Χορεύοντας με τους… Νίκους!

Η συμφωνία Κοντομηνά-Κακαουνάκη επικυρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη συνάντηση των δύο ανδρών. Τον δημοσιογράφο, ο οποίος από το «Καρφί» επέκρινε κάθε Κυριακή τον Alpha και τον Ν. Χατζηνικολάου, είχαν πλησιάσει εδώ και καιρό οι άνθρωποι του καναλιού και συγκεκριμένα ο ίδιος ο αντιπρόεδρός του! Σε ανύποπτο χρόνο το «Π» είχε καταγράψει αυτές τις επαφές. Η πλευρά Κοντομηνά ζήτησε από τον δημοσιογράφο να κάνει ένα επί της ουσίας προ-δελτίο από τις 7.00 έως τις 8.00 το βράδυ, αλλά εκείνος αρνήθηκε και τελικώς θα μετέχει καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων. Εκεί θα συζητούν οι… Νίκοι, Χατζηνικολάου, Κακαουνάκης, Ευαγγελάτος, όσο αντέξουν βέβαια. Οι πληροφορίες για την αμοιβή του διίστανται. Άλλοι κάνουν λόγο για 400.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ την 3ετία, και άλλοι για 750.000 ευρώ στα 3 χρόνια.

Στον Alpha είναι πιο αισιόδοξοι πλέον, θεωρώντας πως θα ξανακερδίσουν ποσοστά, καθώς η φυγή Κακαουνάκη πέρυσι, με τα όσα καταλόγιζε ο δημοσιογράφος στον Χατζηνικολάου, είχε στοιχίσει 5% στο δελτίο. Για τον αντιπρόεδρο του καναλιού η κατάσταση δυσκολεύει κι άλλο, καθώς άλλος ένας επικριτής του επιστρέφει στον Alpha, και έχοντας την αφρόκρεμα της τηλεθέασης καλείται να παίξει ομαδικό παιχνίδι, διότι όλοι οι άλλοι γύρω του περιμένουν… να τον φάνε!

Όσο για τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, αν και θριαμβευτής της περιόδου, καλείται να ξανασχεδιάσει την ομάδα. Ο Ν. Κακαουνάκης, «που έπινε νερό στο όνομά του», ενημέρωσε τηλεφωνικά την Τετάρτη τον Χ. Παναγιωτόπουλο για την απόφασή του.

Ο δημοσιογράφος δεν θα είναι μέρος του «πολιτικού καφενείου», ενώ στον «πάγκο» πλέον έχει μια πολύ χρήσιμη παίκτρια, με δική της επιλογή βέβαια, τη Μ. Ζαχαρέα. Ο Ν. Κακαουνάκης θα ήθελε να την πάρει μαζί του στον Alpha… Μια από τις πρώτες παρενέργειες πάντως ήταν η απόσυρση της συνέντευξης μετά εξωφύλλου του Χ. Παναγιωτόπουλου από το «TV Έθνος». Ποιος ξέρει με πόσο θετικά λόγια θα μιλούσε για τον Κακαουνάκη, ο οποίος πλέον, ενώ βρέθηκε κάποια στιγμή μέχρι και στο «κανάλι του προέδρου», το Magic, και ενώ αναζητούσε αγοραστή για το «Καρφί», επέστρεψε στον Alpha με τριπλάσια χρήματα… Το πώς το Mega και ειδικότερα ο Χ. Λαμπράκης, που στήριξε ανοιχτά τον Ν. Κακαουνάκη, θα αντιδράσουν είναι μια άλλη υπόθεση… Ήδη πάντως εκφράζεται ενόχληση, διότι θεωρούν πως ανεβαίνουν πολύ ψηλά τα κασέ των τηλεαστέρων.

Οι κινήσεις του Alpha δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει η εκτίμηση πως το κανάλι βάζει πλώρη και για το Χρηματιστήριο, αν και οι ζημιές είναι μεγάλες, γι’ αυτό και δημιουργεί γύρω του ένα νέο συγκρότημα ΜΜΕ. Το «αδελφό» Cosmopolis, εκτός από τον ενημερωτικό του χαρακτήρα, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια, θα έχει και εκπομπές για μετανάστες, εκπέμποντας προγράμματα στα βουλγαρικά, στα αλβανικά και στα σερβικά. Στόχος του είναι να λειτουργεί ως «βαλκανικό CNN», μεταφέροντας και τη γραμμή της χώρας στο εξωτερικό.

Στον Alpha θεωρούν πως η πλευρά Κοντομηνά έχασε το προβάδισμα που είχε στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα ότι πρόλαβαν και τον Γ. Αλαφούζο, ο οποίος ήθελε να φτιάξει έναν αμιγώς ενημερωτικό σταθμό.

Στόχος είναι το κανάλι να αποκτήσει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, κάτι που λένε πως η κυβέρνηση οφείλει στον Δ. Κοντομηνά, αφού ο Μ. Κυριακού πήρε την προεδρία της ΕΟΑ και ο Σ. Κόκκαλης παραμένει στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.


Σχολιάστε εδώ