Το προφίλ Ψυχάρη …κατά τον Δημ. Λιμπερόπουλο

Ο Στ. Ψυχάρης, σύμφωνα με τον Δημ. Λιμπερόπουλο, διαθέτει «πολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι, μεζονέτα στο Πόρτο Ράφτη, παλατάκια στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη», αλλά και «θαλαμηγό» με «εκατό πόδια μήκος με καμπίνες και πλήρωμα… Να μην ξεχάσουμε ότι ο νέος τσάρος του ΔΟΛ, κατέχει ζωγραφικά έργα Πικάσο, γλυπτά Ροντέν, πίνακες Λύτρα, Γύζη, Ιακωβίδη, Παρθένη, σιγά μην ασχολιότανε με ναύτες του Τσαρούχη και ποδηλάτες του Φασιανού, φτηνοπράγματα δηλαδή…», συνεχίζει ο Δημ. Λιμπερόπουλος.

«Ο νέος τσάρος του ΔΟΛ ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων που από τα πόστα τους απόκτησαν αναγνωρισιμότητα και χρήματα. Δεν έχει όμως καμιά ομοιότητα με άλλους δημοσιογράφους – εκδότες – καναλάρχες – ραδιοφωνατζήδες, που ηδονίζονται με προβολή των παραθύρων και πρώτο τραπέζι σε νυκτερινό κέντρο», κατά τον δημοσιογράφο.

Μεταξύ άλλων ακόμη αναφέρει:
«Ο Χρήστος Λαμπράκης, τύπος μοναχικός, σεμνός, εκκεντρικός, με εκλεπτυσμένο πνεύμα, κυρίως όμως σκεπτόμενος, μπορεί να αποζητούσε εμπιστοσύνη και διακριτικότητα από τους ελάχιστους φίλους που έκανε στη ζωή του, αλλά τους έδινε γαλόνια ανάλογα με τις δυνατότητες και ικανότητές τους. Κι ο μεν αθλητικογράφος Γιάννης Βανδώρος τοποθετήθηκε υπεύθυνος των αθλητικών εκδόσεων, αλλά ο πολιτικός συντάκτης Σταύρος Ψυχάρης έγινε ο πλέον έμπιστος σύμβουλος και σε κρίσιμες επιχειρηματικές στιγμές, καθοδηγητής του. Γιατί ο νεαρός που ανδρώθηκε μέσα σε κομμουνιστική οικογένεια καθοδηγητή, κατάλαβε αυτό που είχε πει απογοητευμένος κομμουνιστής στο γιό του: Ο κομμουνισμός είναι πολύ μεγάλη Ιδέα, αλλά οι ηγέτες που τον υπηρετούν κυρίως εξυπηρετούν τον… εαυτό τους!».

Ακόμη στη συνέχεια επικαλείται και δηλώσεις πολιτικών:
«Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης γράφει στα απομνημονεύματά του: ”Όταν είδα τον πολιτικό συντάκτη του ”Βήματος” Σταύρο Ψυχάρη να συνομιλεί συνωμοτικά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ, στο περιστύλιο της Βουλής, κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος (μου)…”».

Ο Μένιος Κουτσόγιωργας: ”Ο Σταύρος είναι αντράκι κι εκεί που νομίζουν, αλλά κι εκεί που δεν το περιμένουν…”.

Κι ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος: ”Πρώτα μαθαίνει ο Ψυχάρης ποιος υπουργοποιείται και μετά ο ενδιαφερόμενος!”».

Τα υπόλοιπα στη σελίδα του Δημ. Λιμπερόπουλου.


Σχολιάστε εδώ