Βαθιά ανησυχία στον Alpha

Ο εκδότης της «Αυριανής» συνέχισε όλη την εβδομάδα τα πρωτοσέλιδα με αποκαλύψεις κατά του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος ανταπάντησε με μηνύσεις και αγωγές, ενώ η κυκλοφορία της εφημερίδας εκτινάχτηκε στα ύψη, σχεδόν διπλασίασε τα φύλλα που πουλούσε πριν ξεκινήσουν οι καταγγελίες, χωρίς όμως να παρουσιάζει ανάλογη αύξηση η τηλεθέαση του ALPHA που θα μπορούσε να εξηγηθεί ως ένδειξη στήριξης της κοινής γνώμης προς τον ιδιοκτήτη του.

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Γ. Κουρή στον ΑΝΤΕΝΝΑ έδειξε πως οι όποιες διαβεβαιώσεις Κυριακού ήταν μάλλον για τα μάτια του κόσμου και ότι ο Κοντομηνάς δεν μπορεί να ελπίζει σε συμμαχίες. Πρόσθετη απόδειξη η σιωπή των εφημερίδων των καναλαρχών, σιωπή που εξηγείται ως στήριξη του Γ. Κουρή, όπως και άλλη φορά την είχε. Πρώτος ο ΑΝΤΕΝΝΑ έσυρε τον χορό, αν και πέρυσι ο ιδιοκτήτης του ήταν στο στόχαστρο Κουρή.

Έκανε την Τρίτη πρώτο θέμα την τετράωρη κατάθεση του Κουρή στον εισαγγελέα, ενώ ψηλά έπαιξαν το θέμα Mega και Star, και την επόμενη Τετάρτη ο εκδότης της «Αυριανής» έδωσε τη συνέντευξη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ΑΝΤΕΝΝΑ έχει στείλει συνεργεία σε Νότιο Αφρική και Γερμανία. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι πως το συγκρότημα Αλαφούζου, παρά τη συνεργασία στο «Sportday», δίνει ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέμα, παρακολουθώντας το όχι από την αρχή, αλλά πολύ πιο νωρίς από τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Είναι φανερό πάντως ότι υιοθετεί τις θέσεις Κουρή, από την προβολή που τους δίνει.

Η πλευρά Κοντομηνά προβληματίζεται και αντιδρά με προσφυγή στη Δικαιοσύνη (ήδη ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατέθεσε τουλάχιστον 5 μηνύσεις και 6 αγωγές, διεκδικώντας 15 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, και η Interamerican με αγωγή ζητάει 5 εκατ. ευρώ), αν και θα έπρεπε να είχε δώσει στοιχεία που θα ανέτρεπαν τις αποκαλύψεις της «Αυριανής». Είναι εντυπωσιακό ότι καμία εφημερίδα ή κανάλι δεν βγήκε να στηρίξει τις θέσεις του.

Στα μέσα της βδομάδας έγινε μια έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Alpha, παρουσία των Χατζηνικολάου, Καλημέρη και άλλων, που κλήθηκαν να επιστρέψουν εκτάκτως από τις διακοπές, αλλά συνάμα και ο Γ. Κουρής έστειλε μήνυμα από την «Αυριανή» στους δημοσιογράφους του καναλιού (άρα και στους πρώην δικούς του, Ευαγγελάτο-Τριανταφυλλόπουλο) να περάσουν πρώτα από τον Ταύρο και να δουν ποια στοιχεία διαθέτει.

Ο Δ. Κοντομηνάς, όπως το «Π» σας ενημέρωσε από την περασμένη Κυριακή, είδε τον πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες, ενώ, σύμφωνα με το «Ποντίκι», την Τρίτη συναντήθηκε με τον Χ. Λαμπράκη.

Η πληροφορία ότι συναντήθηκε και με τον Μπόμπολα δεν αληθεύει. Επεδίωξε να τον δει, αλλά η απάντηση ήταν ότι «δεν μπορώ τώρα»…, που ο καθένας μπορεί εύκολα να το εξηγήσει…

Γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα καθημερινά πρωτοσέλιδα της «Αυριανής» κατά του Κοντομηνά έχουν δημιουργήσει πολύ βαρύ κλίμα σε όλα τα κλιμάκια των εταιρειών του Ομίλου, στους επιτελείς και τους στενούς συνεργάτες του ιδιοκτήτη και η ανησυχία είναι έκδηλη παντού για την κατάληξη που μπορεί να έχει αυτή η ιστορία, και το τί μπορεί να έρθει στο φως από τη δικαστική έρευνα. Ακόμη και στενοί συνεργάτες του Κοντομηνά δεν έκρυβαν την άποψή τους ότι θα έπρεπε να είχε αποφύγει αυτήν την εξέλιξη.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον Γ. Κουρή, έμεινε έκπληκτος από τα στοιχεία που κατέθεσε, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις. Ο κόσμος μάλιστα τηλεφωνεί καθημερινά στην «Αυριανή» (είναι πάνω από 50 με 60 τα επώνυμα τηλεφωνήματα) καταθέτοντας συνεχώς προσωπικές εμπειρίες… Την Παρασκευή ο Γ. Κουρής ενέπλεξε τον Δ. Κοντομηνά και στην υπόθεση της συνδρομητικής τηλεόρασης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το Ίδρυμα Ωνάση 35 δισ. δρχ.

Να σημειωθεί ότι τη νομική υποστήριξη του Γ. Κουρή ανέλαβαν οι γνωστοί καθηγητές Στέφανος Δεληκωστόπουλος και Λάμπρος Σινανιώτης. Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, το μεγάλο μπαράζ των αποκαλύψεων από την «Αυριανή» προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο και θα έχουν σχέση με τη Γενική Τράπεζα και την υπόθεση Σφηνιά.


Σχολιάστε εδώ