Στίγμα

Η ίδια τύχη περιμένει και την πολιτική «εκστρατεία» της κυβέρνησης της ΝΔ, που υπόσχεται σήμερα ότι μέσω των «μεταρρυθμίσεων», τις οποίες προωθεί σε ολόκληρο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων και του «ασφαλιστικού», θα δώσει νέα πνοή στην οικονομία και θα δρομολογήσει μια πορεία ανάπτυξης.
Καλά θα ήταν οι κύριοι «μεταρρυθμιστές» να γυρίσουν λίγα χρόνια πίσω. Για να διαπιστώσουν ότι τα ίδια υπόσχονταν οι «εκσυγχρονιστές» του Κ. Σημίτη. Και να εκτιμήσουν πού κατέληξαν.
Γιατί όλοι αυτοί οι «εκσυγχρονισμοί» και οι «μεταρρυθμίσεις» δεν αποτελούν παρά επέκταση και εμβάθυνση των νεο-φιλελεύθερων «συνταγών» που επιδιώκουν να διαλύσουν και τα τελευταία πλαίσια προστασίας των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Με ποιο αντίκρισμα; Με τις -δήθεν- επενδύσεις που θα «κατακλύσουν» τον τόπο… Μα τα ίδια μάς έλεγαν οι κ. Σημίτης και Χριστοδουλάκης… Ποιος
στ’ αλήθεια θα υποχρεώσει το Κεφάλαιο να προβεί σε επενδύσεις αντί να αυξάνει, εις το διηνεκές, τα κέρδη του; Συνδέθηκαν ποτέ οι φορολογικές μειώσεις και απαλλαγές των επιχειρήσεων με νέες επενδυτικές πολιτικές; Και ποια υποχρέωση αναλαμβάνουν σήμερα οι επιχειρηματίες ως «αντίβαρο» της μετατροπής των εργαζομένων σε ανασφάλιστους «παρίες» που θα εργάζονται όσο αντέχουν;
Όποιος δεν διδάσκεται από το παρελθόν πριονίζει το μέλλον του. Οι έλληνες πολίτες, τα νοικοκυριά, έχουν οδηγηθεί στην οικονομική ασφυξία, στην ανασφάλεια, στον εφιάλτη της ανεργίας.
Κύριοι της κυβέρνησης, να καταλάβετε, κάποτε, ότι δεν αντέχουν άλλο. Και ίσως, με τον τρόπο που πορεύεσθε, δεν θα αντέξουν για πολύ κι εσάς.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ