Κι άλλη ζαριά του Κοντομηνά

Αυτή η επιθετική στρατηγική θα πρέπει να είναι η μόνιμη φιλοσοφία του Κοντομηνά, ότι θέλει σε κάθε δουλειά που κάνει να είναι ο πρώτος και δεν συμβιβάζεται με οποιαδήποτε άλλη θέση. Κι αν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, θα διαπιστώσει ότι σ’ όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του διεκδίκησε την πρώτη θέση.

Βέβαια δεν λείπουν εκείνοι που βλέπουν από άλλο πρίσμα αυτή τη… βουλιμία του ALPHA να πάρει όλες τις φίρμες, πληρώνοντας απίθανα ποσά, ότι δεν είναι μόνο το στοίχημα που ενδεχομένως έχει βάλει ο Κοντομηνάς, ίσως και να είναι και όρος η άνοδος της τηλεθέασης για την πώληση του καναλιού ή την είσοδο συνεταίρων. Και εδώ κυκλοφορεί ότι μια τέτοια πρόθεση έχει εκδηλώσει ο Δάκης Ιωάννου, μεγαλοεπιχειρηματίας και από τους κύριους μετόχους της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας J&P-ΑΒΑΞ, καθώς και μεγάλων ξενοδοχείων (Ιντερκοντινένταλ, Λίδρα Μάριοτ κ.λπ.).
Υπάρχουν όμως και φήμες που θέλουν πίσω απ’ αυτό το μεταγραφικό μπαράζ να βρίσκεται η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πάντως είχε και την αρνητική εξέλιξη αυτή η απληστία, όπως χαρακτηρίζεται στην τηλεοπτική αγορά η απόσπαση κορυφαίων συνεργατών από άλλα κανάλια, που έχει προκαλέσει τον φθόνο κατά του Κοντομηνά. Από την πρώτη σελίδα της «Αυριανής» ξεκίνησαν δημοσιεύματα κατά στενού συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά, που ασφαλώς αποτελούν προάγγελο νέας επίθεσης κατά του ίδιου του μεγάλου αφεντικού του ALPHA.

Λέγεται ότι η σταγόνα που οδήγησε στη νέα σύγκρουση, την ώρα που είχε επέλθει κάποια ανακωχή, με την παρέμβαση μέχρι του Λαμπράκη και του Χριστόδουλου, ήταν η απόπειρα να προσεταιρισθεί ο ALPHA τέσσερις δημοσιογράφους που σήμερα είναι στο ALTER, προσφέροντάς τους διπλά χρήματα!

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κοντομηνάς, μετά το Alter και τους Γιαννίκο-Κουρή αλλά και τους εκδότες του Mega, χτύπησε ευθέως (και πάλι) τον ΑΝΤ1 και τον Μίνωα Κυριακού, παίρνοντας την Ελένη Μενεγάκη. Μέχρι σήμερα ο Δ. Κοντομηνάς προσφέροντας, όπως λένε οι πληροφορίες, παχυλότατες αμοιβές στα «αστέρια» της τηλεόρασης αλλά και ειδικούς όρους συνεργασίας, έχει «κλέψει» από τα άλλα ιδιωτικά κανάλια τα μεγάλα τους ονόματα. Προκάλεσε την οργή του μετόχου του Alter Γιώργου Κουρή με την κίνησή του να πάρει τον Νίκο Ευαγγελάτο και ξέσπασε πόλεμος για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το κανάλι της Κάντζας δεν ανακοινώνει επισήμως καμία του συνεργασία.

Η επόμενη ενόχληση προήλθε από τους εκδότες του Mega, κυρίως από τους Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, για την κίνησή του να πάρει τον Νίκο Κακαουνάκη, και μάλιστα όταν το Mega θεωρούσε πως είχε «τον γάιδαρό του δεμένο», όπως λέει ο λαός, προγραμματίζοντας τον Κακαουνάκη ως βασικό πρωταγωνιστή στα τηλεοπτικά παράθυρα του δελτίου του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Ούτε αυτή η μετεγγραφή δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί. Το τελευταίο χτύπημα έγινε στον ΑΝΤ1.

Ο Δ. Κοντομηνάς έκλεισε την Ελένη Μενεγάκη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ πριν καν καταλαγιάσει ο θόρυβος παίρνει και το τουρκικό ριάλιτι «Μάμα Μία», δίνοντας πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι είχε προσφέρει ο ΑΝΤ1, ο οποίος μάλιστα το διαφήμιζε κιόλας ως το νέο του απόκτημα για τον Σεπτέμβριο!


Σχολιάστε εδώ