Άλλες Τυπολογίες

«Καλοδεχούμενες να είναι οι γλώσσες των νέων χωρών και οι εκπομπές τους», αναφέρει ο ευρωβουλευτής, «αλλά ο επιλεκτικός τρόπος σε βάρος άλλων εκπομπών περικλείει κινδύνους, παρεξηγήσεις και ειδικές αναφορές, κάτι που οι απανταχού Έλληνες απευχόμαστε».

oΓια κάποιους στην ΕΡΤ η επιτυχία της Γιουροβίζιον σήμαινε και μπόνους. Περίπου σαράντα άτομα, όση πάνω κάτω και η αποστολή στο Κίεβο, έλαβαν αυτές τις μέρες, που τυγχάνει να είναι και περίοδος διακοπών, τα οφειλόμενα μπόνους εξαιτίας της επιτυχίας της Έλενας Παπαρίζου. Ο κατάλογος όσων έλαβαν μπόνους, όπως και τα ποσά που πήραν παραμένει επτασφράγιστο μυστικό της διοίκησης. Κάτι σαν… προσωπικά δεδομένα της. Επειδή, όμως, το Ραδιομέγαρο «βράζει» από τις αδικίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, μαθεύτηκε πως τα μπόνους είναι κλιμακωτά και ξεκινάνε από 10.000 ευρώ το κατώτερο. Αυτό, για παράδειγμα, είναι το ποσό που εγκρίθηκε για στέλεχος της ΕΡΤ που δεν πήγε μεν στο Κίεβο, θεωρήθηκε όμως ότι εργάστηκε στην Αθήνα για τη διοργάνωση πάρτι.

oΔιεργασίες στη «Sportday». Οι μέτοχοι της εταιρείας, Κοντομηνάς – Super Σπορ FM – Θ. Αλαφούζος, συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση για τις 21 Ιουλίου, με θέματα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού και την εκτύπωση τίτλων μετοχών. Στο μεταξύ, ο Super Σπορ FM εμφανίζει αύξηση κερδών στα 1.030.476 ευρώ το 2004 από 799.368 ευρώ το 2003. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Οργανισμός Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Εκπαιδευτική, Ραδιοτηλεοπτική, Εκδοτική, Παραγωγική, Οργανωτική εμφανίζει κύκλο εργασιών 4.733.865 ευρώ το 2004, από 3.864.987 ευρώ το 2003.

oΔιαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες για τον «Ελ. Τύπο» και την υποτιθέμενη άρνηση χορήγησης δανείου στην εφημερίδα. Ο «Ελ. Τύπος» έχει πάρει ήδη δάνειο από την Alpha Bank και το αποπληρώνει, ενώ αναζητεί τράπεζα για να αναλάβει την αποτίμηση και τη μελέτη βιωσιμότητας…

oΠώληση δεξαμενόπλοιου από τον όμιλο της «Καθημερινής». Η Sea Pearl Enterprises Ltd, θυγατρική της Aργοναύτης ΕΕΠΝ, η οποία ανήκει στην «Καθημερινή», πούλησε αντί 47.400.000 δολαρίων το δεξαμενόπλοιο «Θηρασία».Το οριστικό ταμειακό πλεόνασμα στη Sea Pearl Enterprises Ltd φτάνει τα 26.836.076 δολάρια.

oΔεν έχουν τέλος τα προβλήματα της Intersat. Τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης στις 28 Ιουλίου για τη «λήψη νόμιμων αποφάσεων» αποφάσισαν οι μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 28,791% της εταιρείας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Intersat, «από τον έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι η δημοσίευση της πρόσκλησης της συνέλευσης» στις εφημερίδες «Αυγή», «Εξπρές» και «Αγγελιοφόρο»… «δεν πραγματοποιήθηκε μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται από το άρθρο 26α του Κ.Ν. 2190/1920».

oΠρος πώληση και η «Γυναίκα»; Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτησία του περιοδικού έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με διάφορους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και με συγκρότημα που δεν έχει γυναικείο περιοδικό. Στο πακέτο των μεταβιβάσεων ίσως βρεθεί και το «ΚΛΙΚ».

oΝέος ανταγωνισμός στα εβδομαδιαία περιοδικά από το φθινόπωρο. Ο ΔΟΛ θέλει τον τίτλο του κουτσομπολίστικου «Gala», ενώ οι Εκδόσεις Λυμπέρη ετοιμάζονται για την έκδοση του «Hallo», ενός περιοδικού για τα εβδομαδιαία νέα των γαλαζοαίματων. Διευθυντής του θα είναι μάλλον ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο οποίος έχει και την ευθύνη του «Life & Style» και πρόσφατα στο «Θέμα» άφησε να εννοηθεί πως είναι… «βασιλοκομμουνιστής».


Σχολιάστε εδώ