Μαίνεται ο πόλεμος Κοντομηνά – Κουρή

Συνολικά στον Alpha έγιναν τον προηγούμενο μήνα δέκα μεταβιβάσεις μετοχών, τις οποίες, σύμφωνα με τον νόμο ελέγχει ήδη το ΕΣΡ. Οι μεταβιβάσεις έγιναν με λίγες μέρες διαφορά στον ίδιο συμβολαιογράφο και το συμβούλιο θα ελέγξει αν ο κ. Βατικιώτης διαθέτει το απαιτούμενο πόθεν έσχες. Ως τώρα δεν κατατέθηκαν στοιχεία για τη μεταβίβαση του Polis TV από τον Σ. Τσοτσορό στον έλεγχο του Δημ. Κοντομηνά. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών συνέπεσαν με τις αποκαλύψεις του Γ. Κουρή και έγιναν μέρος τους. Λέγεται μάλιστα πως τη σκυτάλη από τον Γ. Κουρή σχεδιάζει να πάρει (όπως ήταν αναμενόμενο) ο Μ. Κυριακού, ο οποίος είναι χολωμένος από την αρπαγή της «ωραίας Ελένης» Μενεγάκη.

Πριν από την αντεπίθεση της Πέμπτης, τα πρώτα προειδοποιητικά βέλη εξαπέλυσε το «Καρφί» την περασμένη Κυριακή, ενώ πέρυσι τον χειμώνα ο Ν. Κακαουνάκης, από την ίδια εφημερίδα, έκανε έντονη κριτική σε Alpha και Χατζηνικολάου. Στη συνέχεια, ακολούθησε το κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Μαν. Καψή να επικαλείται εντολή εισαγγελέα για τη «σύλληψη» του «φυγόποινου» Γ. Κουρή, καθώς υπάρχουν ανεκτέλεστες αποφάσεις εναντίον του εκδότη για οφειλές προς το ΙΚΑ. Ο Γ. Κουρής, με δήλωσή του αναφέρει πως «πρόκειται για παλιές ρυθμισμένες με τα ασφαλιστικά ταμεία διαφορές, για τις οποίες ο Άρειος Πάγος, με τις υπ. αριθμόν 507 και 2149 του 2004», τον δικαίωσε πανηγυρικά. Κατηγορεί δε τον Δημ. Κοντομηνά για «παραπληροφόρηση». Παράλληλα, ο Δημ. Κοντομηνάς κατέθεσε άλλες 4 αγωγές εναντίον του Γ. Κουρή, φτάνοντας συνολικά τις 11. Το «Π» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού για να δημοσιεύσει το περιεχόμενο των αγωγών, αλλά κανείς από όσους είχαν πρόσβαση σε αυτές δεν απάντησε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολίασε μετά το δημοσίευμα του «Καρφιού»: «Κάθε ανεκτέλεστη απόφαση που φτάνει στην Εισαγγελία διαβιβάζεται στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα με παραγγελία να εκτελεστεί». Συμπληρώνεται πως υπάρχουν σχετικές αποφάσεις για τις οποίες υφίσταται εντολή για εκτέλεσή τους.

Όλοι περιμένουν πότε τα αστέρια του Alpha θα βάλουν τα χέρια τους στη φωτιά και θα συγκρουστούν με τον Γ. Κουρή, παρά τις προειδοποιήσεις που τους απεύθυνε ο εκδότης. Στα παράθυρα του δελτίου ειδήσεων θα εμφανίζονται 3 άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν ανταλλάξει τις χειρότερες ύβρεις. Χατζηνικολάου, Κακαουνάκης και Τριανταφυλλόπουλος, ενώ ο Δημ. Κοντομηνάς έχει ζητήσει να έχουν παρουσία οι Ευαγγελάτος και Αναστασιάδης.

Αποφασισμένος να μείνει ο Δημ. Κοντομηνάς

Οι εκτιμήσεις ανθρώπων του συγκροτήματος είναι πως από την εποχή του Σ. Τσοτσορού, ο οποίος απέκτησε το πρώτο 20% στον Alpha TV, ως σήμερα επένδυσε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Είναι δε ενδεικτικό πως από τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν στη συνδρομητική τηλεόραση, ο Δημ. Κοντομηνάς έβαλε τα 100 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να λέει πως με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να είναι «μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας», ή να είχε φτιάξει «ένα μεγάλο ίδρυμα», αλλά αντ’ αυτού επέλεξε συνειδητά να τα επενδύσει στον Alpha. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Σ. Τσοτσορός τον Δεκέμβριο του 2004, προκειμένου να αποχωρήσει από τον σταθμό που έλεγχε, έλαβε και 10 εκατ. ευρώ για το ποσοστό που του είχε απομείνει, ενώ είχε κρατήσει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Polis (δόθηκε στον Γιαννίκο), Champions (δόθηκε στην Οντόνι), Cosmo TV στη Θεσσαλονίκη και Polis ΝΕΤ, όπως και Polis TV, που αγοράστηκε πάλι από τον Δημ. Κοντομηνά.


Σχολιάστε εδώ