Εταιρείες και κουμπάροι στον Alpha

Ταυτόχρονα, επισημοποιεί και την επάνοδο των εταιρειών στον Alpha, από τις οποίες τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν το κανάλι, ως Σκάι TV την εποχή του Γιάννη Αλαφούζου. Οι εταιρείες ήταν τότε που έβγαιναν κερδισμένες, χρησιμοποιώντας την υλικοτεχνική υποδομή του σταθμού, ενώ ο Σκάι TV και ο ιδιοκτήτης του, σε αντίθεση με τους μεσάζοντες, ήταν μονίμως χρεωμένοι.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι νέες μετεγγραφές έχουν είτε δικές τους εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων είτε, πολύ περισσότερο, δικά τους ΜΜΕ.

Η εταιρεία του Νίκου Ευαγγελάτου ονομάζεται Journalists Independent Productions, ενώ στο παρελθόν συμμετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο της MW Politics, εταιρείας πολιτικών συμβούλων του κουμπάρου του, διαφημιστή, Μάκη Σεριάτου.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής, την «Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ» (η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί σε συγγενικό του πρόσωπο) και βέβαια συμμετέχει στην εκδοτική εταιρεία Πρώτο Θέμα, μαζί με τους Τάσο Καραμήτσο και Θέμο Αναστασιάδη.

Ο Θέμος επιπλέον ελέγχει την εταιρεία παραγωγής Άρθρον, ενώ είναι και συνεκδότης της εφημερίδας «Πρωταθλητής» του Σ. Πουλόπουλου, σημερινού ιδιοκτήτη του Flash.

Ο Νίκος Κακαουνάκης εκδίδει το «Καρφί», από την εταιρεία Καρφί ΕΠΕ, στην οποία στο παρελθόν συμμετείχε με 50% η εταιρεία Δημότυπος, συμφερόντων Π. Κολιοπάνου, πρώην διευθυντή του Flash.

Και βέβαια τις περισσότερες παραγωγές στο κανάλι έχει η Plus Production, της οποίας το γενικό πρόσταγμα έχει η Αγλαΐα Λάτσιου, αδελφή του διευθυντή προγράμματος του Alpha Γιάννη Λάτσιου.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι οι κουμπαριές. Από τη μια είναι η κουμπαριά των Ευαγγελάτου-Σεριάτου, η σύζυγος του οποίου, Αλεξάνδρα Καπελετζή, είναι υπεύθυνη ενημερωτικών εκπομπών.

Εδώ προστίθεται και η φιλία των Ευαγγελάτου, Κακαουνάκη, Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλου, η οποία διαφημίζεται από το «Θέμα» ως η επιστροφή στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία! Και βέβαια από την άλλη πλευρά είναι ο Ν. Χατζηνικολάου με τη δική του ομάδα ανθρώπων και την κουμπαριά με τον Τ. Καλημέρη, διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha.

Στη συνέντευξή του, ο Ν. Ευαγγελάτος δηλώνει για τον Ν. Χατζηνικολάου «ότι έχει δώσει τις εξετάσεις του και όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητές του», προσθέτοντας πως θα ήταν «ουτοπία εγώ ή κάποιος άλλος να πει ότι δεν αποδέχεται τις δομές του σταθμού», σε αντίθεση με τον Θέμο που δημοσιεύει «μανιφέστο»… πώς θα μοιάσει ο ALPHA στον πρώην ΣΚΑΪ ΤV(!) και όπου επιτίθεται στον Χατζηνικολάου.

Ο Ευαγγελάτος πάντως αναλαμβάνει τον Cosmopolis ως ενημερωτικό σταθμό, ο οποίος εξαγοράστηκε από την πλευρά Κοντομηνά λίγο μετά την επάνοδο Αλαφούζου στην τηλεοπτική αγορά. Στενή του συνεργάτιδα η Χαρά Ρωμούση. Τέλος, απομακρύνεται το ενδεχόμενο έκδοσης εφημερίδας με δική του εμπλοκή, όπως είχε γράψει το «Π», επικαλούμενος τη «φιλία του» με Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Θέμο Αναστασιάδη. Σημαντική αξία η φιλία…


Σχολιάστε εδώ