Τελεσίγραφο στο «POLIS» από τους άλλους καναλάρχες

Οι «4» ξεκαθάρισαν προς τον κ. Μπάκα πως αν ο επιχειρηματίας προχωρήσει στη μετατροπή του Polis σε σταθμό εθνικής εμβέλειας, θα συναντήσει τη συντονισμένη δράση τους με προσφυγές σε όλα τα αρμόδια όργανα και τις αρχές. Σε καμία περίπτωση, ξεκαθάρισαν, το Polis δεν θα μπει στην ένωση των σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Κάποια στιγμή μάλιστα, για να ξεφύγει από το μπαράζ των επιθέσεων, ο εκπρόσωπος του Κοντομηνά είπε ότι όπως έχει χάσει τόσα λεφτά, θα τα χάσει και πάλι, εννοώντας βέβαια το αφεντικό του. Έτσι μέσα σε τέσσερις ημέρες ο Δ. Κοντομηνάς καλείται να αποφασίσει αν θα θυσιάσει τον Polis (ήδη το σάιτ medianews.gr θεωρεί πως είναι πιθανό να ανασταλεί το εγχείρημα) ή θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με το εκδοτικό-τηλεοπτικό μέτωπο.

Της έκτακτης συνεδρίασης των εκπροσώπων και μετόχων των καναλιών προηγήθηκε η συζήτηση στο ΔΣ του Mega, στην οποία οι μέτοχοι του καναλιού εκτός από τα οικονομικά αποτελέσματά του και την έγκριση των εκπομπών Ζαχαρέα και Χασαπόπουλου συζήτησαν τις διαστάσεις που λαμβάνει ο φετινός ανταγωνισμός εξαιτίας της δυναμικής εισόδου του Alpha. Βέβαια, παρά τις προσπάθειες και την εξασφάλιση και τρίτης συχνότητας στην Αττική, το σήμα του σταθμού Polis εξακολουθεί να είναι «χιονισμένο» με εξαίρεση την Κάντζα. Εκεί το βλέπουν όλοι και είναι ευτυχείς… Αναλυτικά, το νέο κανάλι, που ως περιφερειακό της Αττικής πρέπει να εκπέμπει σε δύο συχνότητες, παλεύει για μία ακόμη. Η δική του είναι η 39 από την Αίγινα. Ταυτόχρονα εκπέμπει από την 50 στην Πάρνηθα, την οποία όμως χρησιμοποιεί από τον Υμηττό το Κανάλι της Βουλής, και από την 23 στον Υμηττό, την οποία έχει η ΕΡΤ από την Αίγινα. Κάπως έτσι είναι εφικτή η λήψη του στην Κάντζα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα βλέπουν το νέο CNN σε όλη την Αθήνα, πολύ δε περισσότερο άμεσα σε όλη την Ελλάδα…

Αλλαγή στοιχείων κατέθεσε ο Polis

Ταυτόχρονα σε μετοχικό επίπεδο η ιδιοκτησία του Polis έστειλε επιστολή, την προπερασμένη εβδομάδα στο ΕΣΡ, ενημερώνοντας πως αλλάζει η μορφή του κατόχου της άδειας προσωρινής εκπομπής, από κοινοπραξία που ήταν, σε ανώνυμη εταιρεία.

Αυτό θεωρείται το πρώτο βήμα για να εμφανιστούν στη συνέχεια οι νέοι μέτοχοι του περιβάλλοντος Κοντομηνά. Το συμβούλιο από τη μεριά του την περασμένη εβδομάδα, διά του προέδρου του Ι. Λασκαρίδη, αναγκάστηκε να πάρει θέση, δηλώνοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα και για τα δύο κανάλια (Alpha και Polis) και πως αν διαπιστωθούν τα ίδια πρόσωπα, θα καλέσει τον Κοντομηνά να διαλέξει ποιο από τα δύο θέλει να κρατήσει. Σίγουρα, όμως, μόνον ένας αφελής θα εμφάνιζε τα ίδια πρόσωπα.

Οι νομικοί σύμβουλοι είναι, άλλωστε, γι’ αυτές τις δουλειές, κάτι που φάνηκε και στο παρελθόν. Όλοι γνωρίζουν τη διπλή συμμετοχή του Ομίλου Βαρδινογιάννη σε Mega και Star, όπως επίσης ότι ο Μ. Κυριακού εκτός από τον ΑΝΤ1 TV ελέγχει μέσω τρίτων προσώπων το Μακεδονία TV. Ακόμη πρόσφατη είναι και η έγκριση της παραχώρησης των Flash και Magic από την οικογένεια Κόκκαλη σε τρίτα φιλικά πρόσωπα. Όμως σε αυτήν την περίπτωση το κλίμα είναι διαφορετικό. Υπό την πίεση του τελεσιγράφου των τεσσάρων ιδιοκτητών και των καθημερινών δημοσιευμάτων της «Αυριανής», η δήλωση Λασκαρίδη έχει την αξία της.


Σχολιάστε εδώ