Στίγμα

Όμως εκείνο που απουσιάζει παντελώς είναι η ίδια η αντικειμενική ενημέρωση. Δηλαδή, η παρουσίαση των πραγματικών ντοκουμέντων, που υπάρχουν μέχρι τώρα, από τις επίσημες κρατικές αρχές -Ελλάδας και Κύπρου- και την περιβόητη εταιρεία του θανάτου.

– Τι λέχθηκε, στ’ αλήθεια, μεταξύ του γερμανού πιλότου και της αεροπορικής εταιρείας; Γιατί ο πιλότος δεν επικοινώνησε καθόλου με τις υπηρεσίες του αεροδρομίου στην Κύπρο;

– Ποια κατάσταση περιγράφουν επακριβώς οι πιλότοι των δύο F16 στο πιλοτήριο και στην καμπίνα του μοιραίου αεροπλάνου;

– Τι είδους επικοινωνία είχε η VDA του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το «Ήλιος»; Πώς μπορούσε να προσγειωθεί το αεροπλάνο χωρίς να υπάρχει καμία επικοινωνία;

Ασφαλώς πρέπει να σεβαστούμε τις διεξαγόμενες ανακρίσεις και έρευνες. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να πάρει τέλος η αρρωστημένη παραφιλολογία των «σεναρίων» και των «εικασιών» που εξαντλούν κάθε είδους φαντασία προκειμένου να εξάπτουν συνεχώς την περιέργεια του τηλεοπτικού κοινού.

Αυτό άλλωστε απαιτεί και ο σεβασμός στον ατελείωτο πόνο των συγγενών των θυμάτων αλλά και στην ίδια την αξιοπρέπεια των χαμένων ψυχών.

Όσο για τους υπεύθυνους της εταιρείας της Κύπρου, αυτοί παραμένουν στο σκοτάδι και αρκούνται να παραπληροφορούν διά των «εκπροσώπων» τους. Κι αυτό είναι ντροπή και για την κυπριακή και για την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί σε τέτοιου είδους εγκλήματα δεν επιτρέπεται ούτε ανοχή ούτε κάλυψη.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ