Καραμανλής: Μίλησα εγώ για ανασχηματισμό;

Σε κάποια στιγμή της συνάντησης ήρθε η κουβέντα στον θρυλούμενο ανασχηματισμό, τον χρόνο πραγματοποίησής του, τα πρόσωπα κ.λπ. Και ο πρωθυπουργός είπε στον συνομιλητή του:

– Μίλησα εγώ για ανασχηματισμό; Επειδή λένε και γράφουν ό,τι θέλουν διάφοροι; Και ποιους να βάλω; Μήπως έχω άλλους;, απάντηση που ξάφνιασε τον συνομιλιτή του, ο οποίος για πρώτη φορά έπαιρνε μια άλλη γεύση.

Κατά την εκτίμηση συνεργάτη του πρωθυπουργού, υπόψη του οποίου θέσαμε την παραπάνω τοποθέτησή του, μ’ αυτήν ενισχύονται οι εξής εκτιμήσεις:

• Πρώτον, ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση πράγματι δεν θα γίνουν σύντομα και πάντως δεν θα γίνουν πριν από τα μέσα φθινοπώρου και βάλε…

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες έγκυρες πληροφορίες, ένα σενάριο περί τον χρόνο πραγματοποίησης του ανασχηματισμού που φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι οι αρχές του 2006.

Αυτό το σενάριο συνδέεται με την πρόθεση του Καραμανλή να σχηματίσει μια «εκλογική» κυβέρνηση, δεδομένου ότι ύστερα από λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2006, θα γίνουν οι δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές, που εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ σημαντικές και αναπόφευκτα θα λάβουν έντονα πολιτικό χρώμα.

• Δεύτερον, ότι ο βασικός κορμός του σημερινού κυβερνητικού σχήματος δεν θα αλλάξει και συγκεκριμένα ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι Δημ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης, ακόμα και ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δέχεται άγριο πόλεμο τόσο από κέντρα διαπλεκομένων όσο και από ενδοκυβερνητικά κέντρα…

Ερωτήματα υπάρχουν μόνο για τον Π. Μολυβιάτη (από το «καραμανλικό» λόμπι) και αυτό άσχετα από
την τοποθέτηση ή όχι της Ντ. Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Και σχετίζονται είτε με την τοποθέτησή του στη θέση του αντιπροέδρου (αν τοποθετηθεί τελικά αντιπρόεδρος) είτε με τον πιθανολογούμενο ορισμό του στη θέση του «γαλάζιου Λιβάνη».

Eίναι γεγονός πάντως ότι υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις μέσα στο κόμμα, όπου στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι βουλευτές δεν θέλουν τέτοια αναβάθμιση της Ντόρας. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει και η Λευκωσία, όπου εντείνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να αναλάβει το ΥΠΕΞ ένα άτομο που έχει μετά μανίας υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν και δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, όπως είναι εν προκειμένω η Ντόρα.


Σχολιάστε εδώ