουρσανίδης χρεώνονται με αδιαφορία. Ο Χούλης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον γενικό αρχηγό Γρηγόρη Φανάρα και τον προπονητή Σάββα Κωφίδη. Η θέση του χρηματοδότη ήταν κάθετη. Έστειλε το μήνυμα ότι δεν έχει θέση κανείς στον Ηρακλή που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ειδικά στον Κωφίδη ο Χούλης ξεκαθάρισε ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα και αυτός αποφασίζει για την αγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά των παικτών. Έτσι από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών) Κατσιαμπής και Πουρσανίδης μπαίνουν σε καραντίνα και τίθενται εκτός αποστολής. Κίνηση που είναι ο προπομπός για την οριστική διακοπή της συνεργασίας του «Γηραιού» με τους δύο παίκτες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αλήθεια

Εγκλωβισμένη ήταν η διοίκηση του Παναθηναϊκού για τέσσερα χρόνια από τον Λιάνη, είπε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Άγγελος Φιλιππίδης για την υπόθεση του γηπέδου. Εξ όσων θυμάμαι από εκείνη την περίοδο υπουργίας του Λιάνη υποστηριζόταν από την πλευρά του η διατήρηση της ιστορικής έδρας στη λεωφόρο με ένα λίφτινγκ που θα έδινε τη δυνατότητα για χωρητικότητα 30.000 θέσεων και για τα διεθνή παιχνίδια η χρήση του ΟΑΚΑ. Υπήρχαν και τα ανυπέρβλητα εμπόδια με τα σχολεία στη λεωφόρο. Τότε είχε γίνει πρόταση από τον Βενιζέλο και ο Ελαιώνας που απορρίφθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟ.

Ο Λιάνης δεν είχε μιλήσει τότε για πρόταση Αβραμόπουλου. Επιπλέον υποστηριζόταν επί μακρόν ότι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Αυτός ο ισχυρισμός γιατί ξεχάστηκε με το που ξεκίνησαν οι επαφές με τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη; Γιατί η αλήθεια προκύπτει όταν δεν διαγράφεται η ιστορία και ακούγονται και οι δύο πλευρές.

«Κούκος» – Κούγιας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε χθες τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Κώστα Κουκοδήμο. Θέμα η αναβάθμιση γηπεδικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Ιωαννίνων που χρησιμοποιεί ως έδρα ο ΠΑΣ. Ο Κούγιας είχε το ok του Ορφανού τον οποίο είχε συναντήσει στην κλήρωση της Γ΄ Εθνικής και πήγε στον Κουκοδήμο να συζητήσουν τη διαδικασία, αλλά και να εξασφαλίσει τη συναίνεσή του για παραχώρηση και εκσυγχρονισμό της έδρας του ΠΑΣ Γιάννενα. Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων απαιτεί βελτιωτικά έργα στον περιβάλλοντα χώρο, διαμόρφωση για εμπορική εκμετάλλευση και προσθήκη εξέδρων. Το αφεντικό του ΠΑΣ είπε στον Κουκοδήμο ότι είναι διατεθειμένος να δαπανήσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ, να μετατρέψει σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο την έδρα του ΠΑΣ από τη στιγμή που το σύγχρονο πανηπειρωτικό στάδιο μπορεί να εξυπηρετήσει τα άλλα αθλήματα.

Σχεδιάζει τη δημιουργία μπουτίκ, cafe και πολυτελούς αίθουσας τρόπαιων. Ήδη συμφωνήθηκε την προσεχή Τρίτη να γίνει συνάντηση του Κούγια με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ Θωμά Στάμου ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του εθνικού σταδίου, το οποίο θα μετατραπεί σε ισχυρή έδρα του ΠΑΣ, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το γήπεδο που έχει ενταχθεί στον φάκελο υποψηφιότητας για το EURO 2012. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξης Κούγιας έχει εξασφαλίσει την παραχώρηση από τον δήμο Ιωαννίνων χώρου για την κατασκευή τουλάχιστον τεσσάρων βοηθητικών γηπέδων με αποδυτήρια, στο κόστος κατασκευής των οποίων θα συνεισφέρουν τόσο η ΓΓΑ όσο και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Μέσα στους καύσωνες του καλοκαιριού, πριν από λίγο καιρό, θα θυμάστε βεβαίως τις αδυσώπητες κόντρες ΕΠΑΕ – ΕΠΟ για την… ταμπακέρα. Για το κουμάντο δηλαδή στο ποδόσφαιρο μέσα από τα θεσμικά όργανα. Θα θυμάστε και το αναμενόμενο αντάρτικο της ΕΠΑΕ στη γενική της συνέλευση όταν τα μέτωπα της Σούπερ Λίγκα της ΟΠΑΠ ΑΕ και η γυρισμένη πλάτη του υφυπουργού Ορφανού, ήταν εν ισχύ. Πώς είναι δυνατόν όταν η θέση της ΕΠΑΕ για την Γ΄ Εθνική είναι να γίνει ερασιτεχνική κατηγορία και να αποτελεί θέμα συζήτησης με την ΕΠΟ να γίνεται παράλληλα λόγος και για… αναβάθμιση; Τα ίδια πρόσωπα στην ΕΠΑΕ δεν έλεγαν για έναν όμιλο 20 ομάδων; Δηλαδή 13 ομάδες να πάνε στη Δ΄ Εθνική και να ανέβουν 3. Έτσι δεν έλεγε η απόφαση της αναδιάρθρωσης; Χθες έγινε η κλήρωση της κατηγορίας στο Πολιτεία Τένις Κλαμπ με σεμνότητα και ταπεινότητα. Ασήμαντη λεπτομέρεια ότι πέρυσι είχε γίνει στα γραφεία της ΕΠΑΕ. Φέτος στον ρόλο του… Ροναλντίνιο αλλά αμισθί βεβαίως. Ο Ορφανός που εμφανίζεται σε σύντομο χαιρετισμό να περιγράφει την ξαφνική αναβάθμιση του χώρου, με τους ταλαιπωρημένους της κατηγορίας από κάτω να μην πέφτουν στην πισίνα του κλαμπ από τη χαρά τους.

Ο πρόεδρος Λυκουρέζος είχε… κώλυμα και πήγε καθυστερημένος. Στο βήμα ανεβαίνει ο αντιπρόεδρος Βίκτωρ Μητρόπουλος που υπόσχεται βοήθεια σε διοικήσεις και γήπεδα, τονίζοντας τη δεδομένη στήριξη της πολιτείας στον σχεδιασμό της… αναβάθμισης. Ακολούθησε η κλήρωση και το φαγοπότι…
Και του χρόνου…

Νέα αίτηση

Κατατέθηκε χθες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η νέα αίτηση του Δημήτρη Χούλη για τη μεταβίβαση του 84,54% των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλή στο όνομά του. Στην αίτηση γίνεται αναφορά στο σκεπτικό της πρώτης απόφασης που απέρριψε τη μεταβίβαση των μετοχών λόγω της μη παρέλευσης του χρόνου της τριετούς αναστολής της πλημμελημματικής ποινής που είχε και στοιχειοθετούσε κώλυμα για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Χούλη. Στη νέα αίτηση επισημαίνεται ότι η αρχική ακυρώθηκε εσφαλμένα, ενώ αναλύονται τα νομικά επιχειρήματα και η ερμηνεία του νόμου περί της ισχύς της αναστολής, από διαπρεπείς νομικούς.

Τονίζεται επίσης ότι αποσιωπήθηκε το γεγονός από την Επιτροπή Παπαλάκη μεταγενέστερης απόφασης του Αρείου Πάγου η οποία κάνει δεκτό ως χρόνο έναρξης τον χρόνο αναστολής, τον χρόνο επιβολής της. Σε ό,τι αφορά επίσης τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με την προέλευση των χρημάτων του Χούλη για την απόκτηση των μετοχών χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως προσβλητικά και συκοφαντικά από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής. Τέλος, πέραν της νέας αίτησης κατατέθηκε εξουσιοδότηση του ΔΣ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΟΛ ΑΒΕΕ της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Χούλης για τη διάθεση 2.000.000 ευρώ στον αθλητισμό. Με την υπογράμμιση ότι τα έσοδα αυτά είναι απολύτως διαφανή και ελεγμένα από το ΣΔΟΕ.

Η νέα αίτηση μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής στον Χούλη θα συζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την προσεχή Παρασκευή. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άστοχη

Σχετικά με σημερινή δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα, όπου αναφέρει «ο κ. Καπερνάρος καλά θα κάνει να συνεχίσει τον αγώνα του στα παράθυρα των τηλεοράσεων μέχρι να πετύχει τον στόχο του, που είναι να ασχοληθεί με την πολιτική και να εκλεγεί βουλευτής», ο α΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Βασίλης Καπερνάρος προχώρησε στην ακόλουθη απαντητική δήλωση:
«Και να ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική ως βουλευτής, διότι ως πολίτης ασχολούμαι καθημερινώς, δεν το κάνω για λόγους του γνωστού ασυμβίβαστου. Προτιμώ το επάγγελμά μου. Συνεπώς, ουδένα αγώνα κάνω από τα ”παράθυρα” των τηλεοράσεων λόγω αυτού του στόχου. Προφανώς με την άστοχη δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης εξωτερίκευσε τα παράπονά του για το γεγονός ότι δεν καλούν αυτόν οι τηλεοράσεις και καλούν άλλους συναδέλφους του».
ΥΓ.: Τι θα κάνουμε, όμως, την ερχόμενη Τετάρτη, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία δίωξης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες επιδοτήσεις της Ολυμπιακής, τότε, που ήταν κυβέρνηση το κόμμα του; Πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό η χώρα μας, τώρα, που ο κ. Καρχιμάκης από υπάλληλος της Ολυμπιακής πήγε και έγινε βουλευτής;
Βασίλης Καπερνάρος»

Υποσχέσεις…

Άντε να αντέξουν και λίγες ημέρες μετά την έκθεση της Θεσσαλονίκης ο Σκόδρας και η συντροφιά του στον Άρη. Η Super 3 δεν πήρε μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Υποσχέσεις πήρε από τον Ορφανό, για να προσέξει πέραν του ΠΑΟΚ και τους «κιτρινόμαυρους». Στήσανε και ραδιόφωνο οι οργανωμένοι του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Βγήκε και ο Σκόδρας που ήταν αξιολύπητος… Μπορεί να διαισθάνεται ότι πλησιάζει το τέλος… Την προσεχή εβδομάδα θα προκύψει και επισήμως θέμα που στην ουσία θέτει εκτός Άρη τον Σκόδρα και την παρέα του.

Εικονική
πραγματικότητα…
Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή είχαν κάνει συγκέντρωση στο «Αθλητικό Μουσείο» της πόλης, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης. Ουσιαστικός στόχος η εγγραφή μελών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με απώτερο βήμα το κουμάντο στην ΠΑΕ. Μπροστάρης ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κώστας Ζουράρις. Στη συγκέντρωση είχε πάει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Είχε μάλιστα μιλήσει για το θέμα. Ο Ζουράρις προσφάτως είχε συνάντηση με τον Ορφανό που του είπε ότι ετοιμάζει προσχέδιο νόμου για το τέλος του χρόνου, που θα διευρύνει τον ισχύοντα και θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης. Οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ οπαδοί θα συναντηθούν εκ νέου. Το υφιστάμενο καθεστώς Γούμενου επί της ουσίας δεν είναι αποδεκτό. Αναγκαίο… Κακό είναι και ο Ζουράρις το εξηγεί: «Η υφιστάμενη κατάσταση είναι σαφώς αεριτζίδικη. Είναι προσβολή για τον ΠΑΟΚ να περιμένει να συντηρηθεί από τα διαρκείας. Εικονική πραγματικότητα είναι όλα αυτά που έγιναν τελευταία. Ο Γούμενος δεν έχει λεφτά. Η χρηματιστηριακή του εταιρεία έκλεισε. Εκκρεμούν αγωγές εις βάρος του. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον ΠΑΟΚ στην τύχη του. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές για να επαναληφθεί σύντομα συγκέντρωση των οργανωμένων συνδέσμων του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με επιδίωξη να έχουμε εκπροσώπηση και από τους συνδέσμους πανελλαδικά. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά για να κάνουμε πράξη την ουσιαστική και τελεσίδικη σωτηρία του ΠΑΟΚ».

Μόνοι…

Λαγωνικό μου που παρέστη στην κλήρωση της Γʼ Εθνικής στο Πολιτεία Τένις Κλαμπ μου είπε πως για αρκετή ώρα Ορφανός και Βίκτωρ Μητρόπουλος ήταν μόνοι στο τραπέζι τους και συζητούσαν. Στο ίδιο τραπέζι ακολούθησαν ο πρόεδρος του Απόλλωνα της Αθήνας Κώστας Αλαμάνος, ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ Γιάννης Καρράς, μισή ώρα αργότερα ο πρόεδρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος που έδειχνε εκτός κλίματος και ο υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος. Είπε απευθείας, είτε μέσω «βίττο» οι «ταλαίπωροι» παράγοντες της Γʼ επιχειρούσαν προσέγγιση του Ορφανού. Το μισό κλαμπ ήταν άδειο, μου είπε το λαγωνικό, και κατ’ εκτίμησή του. Αποτυχία η εκδήλωση… Ο Ορφανός ήρθε από Θεσσαλονίκη μόνο για την κλήρωση και επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα…

Εκτός Κ.Π.Σ.

Βούλιαξε τη Θεσσαλονίκη με εξαγγελίες έργων ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Την… αδικημένη Θεσσαλονίκη, που έχει χρεωθεί κατά καιρούς δισεκατομμύρια για να μην πω τρισ. Ασχέτως πού πήγαν και τι έγιναν. Μίλησε και για τη Θέρμη ο Ορφανός. Που ρούφηξε κάποια δισ. στο παρελθόν μόνο για τις μελέτες στο υπέδαφος. Δεν είπε ότι χρειάζεται νέα σύμβαση παραχώρησης του χώρου, η οποία έχει λήξει εδώ και 1,5 χρόνο. Και τι νόημα έχει η Θέρμη κ. Ορφανέ; Μεσουρανούσε το μπάσκετ Άρη-ΠΑΟΚ όταν είχε εξαγγελθεί. Πέραν αυτού επικαλέσθηκε για τα χοντρά πακέτα έργων πόρους του 4 Κ.Π.Σ. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι στις πόλεις που θα ενισχυθούν με έργα από το Κ.Π.Σ. Το κλειστό της Πολίχνης μπορεί να γίνει. Όσο για την τελική ευθεία των έργων στην Καλαμαριά, πολύ μεγάλη είναι αυτή ευθεία. Τέλος με την αντιπαράθεση που άνοιξε ο Ορφανός με τον Ηρακλή για τη Μίκρα και το Καυταντζόγλειο, φαίνεται πως γίνονται οι διακρίσεις των πολιτικών. Αν ήταν ο ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε θέμα…
ΥΓ.: Έργα 250 εκατ. ευρώ εξήγγειλε ο Ορφανός. Πού θα τα βρει, δεν είπε…

Μάρμαρο…

Άρχισαν τα όργανα για το ασυμβίβαστο του Κόκκαλη. Οι μπηχτές έχουν στο στόχαστρο τον Ορφανό. Ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αντίθετος με την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο ΠΑΜΕ Στοίχημα και έξαλλος με τις πολιτικές κινήσεις του υφυπουργού Ορφανού. Καπάκι το MEGA ευθέως παρουσιάζει Ορφανό και Ρεγκούζα τελειωμένους από την κυβέρνηση Καραμανλή. Στην ουσία; Να πληρώνουν το μάρμαρο του… ασυμβίβαστου. Γιατί με γνωμοδότηση του υπουργείου Οικονομικών ιδιοκτήτης ΠΑΕ θα πρέπει να έχει πάνω από το 33,3% ποσοστό σε εταιρεία στοιχημάτων για να έχει ασυμβίβαστο. Και ο Κόκκαλης έχει στην Ιντραλότ το 23,2%. Οπότε και ο Ολυμπιακός στο Στοίχημα και ο Κόκκαλης αφεντικό στην Ιντραλότ. Σε τέτοιο πόλεμο αδύνατον να μην υπάρξουν θύματα. Όταν μάλιστα έχουν δώσει και δικαιώματα με τους χειρισμούς τους. Να ήταν μόνο το ασυμβίβαστο, καλά θα ήταν. Όπως και να έχει, ο Καραμανλής κάπου πρέπει να κάνει τη… χρέωση.

Θυμάστε πιθανόν πέρυσι την εξαγγελία εκστρατείας ελέγχου ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό και τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Λυκουρέζο. Κάτι ξεκίνησε να γίνεται, μετά ξεφούσκωσε και υποτίθεται ότι το ΕΣΚΑΝ που σύμφωνα με τον νόμο έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη αλλά και χρήμα από το κράτος, δηλαδή τη ΓΓΑ, θα κάνει αυτήν τη δουλειά. Τι θα κάνει δηλαδή; Έλεγχο στην Αʼ, Βʼ, Γʼ΄ Εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο; Δηλαδή και στα τρία εθνικά πρωταθλήματα; Όχι βέβαια. Έναν αγώνα με κλήρωση θα ελέγχει. Δηλαδή τίποτα. Γιατί έχουμε αγώνες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα και κάποιους Βʼ΄ Εθνική και Τετάρτη. Γίνεται έλεγχος με… κλήρωση Κυριακή. Και μετά; Πέραν όμως αυτού για να μην περνάει στον κόσμο παραμύθι ότι κάτι γίνεται είτε από το ΕΣΚΑΝ είτε γενικώς, με… παραγγελία δεν κάνεις έλεγχο ούτε με προειδοποίηση. Γιατί δεν έκανε έλεγχο το ΕΣΚΑΝ στην περίοδο της προετοιμασίας ως είχε δικαίωμα;

Φαβορί η Σερβία…

Tουρνουά «Ακρόπολις» στο μπάσκετ, πρόβα εν όψει του Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι, 16-24 του Σεπτέμβρη. Ζήτησα τον σχολιασμό και τις εκτιμήσεις του Βασίλη Γκούμα: «Τα φιλικά παιχνίδια σε εξαπατούν. Δεν θα έχει εύκολη διαδρομή η Εθνική Μπάσκετ στο Βελιγράδι. Η Σερβία που έχασε από την Εθνική μας θα παίξει τελικό και μπορεί να πάρει το τρόπαιο. Οι Σέρβοι θα μεταμορφωθούν στο Βελιγράδι. Η Γαλλία θα κατέβει με τα αστέρια της στο ΝΒΑ. Η Ισπανία, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Ιταλία, μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι είναι καλύτεροι. Στα φιλικά δεν έχει πίεση, δεν έχει άγχος. Ρολίστες έχουμε και υπηρεσιακό προπονητή. Οι Σέρβοι είναι το φαβορί, 100% στην τριάδα. Εμείς πρέπει να ιδρώσουμε για καλή παρουσία. Επιτυχία να μπούμε στην τετράδα. Εκτός του υποβαθμισμένου πρωταθλήματος που έχουμε, δεν υπάρχει οργανωμένη κατάσταση στην Εθνική για να διαμορφωθεί Εθνική απαιτήσεων. Εκτός από τους Σέρβους εκτιμώ ότι και η Λιθουανία είναι στα μετάλλια». Ρώτησα τον μπασκετικό «θρύλο» για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα: «Στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα τα περίεργα και ανορθόδοξα. Δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας υφυπουργείου φαίνεται για να προσδιορίσει την ταυτότητα του αθλητισμού. Τι παίρνεις, πού τα ξοδεύεις, τι αποτελέσματα έχεις. Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Στο υπόλοιπο, λοιπόν, κομμάτι του τι γίνεται; Αυτός είναι ο προβληματισμός. Εκεί έχει σημασία τι γίνεται. Άλλαξε ή αλλάζει κάτι;».


Σχολιάστε εδώ