30 απόψεις για το ωράριο

Είναι, για παράδειγμα, χαρακτηριστικό και προξένησε αλγεινή εντύπωση ότι τόσες ημέρες, έστω απ’ τις… παραλίες της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμιά δήλωση ούτε για το εργασιακό ούτε για το ωράριο και -αντίθετα- βρήκε μόνο να μιλήσει και μάλιστα επανειλημμένα για το… μέγα εθνικό θέμα της αντιπαράθεσής του με τον Αρχιεπίσκοπο!

Οι ερμηνείες τώρα που δίνουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη γι’ αυτή την ανεξήγητη (;) μουγκαμάρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι:

• Είτε ότι ο Γιώργος δεν θέλει να εκτίθεται απέναντι σε… ευαίσθητες ομάδες και τάξεις, με τις οποίες θέλει να διατηρεί «ιδιαίτερες» σχέσεις, όπως, για παράδειγμα, την… αναξιοπαθούσα τάξη των βιομηχάνων.

• Είτε δεν θέλει να αναδειχθούν η πολυδιάσπαση και η πολυγλωσσία που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα μείζονα αυτά θέματα. Γι’ αυτό, λένε, απέφυγε τόσο τη δική του επί της ουσίας τοποθέτηση, όσο και την ουσιαστική συζήτηση μέσα στο κόμμα.

Μάλιστα, τονίζουν χαρακτηριστικά ότι αν άνοιγε ένας εσωκομματικός διάλογος για τα ζητήματα αυτά, τότε «θα εμφανίζονταν ίσα με 30 αποκλίνουσες θέσεις και απόψεις»!

Τα ίδια στελέχη δίνουν και μια άλλη προέκταση αυτής της ιδιόμορφης «αφωνίας», που ουσιαστικά δίνει στην κυβέρνηση όλη την άνεση να περάσει τις επιλογές της αβρόχοις ποσί:

• Εμείς, τονίζουν, είμαστε που πρώτοι ως κυβέρνηση είχαμε ανοίξει αυτά τα θέματα, άσχετα αν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος και κάναμε πίσω. Πώς λοιπόν να βγούμε σήμερα και να διαμαρτυρηθούμε;

Και αναφέρουν χαρακτηριστικά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Δημ. Σιούφας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ωράριο των καταστημάτων, όταν άρχισε να βγάζει στη φόρα δηλώσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα να… βουβαθούν (μέχρι διευθέτηση της νυν γραμματέως και τότε γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, χαριστική σε μεγαλομάγαζα βρήκε και αποκάλυψε ο Σιούφας)…


Σχολιάστε εδώ