κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Ο… τυχερός αυτήν τη φορά θα είναι ο εκεί… καζινάς! Ονόματα δεν χρειάζονται. Είναι πασίγνωστος! Άλλωστε είναι κατά σύμπτωση και φίλος του Άκη… Σημειώστε το και θα δούμε αν ο χρόνος το επιβεβαιώσει. Έχω όμως και δεύτερο νέο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάει… στοίχημα ότι όχι μόνο αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά και όλων των ελληνικών ομάδων δεν πρόκειται να μπουν στο περιβόητο Στοίχημα. Αυτό, λέει, ο γραμματέας είναι κατηγορηματική θέση του Καραμανλή. Ίδωμεν…

• Ένας καθηγητής πανεπιστημίου και ένα στέλεχος του ΝΑΤ θα αναλάβουν τα «ηνία» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προτείνει στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής για πρόεδρο της ΕΕΤΤ τον καθηγητή πανεπιστημίου Νικήτα Αλεξανδρίδη και για αντιπρόεδρο τον Νίκο Κουλούρη, που μέχρι σήμερα είναι στο ΝΑΤ. Μετά τη δημοσίευση της τροπολογίας για τη διαδικασία επιλογής των μελών της ΕΕΤΤ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, θα ανακοινώσει τους υποψηφίους που προτείνει η κυβέρνηση.

Παραίτηση ή αργία…

Δεν φαίνεται να ξεφεύγει από το δόκανο της Δικαιοσύνης ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Ζήσης. Υπάρχουν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ μάρτυρες που καταγγέλλουν τον Ζήση για τις συναλλαγές του με τον Αβραμίδη!
Η μέση λύση που του πρότειναν, για να μη διασυρθεί, είναι να παραιτηθεί, αλλιώς σε πρώτη φάση θα τεθεί σε αργία…

Κι εκεί Μπόμπολας;

Ωραία τα εγκαίνια του νέου αγωγού φυσικού αερίου που αναβαθμίζει πρωτίστως την Τουρκία, εκείνο όμως που δεν ακούσαμε, κανένας δεν μας είπε, είναι ποια ελληνική εταιρεία μετέχει, ποιος έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας ετοιμάζεται για το μεγάλο φαγοπότι… Μήπως εμπλέκεται ο «ΑΚΤΩΡ» του κ. Μπόμπολα; Απλώς ρωτάμε, επειδή με την ιταλική εταιρεία «Έντισον», που θα εμπορευθεί το φυσικό αέριο από τη στιγμή που θα φτάσει μέσω του αγωγού στην Ιταλία, είχαν παλιά συνεργασθεί ο «ΑΚΤΩΡ» και η Ελληνική Τεχνοδομική για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα. Πού ξέρεις, οι παλιοί εχθροί γίνονται οι καλύτεροι φίλοι…

«Αντίπαλοι» αλλά και φίλοι…

Γιάννης Ανδριανός και Νίκος Ζιώγας. Ο πρώτος, από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο δεύτερος, από τους παλαιότερους και στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή του υπουργείου Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα Τύπου και επικοινωνίας. Παρά το θερμό κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό, οι κύριοι Ανδριανός και Ζιώγας φαίνεται ότι διατηρούν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Τρίτη, που συνεδρίαζαν ταυτόχρονα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Καραμανλή και οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, οι κύριοι Ανδριανός και Ζιώγας συναντήθηκαν τυχαία στον κεντρικό διάδρομο της Βουλής. Ο κ. Ζιώγας μάλιστα έσπευσε να πλησιάσει τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος τον είχε δει και του έγνεψε.

Αντάλλαξαν μια θερμότατη χειραψία, ρώτησε ο ένας τον άλλον πώς τα πάει και μάλιστα συνεννοήθηκαν να τηλεφωνηθούν άμεσα για να πιουν παρέα έναν καφέ. Πέρα, λοιπόν, από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις φαίνεται ότι μπορούν να υπάρχουν και οι καλές προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στα στελέχη των επιτελείων των δύο μονομάχων.

Από πάρεδρος στα Χανιά!

Απέφυγε να αντιδράσει ο εισαγγελέας Εφετών Χανίων κ. Ν. Τζουλάκης, στην αποκάλυψή μας στο προηγούμενο φύλλο, ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς και σύντομα θα κληθεί στο… Πραιτώριο, από τον κ. Σανιδά. Και πώς να αντιδράσει ή να διαψεύσει όταν κρατάει το ρεκόρ, να είναι μόνιμος στα Χανιά από όταν διορίστηκε πάρεδρος… Δηλαδή πάνω από 20 χρόνια είναι στην ίδια πόλη. Αυτό από μόνο του λέει πολλά… Πάρα πολλά. Βέβαια ευθύνες έχουν και οι κατά καιρούς ηγεσίες του Αρείου Πάγου. Που τον άφησαν τόσα χρόνια στην ίδια πόλη!

• Η κυβέρνηση τελικά, όπως είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο φύλλο, επέμεινε στην επιλογή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, ο οποίος από το μεσημέρι της Τρίτης, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, είναι ο νέος πρόεδρος για τα επόμενα δύο χρόνια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Τελικά οι καταγγελίες του κ. Καπερώνη δεν επηρέασαν την απόφαση.

•Απών ήταν ο Αντώνης Λιβάνης -μια απουσία που σχολιάσθηκε πολύ- από την εκδήλωση που οργάνωσε το Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου για τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα στην Ελλάδα, με ντοκουμέντα της περιόδου 1953-1967, με πολλά στοιχεία που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως, όπως ότι και τα τρία παιδιά του Ανδρέα βαπτίστηκαν μαζί στο Καστρί. Η αφήγηση του Γεράσιμου Παπαχρήστου, οδηγού του Γέρου της Δημοκρατίας, εντυπωσίασε.

•Φαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Καβουλάκος, είναι πολύ μεγάλος manager, αφού μπορεί και διοικεί μια τέτοια εταιρεία από… το εξωτερικό! Μας λένε, αλλά ειλικρινά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2005 έλειπε συνολικά… δύο μήνες στο εξωτερικό! Φαίνεται έχει επαγγελματικές δουλειές ο άνθρωπος εις τας Ευρώπας όπου τις φροντίζει δηλαδή περίπου κάθε τρίτη μέρα. Μόνο που τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία τα πληρώνουν τα ΕΛΠΕ.

Λέτε να το προβλέπει η σύμβαση και να το ανέχθηκαν τα ΕΛΠΕ, για να μη χάσει η Βενετιά βελόνι;

• Ήταν για χρόνια ο στενότατος συνεργάτης, ο άνθρωπος του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, ο Αργύρης Σιδέρης. Από το πρωί ως τη νύχτα, δίπλα του. Γνώστης όλων των επαφών του και των μυστικών συναντήσεων που είχε. Ακόμα και των απόρρητων επιστολών που είχε στείλει στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και σε άλλους τότε υπουργούς, όπως και στο Εκτελεστικό Γραφείο και στον τελευταίο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη.

Όλα αυτά που έζησε δίπλα του, μυστικά και φανερά, ο Αργύρης Σιδέρης τα γράφει στις 500 σελίδες του βιβλίου του που ίσως είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τίτλος του «7.200 μέρες με τον Ευάγγελο…»! Καταλαβαίνετε, έχει να γίνει το σώσε. Πολλοί από τώρα θα… τρέχουν!

Ποιος είπε ότι ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, ο Εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς, είναι αντιδημοσιογραφικός; Εμείς μια χαρά τον είδαμε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση να βγαίνει από τη ρωσική πρεσβεία, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για τους TOR M1. Το μυστικό, όμως, είναι ότι η κάμερα είχε ειδοποιηθεί από κάποιους που ήθελαν να βγάλουν τον Εισαγγελέα στο προσκήνιο. Γιατί;

Κορόνα γράμματα έπαιξε τη ζωή του ο νεαρός χειριστής του Α-7 που έπεσε στη Σπερχειάδα και προσπάθησε δύο φορές να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα του βομβαρδιστικού. Παρ’ όλα αυτά, όταν μίλησε με τον αρχηγό, του είπε ότι αισθάνεται υπεύθυνος γιατί χάσαμε το αεροπλάνο. Με τέτοιους πιλότους δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Τριάντα νέα Χάμερ -λέει- αγοράσαμε… Είναι τα ίδια με αυτά που θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα;

Γιατί τέτοια μανία με τον Α/ΓΕΣ, Ν. Ντούβα, η «Πανδώρα» του «Βήματος»; Και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι αλήθεια ότι οι διαταγές του αρχηγού είναι κάπως… γλαφυρές, αλλά ολόκληρη σελίδα για τον στρατηγό; Ούτε ο Πάτον να ήταν!

Κι εσύ, αρχηγέ μου, πρόσεχε λίγο… Δεν μπορεί να εκδίδεις διαταγές για τους… κοιλαράδες στρατηγούς και να τοποθετείς υπέρβαρους -ας το πούμε ευγενικά- σε καίρια πόστα που έχουν να κάνουν και με τις αγαπημένες σου ειδικές δυνάμεις.

Από τους πιλότους των μαχητικών πάνε να βγάλουν λεφτά, διπλασιάζοντας τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές. Τσίπα δεν υπάρχει…

Βέβαια ο Α/ΓΕΑ που είναι κορυφή στο επικοινωνιακό παιχνίδι -γι’ αυτό και πολλοί τον φθονούν από… άλλα επικοινωνιακά επιτελεία του Πενταγώνου- ανακάλυψε ότι ο πατέρας του Δούκα ήταν αεροπόρος και του έστειλε ένα δώρο που τον συγκίνησε πολύ: Όλο το ιστορικό του πατέρα του στην Αεροπορία, μέσα σε μια ωραία δερμάτινη θήκη.

Το Α-7 που έπεσε ήταν από τον Άραξο, όπου είχαν βρεθεί τα μπουλόνια μέσα στους κινητήρες των μαχητικών; Αλήθεια, αυτήν την υπόθεση, κύριε υπουργέ, συνεχίζετε να την ερευνάτε ή όχι;

Αποχωρεί για μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ ο επί δυόμισι χρόνια εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ Αλ. Διακόπουλος. Η θητεία του ήταν επιτυχημένη και ας ελπίσουμε ότι θα του μοιάσει και ο αντικαταστάτης του και όσοι άλλοι από το Ναυτικό ασχολούνται με τον τομέα της ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ