Ο απόηχος των «τεσσάρων»

• Ο δήμαρχος, φρονίμως ποιών, αρνείται κάθε αναφορά στο θέμα, θέλοντας να την υποβαθμίσει. Προδόθηκε, όμως, από την έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει ο εξ απορρήτων του γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος συναντιέται διαρκώς με συμβούλους της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να τους στρέψει κατά των «τεσσάρων».

• Το ΚΚΕ, μετά την πρώτη του αντίδραση να εκφράσει την αντίθεσή του στην πρωτοβουλία και να αποδοκιμάσει τη συμμετοχή σε αυτήν του Γιάννη Μπουτάρη, τηρεί στάση αναμονής.

• Ο Συνασπισμός αναστατώθηκε από τη «σύγκρουση των ξαδελφιών» Τάσου και Ανδρέα Κουράκη (ο πρώτος είναι επικεφαλής της παράταξης και ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος που μετέχει στην «κίνηση των τεσσάρων»). Το κόμμα κάλυψε τον πρώτο, ο οποίος με την έγκριση του συντονιστικού οργάνου της δημοτικής κίνησης απέστειλε e-mail στα μέλη και τους φίλους της παράταξης, αποδοκιμάζοντας την πρωτοβουλία του ξαδέλφου του. Ως απάντηση ο Ανδρέας απέστειλε στους ίδιους παραλήπτες το σκεπτικό των «τεσσάρων» με ένα δικό του σχόλιο: «Δεν θα σχολιάσω προς το παρόν την καταγγελτική στάση που επέλεξε η πλειοψηφία του συντονιστικού οργάνου. Θα τα συζητήσουμε όλα στην ολομέλεια της δημοτικής κίνησης που θα γίνει τον Σεπτέμβριο».

• Εκεί που κυριολεκτικά έγινε… ο χαμός ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι (Τανιμανίδης, Μπαρμπουνάκης, Τσαρούχας) εξεμάνησαν (ίσως επειδή είναι οι ίδιοι εκτός) και ζήτησαν από τον Βούγια να αποδοκιμάσει τους μετέχοντες στους «τέσσερις», Αβραμόπουλο και Ζαχαριάδη. Αυτός όχι μόνον αρνήθηκε να το πράξει, αλλά θεώρησε την πρωτοβουλία ελπιδοφόρα, κάτι που τους εξόργισε. Ο Μπαρμπουνάκης πρότεινε στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει την πρωτοβουλία, χωρίς να το πετύχει, ενώ οι Τανιμανίδης και Τσαρούχας «ξιφούλκησαν» κατά του Βούγια δημοσίως από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Αν και απών από τη συνεδρίαση για πολλοστή φορά, ο Βούγιας απέπεμψε τους «δύο» από την παράταξη, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση του πρώτου, ο οποίος βγήκε στα ραδιόφωνα, μιλώντας για τον «σώγαμπρο» και τον «γυρολόγο της πολιτικής». Στο πλευρό του Τανιμανίδη και η όμορφη Εύα Καϊλή που κατηγόρησε τον Βούγια για έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας και υποβαθμισμένη δράση της παράταξης στον δήμο (εννοείται πως η ίδια ουδέποτε έχει μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο και πως όποτε παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις, φεύγει λίγο μετά την έναρξή τους).

• Στην ιστορία των «τεσσάρων» παρενέβη εντέχνως και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος πληροφορούμενος επιστολή διαμαρτυρίας του Γιάννη Μπουτάρη για την έλλειψη δέντρων και πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου απέστειλε επιστολή προς τον Μιχάλη Λιάπη, λέγοντάς του πως συμφωνεί με τον Μπουτάρη και πως θα πρέπει η κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί για να φυτευτούν δέντρα στην περιοχή του αεροδρομίου.


Σχολιάστε εδώ