τυποΘεσσαλονίκη

Πέμπτη 23/6 : «Αγγελιοφόρος» 6.900 , «Μακεδονία» 4.800
Παρασκευή 24/6 : «Αγγελιοφόρος» 5.860 , «Μακεδονία» –
Σάββατο 25/6 : «Αγγελιοφόρος» 5.500 , «Μακεδονία» 4.700
Κυριακή 26/6 : «Αγγελιοφόρος» 13.450 , «Μακεδονία» 10.050
Δευτέρα 27/6 : «Αγγελιοφόρος» 5.850 , «Θεσσαλονίκη» 2.900
Τρίτη 28/6 : «Αγγελιοφόρος» 5.660 , «Μακεδονία» 4.820
Τετάρτη 29/6 : «Αγγελιοφόρος» 6.950 , «Μακεδονία» 4.750

~ Το να διαμαρτύρεσαι όχι για το περιεχόμενο της κριτικής που σου ασκείται, αλλά για το γεγονός πως τα παραπολιτικά στο «ΠΑΡΟΝ» από εκδόσεως της εφημερίδας είναι ανυπόγραφα, σημαίνει πως ομολογείς την ορθότητα των πληροφοριών μας, αλλά προσπαθείς να αποφύγεις την κριτική για έργα και παραλείψεις σου.

~ Αν πάλι, την ίδια στιγμή που διαμαρτύρεσαι για ανυπόγραφα σχόλια, δημοσιεύεις στην εφημερίδα σου κακόβουλα κείμενα με υπογραφές ανύπαρκτων προσώπων, είναι ένα ακόμη δείγμα πως… η μπάλα χάθηκε. Γιατί θα μπορούσα και εγώ, αντί για «Σαλονικιός», να υπογράφω με περίεργα αρχικά (ως Γ.Τ. για παράδειγμα).

~ Με πληρωμένη αγγελία στον «Αγγελιοφόρο» ο πρώην ιδιοκτήτης και σημερινός μειοψηφικός μέτοχος του Flash Θεσσαλονίκης ανακοινώνει πως πουλά τη συμμετοχή του στον εν λόγω ραδιοσταθμό.

~ Με το που επέστρεψε από τη Γερμανία -όπου πήγε για να παρακολουθήσει το Kύπελλο Συνομοσπονδιών- βρήκε την εφημερίδα ρημαδιό. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον αθλητικογράφο και εσχάτως αρχισυντάκτη της «Μακεδονίας» Γιώργο Τραπεζανίδη, να στείλει επιστολή στο «ΠΑΡΟΝ» για να διαμαρτυρηθεί για τις κριτικές αναφορές της στήλης στο πρόσωπό του, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιούμε «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» και στηριζόμαστε «μονίμως σε ψευδή γεγονότα». Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τη στήλη, ο Γ.Τ. ζητά να «αποφευχθεί μελλοντικά κάθε αναφορά προς το πρόσωπό του προκειμένου να αποφύγουμε εμπλοκές κάθε άλλο παρά ευχάριστες» (σ.σ. sic!!!).

~ Δηλαδή μία στήλη που ασχολείται με τα μίντια της Θεσσαλονίκης δεν θα πρέπει να αναφέρεται στον κ. Τραπεζανίδη, που είναι ταυτόχρονα προϊστάμενος αθλητικού στην ΕΤ3, παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών, σπορτκάστερ, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Μακεδονίας», συνεργάτης του «Εθελοντή αθλητικού παράγοντα» και αρχισυντάκτης της εφημερίδας; (Δηλαδή αν του έλεγε ο Γούμενος να μην αναφέρεται το όνομά του στην εφημερίδα του, θα το έκανε;)

~ Ξεκαρδιστήκαμε, διαβάζοντας για τον «χοντρούλη με τα μαγουλάκια» που «ήρθε η ώρα του να φάει τα μπατσάκια του» στην πολιτική εφημερίδα με τον αθλητικό αρχισυντάκτη (ποιος έχασε το χιούμορ για να το βρουν). Μάθαμε, πάντως, πως ο «χοντρούλης» τρόμαξε τόσο με τις απειλές που… του κόπηκε η όρεξη.

~ Όλη η ΕΡΤ3 -και όχι μόνο- ήταν παρούσα στον γάμο της δημοσιογράφου-παρουσιάστριας του καναλιού Ελένης Ζέρβα με τον τεχνικό του ΜEGA Ανδρέα Σφυρούδη. Ευτυχία και καλούς, πολλούς απογόνους!

~ Τέτοια είναι η ικανότητα κάποιων στην ΕΡΤ3 που όταν τους ζήτησε ο Τσάμης να αποτιμήσουν τη ζημιά που προξένησε στις εγκαταστάσεις του καναλιού στη ΔΕΘ η φωτιά που έβαλαν οι αναρχικοί, την υπολόγισαν στο ένα δέκατο της πραγματικής. Του είπαν για 20.000 ευρώ, ενώ οι φθορές ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

~ Ο Τσαλαπάτης της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τον Αντωνόπουλο πως του είπε ψευδώς ότι το συγκρότημα δεν οφείλει στα ταμεία των δημοσιογράφων. Και άρχισαν τα γλέντια…

~ «Και πώς θα καλύπτουμε την ειδησεογραφία των Αθηνών, αν κλείσει το γραφείο της εφημερίδας στην πρωτεύουσα;», ρώτησαν οι εν Θεσσαλονίκη δημοσιογράφοι τον σύμβουλο έκδοσης και ιστορικό Χεκίμογλου. «Θα κάνετε “rewriting” των ειδησεογραφικών πρακτορείων ΑΠΕ και ΜΠΕ», τους είπε. Ταυτόχρονα διέρρεαν οι φήμες ότι ο Αντωνόπουλος συμφώνησε με το Sky του Αλαφούζου να αναδημοσιεύει τα κείμενα της ιστοσελίδας του…

~ Μάταια προσπαθεί να πείσει ο Παπαγρηγόρης πως «η συνεχής αναφορά του Καραμανλή στο κακό παρελθόν δεν συνάδει με τον πολιτικό μας πολιτισμό».

~ Θα γίνει τελικά η καθημερινή εκπομπή της ΕΤ3 από τη Μύκονο ή θα… βράζουμε στο ζουμί μας απληροφόρητοι για το πώς περνούν τις διακοπές τους οι κοσμικοί και οι έτσι;

~ Αυτόν τον τύπο με το μουσάκι, που βγαίνει στην εκπομπή του Μπλιάτκα από το Μαξίμου, για δημοσιογράφο τον πληρώνουν; Στα «γαλάζια καφενεία» έχει καλύτερους…

~ Και ο Τραπεζανίδης διαφώνησε με το κλείσιμο του γραφείου της Αθήνας. Έτσι είπε τουλάχιστον στους συναδέλφους του δημοσιογράφους.

~ Έβγαλαν τις σκληρές ανακοινώσεις κατά της εργοδοσίας της «Μακεδονίας» και έφυγαν για τη Σαμοθράκη. Ο λόγος για τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που αναχώρησε σύσσωμη για το όμορφο νησί, προκειμένου να παραστεί στο δημοσιογραφικό συνέδριο, αφήνοντας πίσω τα απροστάτευτα μέλη να αντιμετωπίζουν τις απειλές του Αντωνόπουλου και του απεργοσπαστικού μηχανισμού των εργαζόμενων που έστησε ο Μήτζιος (ή κάπως έτσι).

~ Μην ανησυχείς, Θωμά. Δεν μας τρομάξανε τα θηρία, θα φοβηθούμε τα τσικό;

~ Οργιάζουν οι φήμες στη Θεσσαλονίκη πως ο όμιλος του Κυριακού ετοιμάζει έκδοση τοπικής εφημερίδας. Ομολογώ πως δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω την πληροφορία.

Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ