ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Ο Νίκος Στεφάνου από το υπουργείο Ανάπτυξης, με αρκετές επιτυχίες ως τώρα, και ο πρόσφατα τοποθετηθείς στο υπουργείο Οικονομίας Κ. Μίχαλος, θα βάλουν κάτω τα πράγματα, θα εξετάσουν σε βάθος τις προτάσεις (υπάρχουν τρεις, χωρίς να αποκλείεται και τέταρτη), με όλες τις επιπτώσεις που έχουν, και θα προτείνουν τη λύση για το πώς θα επιστρέφεται ο φόρος στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης. Συμπληρωματικά σας λέω ότι η θέση του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης Νίκου Στεφάνου είναι ότι μόνο με ενοποίηση των φόρων μπορεί να ξεδοντιαστεί το τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίου στον χώρο του πετρελαίου, που χρόνια τώρα… ανθεί και αρκετοί επώνυμοι που ασχολούνται με πετρέλαιο ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ!

oΔεν ξέρω τι μου λέτε, αλλά ο Γιακουμάτος δίνει λύσεις. Και μάλιστα ανεξάρτητα από ταμπέλες. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον δήμαρχο Αργοστολίου Μάκης Φόρτε. Χρόνια ταλαιπωρείτο για τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού, βουνό τα εμπόδια τού έφερναν οι πριν, λόγω του υποχρεωτικού εμβαδού που έπρεπε να είχε το οικόπεδο, όμως ο υφυπουργός στο άψε-σβήσε έδωσε λύση. Είχε βλέπεις κι έναν λόγο παραπάνω. Ότι είναι Κεφαλονίτης. Ο δήμαρχος πάντως έχει να το λέει για την εξυπηρέτηση που βρήκε…

oΗ αποστολή στον Έβρο, για τα εγκαίνια της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου με τους υπουργούς και τους υπόλοιπους επισήμους «πέταξε» με αεροσκάφος της Aegean και όχι της Ολυμπιακής. Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, έφτασαν με το Εμπραέρ, ενώ ο Δημήτρης Σιούφας, γνωστός εργασιομανής, ήταν εκεί από την προηγούμενη μέρα για να προετοιμάσει ως και την τελευταία λεπτομέρεια. Στις δύο σειρές των τριών θέσεων του αεροσκάφους κάθονταν στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος πρώτος στο παράθυρο ήταν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, έφτασε στην καμπίνα με καθυστέρηση 20 λεπτών και πήγε να καθίσει στην πρώτη σειρά, είδε τον Άκη και άλλαξε αμέσως θέση.

Α. Φωτιάδης: «Εσένα περιμέναμε, υπουργέ, πού είσαι τόση ώρα;».

Σ. Σπηλιωτόπουλος: «Ε, δεν μπορεί να περιμένατε μόνο εμένα».

Γ. Καλαντζής: «Άντε, ρε Σπήλιο, μία ώρα!».

Α. Φωτιάδης: «Λίγο ακόμα και θα σε διαγράφαμε!».

Ακολούθησαν τρανταχτά γέλια και όλοι έκατσαν στη θέση τους.

Δηλαδή ο Παπαθανασίου δίπλα στον Άκη, ο Σταύρου μαζί με τον Φωτιάδη και ο Δούκας δίπλα στον Καλαντζή. Ο τελευταίος μάλιστα δεν ξέχασε να ευχηθεί και χρόνια πολλά στους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που γιόρταζαν προ ημερών και τους ζήτησε σοκολατάκια. Τελικά τα σοκολατάκια τα έφερε η αεροσυνοδός πριν πετάξει το αεροπλάνο. Αυτά έγιναν στην πρώτη θέση. Στις πίσω θέσεις του αεροσκάφους, πίσω και από τους δημοσιογράφους, κάθονταν άλλα δύο κυβερνητικά στελέχη: ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γιώργος Κουμουτσάκος. Στην επιστροφή στους επιβάτες είχε προστεθεί η Άννα Διαμαντοπούλου.


Σχολιάστε εδώ