Υποσχέσεις για πληρωμές στην «Απόφαση»

Μετά και τα διαβήματα διαμαρτυρίας που έκανε η Ένωση Συντακτών την Παρασκευή στους υπουργούς Επικρατείας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης, αλλά και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών, η πλευρά του Θ. Τζώρτζη επανέκαμψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάστηκε στους εργαζόμενους ότι μπορεί να πληρωθούν τους δύο μήνες -Ιούνιο και Ιούλιο- και υπάρχει πιθανότητα να τα βρουν. Μέχρι την Κυριακή, πάντως, θα συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Τριανταφυλλάκης, που είχε δηλώσει στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη ότι παραιτήθηκε, πήγε στην εφημερίδα με τη συνοδεία Αστυνομίας και με εισαγγελική παρέμβαση και εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ότι ένας από τους άνδρες του Κ. Κιούση, ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει την εφημερίδα, είχε εναντίον του ένταλμα σύλληψης και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ μάζεψαν και όλους τους άλλους και τους πήγαν στην Ευελπίδων. Ο Κ. Κιούσης έφυγε με το αυτοκίνητό του. Είχε προηγηθεί η εκστρατεία διαμαρτυρίας και με πανό, αλλά και με προκηρύξεις που έγραφαν «”Μίστερ Alco”, δώστε τα δεδουλευμένα». Το μήνυμα προς τους μετόχους της εταιρείας του κ. Τζώρτζη ήταν σαφές και άμεσο.

Λίγες μέρες πριν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Τριανταφυλλάκης, που παραιτήθηκε από το ΔΣ και πήγε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών για να ενημερώσει για τη μεταβίβαση, είχε πει ότι οι 17.564 μετοχές που μεταβίβασε ο Θ. Τζώρτζης στον Κ. Κιούση ήταν στην τιμή του 1 λεπτού του ευρώ ανά μετοχή, ενώ η μεταβίβαση έγινε μέσα σε ένα 24ωρο χωρίς κανέναν έλεγχο!

Στο μεταξύ, ο τίτλος της εφημερίδας είναι δεσμευμένος από το ΤΣΠΕΑΘ, στο οποίο η ιδιοκτησία χρωστάει, ενώ το πρακτορείο Άργος έχει ζητήσει δέσμευση περιουσίας. Υπάρχει ένα άνοιγμα 600 χιλιάδων ευρώ, ενώ τα χρέη σε μισθούς των εργαζομένων συντακτών δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ. Παρ’ όλα αυτά ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης, που έστειλε και μια ανυπόγραφη ανακοίνωση στον Τύπο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει δραχμή για τα χρέη του προηγούμενου ιδιοκτήτη! Την ημέρα μάλιστα της απεργίας των δημοσιογράφων, την περασμένη Δευτέρα, ο Κ. Κιούσης είχε καλέσει δημοσιογράφους για να τους προσφέρει δουλειά και το ωραίο είναι ότι ανάμεσά τους πήγαν και γνωστοί δημοσιογράφοι. Οι εργαζόμενοι έψαξαν λίγο και το παρελθόν του νέου ιδιοκτήτη και βρήκαν σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του.


Σχολιάστε εδώ