Ενόχληση των εκδοτών για τις κινήσεις μετεγγραφών του

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, οι μεγαλομέτοχοι του Mega μετά τη «βόμβα» της μετακίνησης του Νίκου Κακαουνάκη στον Alpha έναντι υψηλότατης αμοιβής εξέφρασαν τη δυσφορία τους κατά τη διάρκεια του ΔΣ του Mega. Πιο επικριτικός για τις κινήσεις του Δ. Κοντομηνά να μαζέψει όλα τα τηλεοπτικά «αστέρια» εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπόμπολας, που όμως επισκέφθηκε προχθές τον Κοντομηνά στον Alpha για να συζητήσει τη νέα επιχειρηματική συνεργασία τους.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο πάντως τους εκδότες ήταν το ύψος των αμοιβών που προσφέρει ο ιδιοκτήτης του Alpha για να πάρει τους «αστέρες» στο κανάλι του, ποσά που αναγράφηκαν στον Τύπο, δημιουργώντας αντιδράσεις.

Αποφάσισαν όμως να μη δημοσιοποιήσουν την ενόχλησή τους λόγω και της επικείμενης συνεργασίας Κοντομηνά – Λαμπράκη – Μπόμπολα για την έκδοση εφημερίδας Μικρών Αγγελιών προκειμένου να κτυπήσουν την αντίστοιχη έκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Εκτιμάται πάντως ότι η ανακοίνωση-διάψευση από πλευράς Alpha, για «παντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τις αμοιβές τηλεοπτικών στελεχών που πρόκειται να συνεργασθούν με τον Alpha», στέλνει μήνυμα κυρίως προς τους εκδότες μεγαλομετόχους του Mega, με τους οποίους ο Δημήτρης Κοντομηνάς διατηρεί καλές σχέσεις, ειδικά με την πλευρά του ΔΟΛ, με την οποία συνεργάζεται και για την έκδοση περιοδικών.

Η διοίκηση του Alpha «επισημαίνει πως και η “μυθολογία” έχει τα όριά της», δηλώνοντας πως «οι αμοιβές των στελεχών του κινούνται μέσα στα υφιστάμενα πλαίσια της τηλεοπτικής αγοράς». Ενώ στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «στελέχη που πρόκειται να συνεργαστούν», το κανάλι δεν έχει ακόμη επισήμως παραδεχθεί τις μετεγγραφές των Νίκου Ευαγγελάτου, Νίκου Κακαουνάκη και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, προφανώς θέλοντας να κλείσει πρώτα όλα τα μέτωπα.


Σχολιάστε εδώ