Kατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου

Eίναι το λιγότερο ντροπή όλα όσα έχουν γίνει και ειδικότερα με τον απίστευτο παχυδερμισμό των διάφορων αρμόδιων και αναρμοδίων, επισήμων και ανεπισήμων, οι οποίοι δεν τολμούν να πάρουν μια μεγάλη απόφαση και να αποδώσουν τη γέφυρα εκεί όπου ανήκει στον Λαό της Κεφαλονιάς, στην ιστορία του και στους επισκέπτες.
Όταν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του νησιού, αλλά και της χώρας, καταρρέει μπροστά στα μάτια τους, όλοι οι αρμόδιοι- με ελάχιστες εξαιρέσεις- δείχνουν μια -έως και ποινικά κολάσιμη- αμέλεια και παράβαση των καθηκόντων τους, τότε και οι πολίτες δικαιούνται να τους γυρίσουν την πλάτη και να ζητήσουν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού.

Δυστυχώς η Κεφαλονιά και η Ιθάκη φαίνεται ότι πορεύονται χωρίς πυξίδα, χωρίς ηγεσία ή τουλάχιστον με μια ηγεσία που άγεται και φέρεται από διάφορα μικροσυμφέροντα ορισμένων που θεωρούν σημαντικότερο στη ζωή να μη διανύσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω και μάλιστα με το αυτοκινητάκι τους, από το να προστατεύσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου τους…
Κανένας δεν συγκινείται μπροστά στο έγκλημα που συντελείται…

Κανείς δεν συγκινείται στις εκκλήσεις για τη διάσωση της γέφυρας, μικρών μαθητών που υπογράφουν μάλιστα την ανακοίνωσή τους ως «αυριανοί πολίτες»

Το «ΠΑΡΟΝ» αφιερώνει την έκκληση αυτή των μικρών μαθητών της Εʼ Τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Αργοστολίου στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιηθεί… Οι τοπικοί άρχοντες φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί… Φαίνεται να βρίσκονται εκτός εποχής στον μικρόκοσμο τους…

Ας διαβάσει με προσοχή ο πρωθυπουργός αυτή την έκκληση των μικρών μαθητών και ας παρέμβει… του την απευθύνουμε και ως πολίτη…

«Πολίτη -γράφουν οι μαθητές – στάσου, παρατήρησε, σκέψου, συμπαραστάσου στη μικρή μας προσπάθεια για το μεγάλο μας σκοπό… Ζητούμε την ευαισθητοποίηση σου και τη συμπαράστασή σου στην προσπάθεια που κάνουμε για να επισκευαστεί ένα απομεινάρι μιας παλιάς εποχής, η γέφυρα του Δεβοσέτου, η οποία κατασκευάστηκε από τον De Bosset τo 1811 και αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της Κεφαλονιάς.

Αυτό περιλαμβάνει την ιστορία και τον τουρισμό της Κεφαλονιάς. Εκτός από τη γέφυρα Δεβοσέτου υπάρχουν και άλλα μικρά γεφύρια στην Κεφαλονιά, όμως η γέφυρα είναι το μεγαλύτερο στολίδι της ιστορίας του τόπου μας

Οι μαθητές της Έ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Αργοστολίου, οι αυριανοί πολίτες…»

Σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Στο μεταξύ μετά το νέο κλείσιμο της γέφυρας και της τρύπας που δημιουργήθηκε στο οδόστρωμά της, ο βουλευτής του νομού Πέτρος Αλιβιζάτος είχε συναντήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου έναν πλήρη φάκελο με τις μελέτες, τα έγγραφα και την αλληλογραφία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της εισόδου της πόλης του Αργοστολίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη γέφυρα και τη σύνδεση της πόλης με το Δράπανο.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την εκτέλεση έργων διαμόρφωσης του κόμβου στον Μύλο Πετριά και του οδοστρώματος της περιμετρικής του Κούταβου και για τη χρηματοδότησή τους θα απαιτηθούν 750.000 ευρώ και οι υποσχέσεις που πήρε ο κ. Αλιβιζάτος είναι ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η έγκριση του υπουργού κ. Σουφλιά.


Σχολιάστε εδώ