Χωρίς προεδρείο ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ λόγω αλαζονείας

Η Συσπείρωση, σε μια προσπάθεια διεξόδου από την κρίση, πρότεινε το εξής σχήμα: Πρόεδρος: Κίνηση για την Ενότητα (παράταξη Τσαλαπάτη), αʼ αντιπρόεδρος: Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (παράταξη Σόμπολου), βʼ αντιπρόεδρος: Κίνηση για την Ενότητα, γενικός γραμματέας: Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, οργανωτικός γραμματέας: Μαχόμενη Δημοσιογραφία – Αριστερή Όχθη, ταμίας: Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, έφορος: Άγγελος Ασβεστάς (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε.). Η Κίνηση για την Ενότητα, αν και δεύτερη σε ψήφους, με πρώτη τη Συσπείρωση, αντιπρότεινε τέσσερις θέσεις για την παράταξή της, του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων και του ταμία, τη θέση του γενικού γραμματέα για τη Συσπείρωση και του οργανωτικού γραμματέα για τους Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία.

Τέλος, χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, από την οποία απουσίαζαν δύο εκ των πέντε παρατάξεων. Η Ν. Νταουντάκη επικαλέστηκε ένα μικρό ατύχημα στο σπίτι της, ενώ απουσίαζαν σε διακοπές οι Γκοτσίνας, Μπετινάκης, Βλαβιανός και Ράμμος.

Σε ανακοίνωση των Δημοσιογράφων για τους Δημοσιογράφους ο συγκαλών το ΔΣ πλειοψηφήσας σύμβουλος Πάνος Σόμπολος «πρότεινε στις άλλες παρατάξεις να ζητήσουν τη σύγκληση όταν πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι να συγκροτήσουν προεδρείο», επιβεβαιώνοντας την αίσθηση πως κάποιοι παίζουν κατενάτσιο, ώστε να εμφανιστούν ως σωτήρες στην προβληματική και κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία.


Σχολιάστε εδώ