Διπλό «χτύπημα» στον Ντίνο Βρεττό

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι και ο δεύτερος υπάλληλος που απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή ήταν δικός του άνθρωπος, τον είχε συνεργάτη, όπως, ως γνωστόν, δικαιούται ο κάθε βουλευτής.

Πρόκειται για τον πρώην κοινοτάρχη Γραμματικού (που ανήκει στην εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται ο Βρεττός) Αθανάσιο Δημητράκη, ο διορισμός του οποίου είχε γίνει στις 20 Απριλίου 2004 (μετά τις εκλογές, δηλαδή), αλλά ανακλήθηκε αυτές τις ημέρες με απόφαση της κυρίας Μπενάκη.

Ο λόγος; Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «είναι παράνομος και ανακλητός, γιατί, καθ’ ον χρόνον έλαβε χώρα, ο υπάλληλος είχε καταδικαστεί αμετακλήτως για παράβαση καθήκοντος και για καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, δηλαδή καταδίκες που κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα αποτελούν, και μία εκάστη κεχωρισμένως, κωλύματα διορισμού».

Την καταγγελία εις βάρος του Δημητράκη έκανε ο νυν πρόεδρος του Γραμματικού κ. Παπαγεωργίου, με τον οποίο βρίσκεται χρόνια σε κόντρα.

Η πλευρά του απολυθέντος υποστηρίζει ότι ούτε υπάρχουν καταδίκες κατά συρροήν, ούτε τα περί παράβασης καθήκοντος ευσταθούν, ενώ από την άλλη πλευρά λέγεται ότι ο Δημητράκης είχε πλαστογραφήσει το ποινικό μητρώο.


Σχολιάστε εδώ