Μοιράζει λεφτά η ΕΡΤ!

Γράφαμε την περασμένη Κυριακή για την γαλαντόμα ΕΡΤ, που μοίρασε το 2004 πάνω από 70 εκατομμύρια σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ε, το 2005 μάλλον έχει βαλθεί να διπλασιάσει το ποσό. Έχουμε και λέμε: Μισθοί από 18.000 ευρώ για τους παρουσιαστές πρωινής ζώνης, 30 χιλιάδες ευρώ για παρουσιάστρια δελτίου, 20 χιλιάδες για άλλη παρουσιάστρια, 24 χιλιάδες ευρώ για την Άννα Δρούζα, 15 χιλιάδες ευρώ για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον μήνα δηλαδή έξι εφτά καλοπληρωμένοι συνεργάτες παίρνουν περισσότερα από 125 χιλιάδες ευρώ. Για τους πολλούς, τους συμβασιούχους της μαύρης εργασίας, οι μισθοί είναι της τάξης των 800 και 1.000 ευρώ. Κι όλα αυτά στο όνομα της μετατροπής της ΝΕΤ σε εμπορικό κανάλι, το οποίο όμως, ας μην ξεχνιόμαστε επιδοτούμε κάθε μήνα όλοι εμείς, τα ελληνικά νοικοκυριά.

# Πολλές οι εξαγγελίες ενώπιον των βουλευτών για την αναβάθμιση του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ, για το οποίο υπάρχουν συνεχώς παράπονα και διαμαρτυρίες. Το κράτος επιδοτεί την ΕΡΤ με 2,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα έσοδά του από διαφημίσεις ανέρχονται στο τρομερό ποσό των… 85 χιλιάδων ευρώ και τα έσοδα από συνδρομές στα 680 χιλιάδες ευρώ.

# Υπεγραψε, λένε, μέσα στον Αύγουστο, η ΕΡΤ με τη Stadium για τα δικαιώματα του Κυπέλου ποδοσφαίρου. Έναντι ποίου τιμήματος; Και για πόσα χρόνια; Και γιατί δεν κατέβηκε η ίδια στον διαγωνισμό;


Σχολιάστε εδώ