«Σπρώχνουν» συμβόλαια σε θυγατρική της Αττικής Οδού!!!

Μήπως ξαφνικά ορισμένα στελέχη της μεταπήδησαν «ατύπως» σε όμιλο κατασκευαστικών εταιρειών (συμφερόντων Μπόμπολα, Καλλιτσάντζη, Ιωάννου και Πανούση), οι οποίες, αξιοποιώντας τη σύμβαση της Αττικής Οδού, προσπαθούν να μπουν δυναμικά και υπογείως στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, ή μήπως το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στη θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, αλλά και στον όμιλο, «σπρώχνει» τους πελάτες του ΟΤΕ προς αυτήν την κατεύθυνση;

Τα ερωτήματα που διατυπώνουμε δεν είναι τυχαία και τα θέτουμε δημοσίως, μήπως και κάποιος από τον Όμιλο ΟΤΕ ή και την κυβέρνηση, που είναι και ο βασικός μέτοχος μέχρις στιγμής του Οργανισμού, ενδιαφερθεί να μάθει τι γίνεται και να ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα.

Γιατί προφανώς το γεγονός ότι κανένας από τους διοικούντες σήμερα τον ΟΤΕ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα δεν σημαίνει και ότι δεν το γνωρίζει…

Και τούτο γιατί βοά η αγορά ότι για μεγάλους πελάτες εντός της Αττικής, όπου βέβαια υπάρχει και το μεγάλο «φιλέτο», κάποιοι… εντελώς τυχαία συνιστούν ξεχωριστά συμβόλαια: ένα με πάροχο διαδικτύου την ΟΤΕΝΕΤ, ενώ για συμβόλαιο με τηλεπικοινωνιακό πάροχο, αντί να υποδεικνύουν τον ίδιο τον ΟΤΕ, στέλνουν τους πελάτες στην εταιρεία Αττικές Τηλεπικοινωνίες, κάνοντας πολλές φορές τους πελάτες της ΟΤΕΝΕΤ να αναρωτηθούν για το εταιρικό στάτους της εταιρείας, αν δηλαδή είναι θυγατρική του ΟΤΕ ή μήπως της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της κατασκευαστικής κοινοπραξίας. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ της θυγατρικής του ΟΤΕ και μιας ιδιωτικής εταιρείας που ανταγωνίζεται τον Οργανισμό, όμως δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από τα δεκάδες συμβόλαια μεγάλων πελατών, στα οποία φέρεται πάροχος διαδικτύου η ΟΤΕΝΕΤ και τηλεπικοινωνιακός πάροχος η εταιρεία Αττικές Τηλεπικοινωνίες, συμβόλαια τα οποία πιστεύουμε ότι αποτελούν και ατράνταχτη απόδειξη όσων αποκαλύπτουμε και σημαίνουν για τον ΟΤΕ απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει αναξιοποίητο το τεράστιο δίκτυο που διαθέτει.

Σήμερα στον ΟΤΕ, κατά γενική ομολογία επικρατεί απίστευτη ασυδοσία κυρίως στο επίπεδο των υψηλόβαθμων στελεχών. Πολλές φορές διάφοροι μεγαλόσχημοι μέσα από τον Όμιλο του ΟΤΕ φροντίζουν επιμελώς να συντηρούν αυτό το κλίμα, σαμποτάροντας κάθε δημιουργική ιδέα και πρόταση, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου.

Πάντως, η εντύπωση που υπάρχει στον όμιλο, αλλά και στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, είναι ότι ειδικά το θέμα αυτό αποπνέει οσμή σκανδάλου και δεν είναι λίγα τα σχόλια που γίνονται κυρίως σε βάρος της κυβέρνησης, για το γεγονός ότι η κοινοπραξία της Αττικής Οδού έχει προνομιακή μεταχείριση, ακόμη και σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι είχε αλωθεί από τους άλλους διαπλεκόμενους, που τόσα χρόνια κατήγγειλε.

Για όσους, πάντως, δεν γνωρίζουν να πούμε ότι οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2001 και μέτοχοί της είναι η Ελληνική Τεχνοδομική, η J&P-ΑΒΑΞ, η Νέα Παντεχνική και η ΑΤΤΙΚΑΤ. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχει αναπτύξει ένα δίκτυο οπτικών ινών στην Αττική, στηριζόμενη κυρίως σε εγκαταστάσεις που έχει κατά μήκος της Αττικής Οδού.

• Η κατάσταση στον Δορυφορικό Σταθμό της Νεμέας -όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο σχόλιό μας- είναι εκτός ελέγχου… Παρά το γεγονός ότι ένας γενικός διευθυντής κατέβηκε για να δει τι ακριβώς συμβαίνει, φαίνεται ή να μη θέλει ή να μην μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επειδή πρόκειται για μία από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες του Οργανισμού… μήπως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά;


Σχολιάστε εδώ