Eθνική ξεφτίλα!

Γιατί πράγματι για την κυβέρνηση, τον ίδιο τον Καραμανλή και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ψυχρολουσία η διάψευση όλης της στρατηγικής που ως τώρα είχαν χαράξει απέναντι στην Τουρκία!

Πίστευαν ότι κάνοντας τα χατίρια της Τουρκίας, λέγοντας «ναι» στην ευρωπαϊκή της ένταξη θα αναγκασθεί να αφήσει τον τσαμπουκά και να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου…

Οποία πλάνη! Η Τουρκία και χθες, όπως και στη Σύνοδο των Βρυξελλών, απέδειξε ότι δεν αλλάζει! Δεν εγκαταλείπει τις απαιτήσεις της, τις πάγιες θέσεις της. Δεν υποχωρεί, δεν βάζει ούτε νερό στο κρασί της.

Ό,τι είχε πει στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν, το ίδιο είπε και στο Λονδίνο στον Μπλερ.

Υπέγραψε το Πρωτόκολλο με τη δήλωση όμως ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση περιορίσθηκε να χαρακτηρίσει ως… παραδοξότητα αυτήν την εθνική ξεφτίλα, εκεί που θα έπρεπε ο Καραμανλής να βγει και να δηλώσει ότι αν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει την Κύπρο, ανακαλούμε το «ναι» στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλησε να χαλάσει το τζόκινγκ του… Άλλη μια τραγική υποχώρηση.

Η Κύπρος για άλλη μια φορά στο έλεος των Τούρκων! Καμία στήριξη από την Αθήνα.

Είναι αναγκασμένη να σηκώσει μόνη της το βάρος, την τιμή του έθνους, του Ελληνισμού. Να αρνηθεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, που ως αποτέλεσμα θα έχει για τους Τούρκους τις συνέπειες του βέτο.

Θα μπορέσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ή οι απειλές είναι τεράστιες. Ανεξάρτητα πάντως από το ποια θα είναι η επόμενη μέρα, προκαλεί συναισθήματα απογοήτευσης, πίκρας, οργής και αγανάκτησης, η στάση της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτός ο συμβιβασμός είναι συμβιβασμός ήττας. Αποδοχή ότι είμαστε καρπαζοεισπράκτορες. Ας βγουν να μας το πουν ξεκάθαρα, ότι είμαστε μικροί, ότι δεν μπορούμε να έχουμε φωνή, και ας αποφασίσει ο λαός αν συμφωνεί ή όχι, αν του αρκεί η βόλεψή του ή υπάρχει και κάτι άλλο, που χωρίς αυτό δεν αξίζει να ζεις…

Θα επιχειρήσουν ίσως και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να πουν ότι τίποτε δεν χάθηκε, ότι δεν έχει καμία πρακτική σημασία η μονομερής δήλωση του κ. Ερντογάν. Θα συμφωνήσουμε με την προϋπόθεση να στείλουν αύριο ένα πλοίο με κυπριακή σημαία για να δούμε αν οι Τούρκοι θα το αφήσουν να πιάσει σε τουρκικό λιμάνι ή να πετάξει ένα κυπριακό αεροπλάνο για την Άγκυρα και αν θα του επιτραπεί να μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ιδού η Ρόδος…

Είναι απίστευτο, τέλος, ότι στη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρεται λέξη για μια εδώ και τώρα άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Κρίμα, κύριε πρωθυπουργέ, γιατί άλλα είχατε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, και γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα κατηγορούσατε ως αξιωματική αντιπολίτευση τον Σημίτη για εθνικές υποχωρήσεις. Το ίδιο δυστυχώς βλέπουμε και σήμερα. Αχρηστεύσαμε τα «βέτο» που είχαμε χωρίς μάλιστα να πάρουμε τίποτε. Όπως επίσης παραγγείλαμε τα 40 αεροπλάνα, προσφέροντας τη Σούδα και δεν βάλαμε κι εμείς κάποιους όρους…


Σχολιάστε εδώ