Χάος στο ΕΣΡ…

Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτηση Κουράκη από το τμήμα διαφάνειας, που εκδίδει τα πιστοποιητικά, επιβεβαιώνοντας το βαθύ χάσμα που επικρατεί πλέον στο ΕΣΡ. Ενώ η κυβέρνηση αλλά και η Βουλή καθυστερούν στην αντικατάσταση, εξαιτίας της λήξης της θητείας, των μελών Μορώνη, Κουράκη και Αυδή, στο τμήμα διαφάνειας απέμειναν ο Γ. Παπακώστας και η Ι. Αυδή. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν θέλει να ασχολείται με την υπογραφή των πιστοποιητικών «λόγω φόρτου εργασίας», όπως δικαιολογείται, ενώ ο Ν. Κουράκης, από την αρχική του θέση πως ο νόμος 3021/2002 ήταν αντισυνταγματικός, θεωρεί πλέον πως είναι αντικοινοτικός.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η θέση εκφράζει και τμήματα της κυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ανανεώσει τη θητεία του Ν. Κουράκη, ο οποίος αντικατέστησε τον σημερινό γραμματέα του υπ. συμβουλίου Αρ. Καρρά.

Μάλιστα, ορισμένοι δεν αποκλείουν να τοποθετηθεί αργότερα, μετά τη λήξη της θητείας Λασκαρίδη τον Ιούνιο του 2006, ακόμα και στη θέση του προέδρου. Η κυβέρνηση αλλά και συνολικά η Βουλή έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του ΕΣΡ, διότι ποτέ η δεύτερη δεν κατάφερε να ελέγξει σε βάθος, όπως ορίζει ο νόμος, τη δραστηριότητά του, ενώ η πρώτη καθυστερεί χαρακτηριστικά να προτείνει τα δύο από τα τρία μέλη των οποίων η θητεία έληξε. Ορισμένοι, μάλιστα, έγκριτοι νομικοί των ΜΜΕ παρατηρούν πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι έγκυρες μετά τη λήξη της θητείας τους.


Σχολιάστε εδώ