Τυπολογίες

o Άλλες δύο σημαντικές αποφάσεις του ΣτΕ, εκτός από αυτή του MAD, για ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ αναστέλλει το κλείσιμο του S-TV με την 648/2005 απόφαση και με την 676/2005 αναστέλλει το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού «Φωνή της Τούμπας». Κατά τα άλλα πέρασαν… 3 μήνες από την ολοκλήρωση της θητείας των 3 μελών του ΕΣΡ (Μορώνη, Κουράκη και Αυδή), αλλά ακόμη κόμματα και κυβέρνηση δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τους πιθανούς αντικαταστάτες…

o Μια μετοχική αλλαγή προετοιμάζεται στην «Ευρώπη». Σύμφωνα με πληροφορίες, μια εκδοτική εταιρεία αποχωρεί και αντικαθίσταται από μια άλλη. Για το θέμα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου θα τεθεί «η έγκριση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας», όπως και η «εκλογή νέων μελών» στο ΔΣ. Σήμερα στην «Ευρώπη» συμμετέχουν ο «Πήγασος» ΑΕ 21%, η «Καθημερινή» 21%, οι «Τεχνικές Εκδόσεις» 11%, το «Ίδρυμα Τύπου» 11%, η «Ημερησία» 10%, οι «Μακεδονικές Εκδόσεις» 5%, τα «Περιοδικά Hachette Rizzoli» 5%, η «Θ. Νικολαΐδης» 5%, ο Νικόλαος Μπακατσάς με 4,02%, η «Liason» με 1%, η «Motor Press Hellas» με 0,5% και η «Ευάγγελος Τερζόπουλος» με 0,48%.

o Στις 8 Σεπτεμβρίου (14.00) λήγει ο διαγωνισμός του ΕΟΤ για τον σχεδιασμό και την παραγωγή της διαφημιστικής του εκστρατείας και την αγορά χρόνου στα Μέσα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 44.390.000 ευρώ.

o Πλειοδοτικός διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη για την παραχώρησης χρήσης των διαφημιστικών σημείων της πόλης κατά τη διάρκεια της ΗELEXPO. Ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου (15.00).

o Τέσσερις ελληνικές εταιρείες ενισχύονται με το συνολικό ποσό 84.137 ευρώ από την προκήρυξη 88/04 για τη διακρατική διανομή ευρωπαϊκών ταινιών και οπτικοακουστικών έργων σε βίντεο. Πρόκειται για την «ART FREE», που θα λάβει το ποσό των 14.538 ευρώ, την «ODEON», με το ποσό των 38.755 ευρώ, την «PCV», με 7.734 ευρώ και τη «ROSEBUD», με το ποσό των 23.110 ευρώ. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της προκήρυξης 88/04 ανήλθε στα 5.574.316 ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Media Desk Hellas.

o Τον απόλυτο έλεγχο της On Productions αποκτάει η Audiovisual. Στη γενική συνέλευση της 8ης Αυγούστου αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η εξαγορά του 1% (2.166 μετοχών) από τον Βασίλη Γεωργόπουλο στην «ON» και η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου της εταιρείας στην ιδιόκτητη έκταση στο Κορωπί.

o Δεκατρία μέλη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Συμμετέχουν οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Θόδωρος Αδαμόπουλος, Κώστας Ασημακόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Γρηγόρης Γρηγορίου, Μιχάλης Κακογιάννης, Μαρία Κομνηνού, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευάγγελος Σορόγκας, Γιώργος Σπέντζος και Δημήτρης Χατζής και ο εκάστοτε προϊστάμενος τη διεύθυνσης κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων του υπουργείου Πολιτισμού.

o Ένα πρόσωπο βρίσκεται πίσω από τις δύο πετυχημένες σειρές που προβάλλονται από το Mega. Ο Νίνο Ελματζιόγλου, μέτοχος της «Έψιλον», εισηγήθηκε και ανέλαβε πέρυσι την παραγωγή της «Βέρας στο δεξί», βάζοντας νέους ποιοτικούς όρους στις ελληνικές σειρές. Στη συνέχεια πρότεινε τα «Σύνορα της αγάπης», της οποίας ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε με γυρίσματα στη Σύμη.

o Θέση αντιπροέδρου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Θεομήτωρ», στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου, ανέλαβε, χωρίς αμοιβή, η νέα διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Κατερίνα Γκαγκάκη, με απόφαση του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη. Είναι βέβαιο πως θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του ΑΝΤΕΝΝΑ και σε εκείνες του ταλαιπωρημένου ψυχιατρικού ιδρύματος;

o Μια νέα μηνιαία έκδοση για τον κλάδο των Μεταφορών «Ο κόσμος της Μεταφοράς» κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Αντώνης Λουδάρος. Με πολλά χρόνια στον χώρο του Τύπου, ο εκδότης σημειώνει στο άρθρο του ότι τα προβλήματα του κλάδου θα έχουν τώρα τη δική τους φωνή και μάλιστα δυνατή και υπολογίσιμη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία…

? Πόσο θα στοιχίσει η μετεγκατάσταση του υπουργείου Επικρατείας από τη Ζαλοκώστα στο κτίριο της οδού Συγγρού; Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ο δε διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 12 Αυγούστου.


o Και η Ειρήνη Νικολοπούλου στην ΕΡΤ. Μάλιστα. Επειδή δεν χωρούσε πλέον στο πρόγραμμα του Alpha και δεν απέδωσαν οι συζητήσεις με το Alter, η δημοσιογράφος επιστρέφει στην ΕΡΤ για να αναλάβει το καθημερινό μεσημεριανό δελτίο στην ΕΤ-1. Πολλά φημολογούνται για την αμοιβή της.

o Πόσους δημοσιογράφους απασχολεί η ΕΡΤ; Χωρίς τους μόνιμους, τους 350 των οργανικών θέσεων και τους 190 των συμβάσεων εργασίας, εννοείται. Ως έκτακτο προσωπικό ο αριθμός τους ανέρχεται σε 383 και ως εξωτερικοί συνεργάτες είναι 525, σύνολο δηλαδή 908 κι αν προσθέσουμε και τους άλλους 540, έχουμε ένα σύνολο 1.448! Ούτε το CNN δεν απασχολεί τόσους δημοσιογράφους. Με απλά νούμερα αποδεικνύεται η στενή σχέση της πολιτικής εξουσίας με την κρατική ΕΡΤ.

o Δεν πάει η Ειρήνη Καρανασοπούλου στις Βρυξέλλες. Το αίτημά της για μετακίνηση από την Αθήνα, αν και εγκρίθηκε από τα «Νέα», δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΕΡΤ.


ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

o Αυξημένα κέρδη 5.943.513 ευρώ εμφανίζει ο ισολογισμός του ΑΝΤΕΝΝΑ TV το 2004 έναντι 1.416.758 ευρώ το 2003, με μια όμως σημαντική παρατήρηση. Οι ορκωτοί λογιστές παρατηρούν πως οι συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις αποτιμήθηκαν σε περίπου 63.227 χιλιάδες ευρώ, αλλά η λογιστική τους αξία υπολείπεται κατά περίπου 56.384 χιλιάδες ευρώ και κατά συνέπεια οι συμμετοχές σε συνδεμένες επιχειρήσεις και τα ίδια κεφάλαια είναι αυξημένα κατά το ίδιο ποσό, ενώ τα κέρδη χρήσης εμφανίζονται αυξημένα κατά περίπου 5.599 χιλιάδες ευρώ. Ο τζίρος το 2004 ανήλθε σε 131.194.887 ευρώ έναντι 123.498.964 ευρώ το 2003, ενώ οι ζημιές που μεταφέρονται στην επόμενη χρήση ανέρχονται πλέον σε 6.498.780 ευρώ, έναντι 9.318.785 ευρώ την προηγούμενη χρήση.

o Μεγάλη μείωση των προ φόρων κερδών της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» το α’ εξάμηνο του 2005, στα 2,047 εκατ. ευρώ από 5,854 εκατ. ευρώ το προηγούμενο εξάμηνο. Ο κύκλος εργασιών αντιθέτως αυξήθηκε σε 56,090 εκατ. ευρώ έναντι 54,167 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2004. Η εταιρεία διαθέτει πάγια στοιχεία 85,2 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή της θέση μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου φτάνει τα 68,935 εκατ. ευρώ, καθώς το α’ εξάμηνο του 2005 η εταιρεία προχώρησε σε επιστροφή κεφαλαίου 0,56 ευρώ ανά μετοχή. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

o Μείωση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων, μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας στα 0,7 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2005 έναντι 1,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στον Όμιλο Λυμπέρη. Αντιθέτως, ο ενοποιημένος τζίρος αυξήθηκε κατά 26,13% στα 41,1 εκατ. ευρώ, έναντι 32,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2004. Από τον φορολογικό έλεγχο στη μητρική εταιρεία προέκυψαν επιπλέον φόροι ποσού 706.053 ευρώ. Αντιθέτως στη θυγατρική Λίμπεκομ δεν προέκυψαν επιπρόσθετοι φόροι για τις χρήσεις 2000 έως 2004 και προσαυξήσεις, λόγω των συσσωρευμένων φορολογικών ζημιών.


7- 8 εκατ. ευρώ θα πληρώσει το Ίδρυμα Ωνάση!

Το ποσόν των 5 εκατ. λιρών (περίπου 7-8 εκατ. ευρώ) καλείται να πληρώσει το Ίδρυμα Ωνάση για δικαστικά έξοδα. Η απώλεια της δίκης με τη NetMed επιβάρυνε κι άλλο τα οικονομικά του Ιδρύματος στην υπόθεση της συνδρομητικής τηλεόρασης.


o Τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Απόφαση» για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και εν γένει της εργατικής νομοθεσίας παραπέμπει στον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο και στα αρμόδια δικαστήρια ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος… Αυτό προκύπτει από απάντηση στην αναφορά που κατέθεσαν στην Βουλή από τις 12 /7/2005 οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Σκυλάκος, Ε. Παντελάκη, Δ. Τσιόγκας, για τις απαράδεκτες εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να κάνουν επίσχεση εργασίας γιατί παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, την ίδια ώρα που η εργοδοσία προχωράει σε διαδοχικές μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, καθώς δεν εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις και δεν καταβάλλει τις παρακρατηθείσες εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ, ΙΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΟΑΕΔ, Εργατική Εστία).

o Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εφημεριδοπωλών συγκροτήθηκε ως εξής: Αναστασόπουλος Δημήτριος του Ιωάννη, πρόεδρος, Πριγγούρης Γεώργιος του Ιωάννη, αντιπρόεδρος, Αγγελακόπουλος Γεώργιος του Αγγελή, γεν. γραμματέας, Ζαφειρόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, ταμίας, Ξηρογιάννης Χρήστος του Βασιλείου, οργ. γραμματέας, Γιακουμάτος Αναστάσιος του Ευαγγέλου, έφορος, Ζαφειρόπουλος Αναστάσιος του Νικολάου, σύμβουλος, Μπισκέμης Νικόλαος του Κων/νου, σύμβουλος, Αναστασόπουλος Αναστάσιος του Κων/νου, σύμβουλος, Δαμόπουλος Βασίλειος του Κων/νου, σύμβουλος και Πετρόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου, σύμβουλος.

o Μαζί έτρωγαν την περασμένη βδομάδα, στην Πύλο, ο Σταύρος Ψυχάρης, η Φάνη Πετραλιά και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παραθερίζει εκεί αρκετό καιρό, καθότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο Σ. Ψυχάρης δεν είπε βέβαια τίποτα για τη μεταβίβαση.

o Ποιος ήταν στο σκάφος του Δημήτρη Κοντομηνά την τελευταία εβδομάδα διακοπών των στελεχών του Alpha;
Ο Γιάννης Λάτσιος μετά της συζύγου του Ελένης Μενεγάκη. Και ζήλια τα άλλα στελέχη….

o Το ρεπορτάζ «σκαφών και βιλών» των ισχυρών των media ήταν στο φόρτε του όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε ποιο σκάφος βρίσκεται ο Τζώννυ Καλημέρης μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε τι σκάφος διασκέδαζαν πολιτικοί, πού πήγε με το δικό του, μικρότερο είναι αλήθεια, σκάφος ο Σταύρος Ψυχάρης. Οι φωτογράφοι χάριν των περιοδικών έχουν ακροβολιστεί σε λιμάνια και κλειστές παραλίες, για να «κλέψουν» λίγες από τις ιδιωτικές στιγμές των ισχυρών και των συζύγων τους με μαγιό…

o Εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο κενό στον ειδησεογραφικό τομέα το Mega, μετά τη μετεγγραφή Κακαουνάκη στον Alpha. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης. Ερώτημα υπάρχει ακόμη αν μένει στο κανάλι ή επιστρέφει στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Δ. Καμπουράκης. Πάντως, ο δημοσιογράφος, φεύγοντας από το κανάλι του Αμαρουσίου, είχε εκφράσει παράπονα πως δεν τον αξιοποιούσαν.


Σχολιάστε εδώ