Μυστικός δείπνος με μενού τη μετα-Καραμανλή εποχή!

Κι έτσι τα γεύματα και τα δείπνα, οι συναντήσεις σε… γιάφκες και τα ρουσφέτια, προκειμένου να προσεταιρισθούν «κουκιά», δίνουν και παίρνουν.

Τελευταία μεγάλη… ζήτηση αλλά και ανταπόκριση έχει ο Γιώργος Βουλγαράκης, που δεν κρύβει ότι είναι ακραιφνής καραμανλικός, αν κι αυτή η ετικέτα αμφισβητείται από τους «λοχαγούς», που προβάλλονται ως οι καθαρόαιμοι καραμανλικοί και ότι άλλον θα… χρίσουν! Έχουμε δηλαδή και κόντρες για το ποιος είναι πιο καραμανλικός… ενώ υπάρχει και η Ντόρα, που όμως για τους καραμανλικούς θεωρείται κόκκινο πανί.

Πρόσκληση σε δείπνο δέχθηκαν για προχθές το βράδυ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στο σπίτι του βουλευτές της ΝΔ της επαρχίας. Προς τα έξω η δικαιολογία της πρόσκλησης ήταν πειστική. Ήταν, λέει, ανταπόδοση του δείπνου που είχαν παραθέσει σχεδόν οι ίδιοι βουλευτές πριν από μία εβδομάδα στον Βουλγαράκη, όταν είχε ανέβει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, κατ’ εντολήν του Καραμανλή, για σοβαρή κομματική υπόθεση (σχετικό ρεπορτάζ στη σελ. 16).

Καλεσμένοι του υπουργού Δημ. Τάξης ήταν, σύμφωνα με καλές πηγές, η βουλευτής της Αʼ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, της Βʼ Θεσσαλονίκης Θ. Καραόγλου, Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, Φωκίδας Ιωάννης Μπουγάς, Καρδίτσας Κ. Τσιάρας. (Στην αρχική ομάδα μετείχαν και οι Αλ. Δερμετζόπουλος, Έβρου, και Γιάννης Πλακιωτάκης Λασιθίου, αλλά εδώ και καιρό μετακινήθηκαν προς τους «λοχαγούς»). Όλοι οι παραπάνω βουλευτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Στην εκλογική τους περιφέρεια έχουν ισχυρό αντίπαλο, υπουργό ή υφυπουργό, όπως η Ράπτη τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Ν. Τσιαρτσιώνη, ο Καραόγλου τον Ρεγκούζα, ο Τσιάρας τον Σιούφα.

Το δείπνο, όπως είπαμε, είχε… μενού τις σκέψεις για τη μετα-Καραμανλή εποχή και πώς μπορεί να διευρυνθεί η ομάδα με προσκείμενους στον υπουργό Δημ. Τάξης βουλευτές, αλλά και στελέχη της ΝΔ.

Να θυμίσουμε ότι κάποια… εποχή ο Γιώργος Βουλγαράκης εθεωρείτο ο άνθρωπος του Μητσοτάκη και ο κολλητός της Ντόρας… Όμως οι καιροί αλλάζουν… Ο Γιώργος βρήκε τον δρόμο του…


Σχολιάστε εδώ