Ανασχηματισμός; Τον Μάρτη και βλέπουμε…

Όλο και περισσότερο… λιγοστεύουν οι ενδείξεις για τον πολυθρύλητο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που κινδυνεύει να γίνει… μαγική εικόνα! Και δεν αποκλείεται η πρώτη κυβέρνηση, με την οποία ο Καραμανλής ξεκίνησε την πρωθυπουργική θητεία του, να είναι και η… τελευταία της πρώτης τετραετίας!

Αυτόν τον καιρό δεν… κουνιέται φύλλο από πλευράς… ειδήσεων ή πληροφοριών, ακόμη και… διαρροών για επικείμενο ανασχηματισμό.

Ακόμα και από το περιβάλλον της Ντόρας έχουν σταματήσει οι… διαβεβαιώσεις ότι από ώρα σε ώρα η δήμαρχος μετακομίζει στην κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνειδητοποιήσει η κυρία Μπακογιάννη ότι αυτή είναι το… πρόβλημα και ο κ. Καραμανλής δεν φαίνεται να αποδέχεται ότι υπάρχει συμφωνία όχι μόνο για την είσοδό της στην κυβέρνηση αλλά και για την… παράδοση του υπουργείου Εξωτερικών!

Και μόνο η φημολογία ότι ενδέχεται να δοθεί στην κυρία Μπακογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία και ιδιαίτερα στη σκληρή καραμανλική πτέρυγα των βουλευτών, αλλά και στην Κύπρο. Όπως από το περιβάλλον του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου ειπώθηκε, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστη και αντιλαμβάνονται όλοι τι εννοεί ο κύπριος Πρόεδρος.

Έτσι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τυχόν αλλαγές στην κυβέρνηση τοποθετούνται τον Μάρτιο και… βλέπουμε. Και βέβαια οι πληροφορίες δεν μιλούν για σαρωτικές αλλαγές, αλλά για δύο-τρεις, μια και, όπως και ο ίδιος ο Καραμανλής λέει, «και ποιους να βάλω, μήπως έχω πολλούς;».

Όλα αυτά δείχνουν ότι τον Καραμανλή δεν τον απασχολεί και τόσο ο ανασχηματισμός…


Σχολιάστε εδώ