Από τον Λαμπράκη στον… ψυχογιό και στο… βάθος Κόκκαλης;

Όμως κανείς δεν διαφωνεί ούτε λησμονεί τις στενές σχέσεις του Ψυχάρη με τον Κόκκαλη, πέραν της κουμπαριάς, της επιχειρηματικής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει με τη συμμετοχή και του Γκρίσιν, όταν ο Σταύρος είχε μπει στη γωνία με την προώθηση από τον Λαμπράκη στον ΔΟΛ της ομάδας των «γιάπηδων», που τελικά αποδείχθηκε καταστροφική, γι’ αυτό και αποπέμφθηκαν.

Επίσης, αναφέρουν ένα ακόμη στοιχείο, που δείχνει Κόκκαλη ότι το δάνειο με το οποίο ο Ψυχάρης αγόρασε το 25% των μετοχών του Λαμπράκη το πήρε από την ALPHA BANK, που είναι η τράπεζα του Κόκκαλη και από την οποία η Ιντρακόμ παίρνει όλα τα δάνεια που χρειάζεται. Εκεί, προσθέτουν κατέθεσε ο Κόκκαλης και τα χρήματα που πήρε από την πώληση του ποσοστού που είχε στη Vodafone.

Επισημαίνουν ακόμη οι ίδιοι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι ότι η αλλαγή φρουράς δεν είναι τυχαίο ότι… συνέπεσε με την αγορά από τον Κόκκαλη του ποσοστού της FORTHNET και την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της HELLAS ON LINE.

Συνδυάζοντας και τις δύο αυτές κινήσεις, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγάλη αντεπίθεση του Κόκκαλη, που μπαίνει πλέον σ’ άλλα χωράφια.

Και συγκεκριμένα σημειώνουν ότι από δω και πέρα ο Κόκκαλης από προμηθευτής του ΟΤΕ γίνεται ανταγωνιστής, γνωρίζοντας μάλιστα όλη την υποδομή του και έχοντας σημαντική πρόσβαση στο προσωπικό του οργανισμού.

Η ειρωνεία είναι ότι από κει που ήταν το κόκκινο πανί για τη ΝΔ και τον ίδιο τον Καραμανλή, ο Κόκκαλης, μπαίνοντας στη FORTHNET, αυτόματα γίνεται… συναίτερος του Σιούφα, ως υπουργού Ανάπτυξης, δεδομένου ότι το ΙΤΕ (Ινστιτούτο Τεχνικών Ερευνών) έχει το 21% της FORTHNET (!) και πλέον θα συνεργάζεται στην απόκτηση εργασιών, κόντρα στον ΟΤΕ!

Σημειώνεται ότι η FORTHNET έχει αναλάβει τα προγράμματα «Σύζευξις» και «Σύζευξις 2», που αποβλέπουν στη σύζευξη των πληροφοριακών συστημάτων όλων των υπουργείων, δηλαδή ο Κόκκαλης θα έχει πρόσβαση, ή τουλάχιστον γνώση, όλων των πληροφορικών δεδομένων του κράτους!

Και να σκεφθεί κανείς ότι επελέγη η FORTHNET ως θυγατρική του ΟΤΕ για να μην έχουν πρόσβαση ιδιωτικές εταιρείες στα κρατικά δεδομένα…

Υπέρ της εκδοχής ότι τελικός παραλήπτης της σκυτάλης είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης συγκλίνουν και τα ερωτήματα που έθετε έμπειρος κοινοβουλευτικός:

1. Λύνει το πρόβλημα της διαδοχής; Φυσικά όχι, αφού ο Σταύρος Ψυχάρης είναι μεγάλος, πέραν των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

2. Οι μετοχές με ποιον τρόπο μεταβιβάστηκαν; Με ιδιωτικό συμφωνητικό; Η ALPHA BANK μόνο με τις μετοχές ενέχυρο έδωσε το δάνειο των 50 εκατ. ευρώ, ή υπήρξε εγγυητής; Και ποιος;

3. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι είναι ο ίδιος ο Λαμπράκης. Από αύριο ποιος είναι ο ουσιαστικός τιμονιέρης;

4. Η αλλαγή σκυτάλης σημαίνει και αλλαγή πολιτικής του «Βήματος», που τις τελευταίες μέρες το παίζει ουδέτερο;

5. Θα υπάρξει αλλαγή στα κορυφαία στελέχη;

6. Το Ίδρυμα Μελετών που εντελώς αλλιώς το είχε σκεφθεί ο Λαμπράκης όταν το έφτιαξε, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και σήμερα τυπικά υπάρχει, για πόσο θ’ αντέξει οικονομικά, όταν είναι γνωστό ότι ο ΔΟΛ οικονομικά δεν πάει καλά; Μήπως υπάρχει κάποια συμφωνία για την επόμενη μέρα;

Εκπαιδεύει ο Κόκκαλης τους Παλαιστίνιους για το πώς θα κυβερνούν

Μεγάλο άνοιγμα στους Άραβες κάνει ο Σωκράτης Κόκκαλης, επιβεβαιώνοντας ότι είναι τελικά μεγάλος παίκτης και έχει την ικανότητα να βλέπει μακριά… Εκμεταλλευόμενος και αξιοποιώντας το πολύ καλό κλίμα και τις θερμές σχέσεις φιλίας και σεβασμού του αραβικού κόσμου προς την Ελλάδα, που εμπέδωσε πρώτα ο Ανδρέας Παπανδρέου, οργάνωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μέσω του Ινστιτούτου Χάρβαρντ που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ιντρακόμ στην Παιανία, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο αξιωματούχων της Παλαιστίνης στο πώς λειτουργεί μια κυβέρνηση, ένα υπουργικό συμβούλιο και γενικά να αποκτήσουν μια εμπειρία για το πώς κυβερνάται ένα κράτος.
Το σεμινάριο θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου και θα λήξει στις 29 του ίδιου μήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει κανένας υπουργός στην πρόσκληση να μιλήσει για τον τομέα του.

(δείτε σχετικό ρεπορτάζ)


Σχολιάστε εδώ