Ποιοι συνδικαλιστές τρομοκρατούν στην ΕΡΤ;

Το «άρθρο» του κ. Σταματελόπουλου με τίτλο «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» είναι αποκαλυπτικό για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην κρατική τηλεόραση.

Ο ίδιος γράφει: «Υπάρχουν κάποιοι τύποι, ευτυχώς λίγοι, μετριούνται στα δάχτυλα, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές… οι οποίοι έχουν αναγάγει το ιερό λειτούργημα του συνδικαλιστή σε επάγγελμα. Η αντίληψη αλλά και η συμπεριφορά τους αγγίζει τα όρια του αυταρχισμού, του ρατσισμού και του φασισμού…». Γιατί τα γράφει όλα αυτά; Γιατί ο ίδιος έζησε την απίστευτη περιπέτεια εκβιασμού και εκφοβισμού, όταν προτάθηκε και εξελέγη ως μέλος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνικού και Καλλιτεχνικού Προσωπικού που έγιναν στις 9 Ιουνίου. Τότε, λοιπόν, όπως γράφει: «Δέχθηκα από κάτι τέτοιους τύπους (συνδικαλιστές της ΕΡΤ δηλαδή) “παραινέσεις” με νόημα να απέχω από αυτές τις διαδικασίες». Δηλαδή επί της ουσίας να παραιτηθεί από την εφορευτική επιτροπή.

Επειδή αρνήθηκε, τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές και επειδή «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ «εντελώς αναιτιολόγητα με την υπ’ αριθμόν 310483/13-6-05 απόφασή του με “τιμώρησε” και από συντονιστή στην ΕΡΑ 5 με υποβάθμισε σε προσωπικό βάσης, όταν είναι γνωστό ότι κάποιοι άλλοι υπάλληλοι, πρώην γενικοί διευθυντές με ειδικές συμβάσεις απολαμβάνουν ιδιαιτέρων προνομίων και αποδοχών.

Δεν άντεξαν οι μικρόψυχοι ούτε καν τα προσχήματα να κρατήσουν». Οι «τύποι» που περιγράφει με τόση σαφήνεια ο κ. Σταματελόπουλος αφορούν κάποιους από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήθελε με κάθε τρόπο να έχει την πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών στο σωματείο.

Το «μυστικό» είναι ότι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές υπήρξε συνεργασία της ΔΑΚΕ με την παράταξη «Αντίσταση Αλλαγή» που καταγγέλλει τις παλινδρομίες των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στην ΕΡΤ. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο και κάποιοι λένε ότι παρενέβη με κάποιον τρόπο ως και ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης.

Ο κ. Σταματελόπουλος αναφέρει ότι «τα παλαιότερα χρόνια ακούγονταν διάφορα πράγματα για κάποιους τέτοιους τύπους, κατ’ ευφημισμόν συνδικαλιστές, βλέπε δηλαδή εργατοπατέρες.

Ότι, για παράδειγμα, αλλοίωναν τα αποτελέσματα των εκλογών, έκλεβαν τις κάλπες, τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους, “χρησιμοποιώντας” τη συμμετοχή τους στους διάφορους μηχανισμούς εξουσίας της διοίκησης ΠΥΣ και ΔΥΣ… Κρατούσα μια επιφύλαξη σε όλα αυτά τα ακούσματα».

Μέχρι που έζησε και ο ίδιος μια τέτοια ιστορία, η οποία είναι και η πλέον αποκαλυπτική της νοοτροπίας που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΡΤ.

Η συνέχεια είναι επίσης αποκαλυπτική, αφού οι «τύποι» που περιγράφει και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ίδιος, έβγαλαν ανακοίνωση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να τον καταγγείλουν ότι κάποτε κατείχε διευθυντικές θέσεις!


Σχολιάστε εδώ