Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα στο Ταμείο

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ταμείου στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης επέλεξε τους νέους διευθυντές, παραλείποντας την επί πενταετία διευθύντρια επί προηγούμενης κυβέρνησης κ. Χατζίνα-Μαλαγάρη, η οποία δεν πήρε ούτε μία ψήφο και εναντίον της οποίας εκκρεμεί το πόρισμα Στράγκα και λογικά δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε θέση προϊστάμενου, αφού οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες…
Η εφημερίδα μας αισθάνεται δικαιωμένη από τις εξελίξεις αυτές, θεωρώντας ότι το μπαράζ των δημοσιευμάτων της για το ταμείο αυτό αφύπνισε κάποιες συνειδήσεις.
Η επιλογή των νέων διευθυντών υποδηλώνει ότι η γραμμή ήταν να επικρατήσει κάποιο πνεύμα δικαιοσύνης και διαλλακτικότητας, παράλληλα όμως έγινε και μια προσπάθεια να τηρηθούν και οι κομματικές ισορροπίες, καθώς οι δύο από τους τέσσερις νέους διευθυντές, οι κυρίες Φανή Βοσκάκη και Βασιλική Σαΐτη, πρόσκεινται στη ΝΔ και οι άλλοι δύο, ο κ. Γεώργιος Γκαρής και η κ. Ελένη Μολυνδρέα στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ αντίστοιχα.
Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι και οι τέσσερις, υπάλληλοι αν και διαφορετικής δυναμικότητας, αναμφισβήτητα διαθέτουν ήθος!
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι με αυτές τις επιλογές επέρχεται μια σχετική ηρεμία στο Ταμείο και επιτυγχάνεται μια εύθραυστη σταθερότητα, απομένει πολύς δρόμος ακόμη για την κάθαρση, καθώς τα ισχυρά επαγγελματικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις και ασκούν πιέσεις για την επιβολή της δικής τους γραμμής.
Συνεπώς, κύριε Βενέτη, έχετε πολλή προσπάθεια μπροστά σας και πολύ δρόμο, που θα πρέπει να διανύσετε προς την κατεύθυνση της κάθαρσης στο Ταμείο Νομικών.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης και των νέων διευθυντών και δεν θα διστάσουμε να χειροκροτήσουμε κάθε σωστή, διάφανη και τολμηρή πρωτοβουλία. Και φυσικά περιμένουμε να αρχίσουν κάποιοι επανέλεγχοι, σε υποθέσεις όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι οι έλεγχοι που έγιναν ήταν επιφανειακοί και τα εντάλματα πληρωμής των παραβόλων δεν συμφωνούν με τα αντίγραφα των τραπεζών. Και βέβαια οι έλεγχοι πρέπει πρωτίστως να ξεκινήσουν από τον συμβολαιογράφο κ. Κωφόπουλο, που εκπροσωπεί στο Δ.Σ. του Ταμείου Νομικών τον κλάδο του, και να ερευνηθεί αν αληθεύει ότι έχει υποκατάστημα παράνομα στη Μύκονο…


Σχολιάστε εδώ