Αθώωση Λιάτσου για το πλαστό ρεπορτάζ του… ΑΝΤ1

Η ΕΣΗΕΑ έστω και με πλάγιο τρόπο ασχολήθηκε με την υπόθεση και το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο με ψήφους 4-1 τον εκδότη της «Παρασκευής & 13», Αιμίλιο Λιάτσο, ο οποίος έθεσε ερωτήματα από την εφημερίδα του περί συνεννόησης μεταξύ του συντάκτη του πλαστού ρεπορτάζ Σπύρου Χαριτάτου και του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1, Βασίλη Παπαδρόσου. Μάλιστα ο Β. Παπαδρόσος κατέθεσε και αγωγή εναντίον του Α. Λιάτσου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Αιμ. Λιάτσου, Κωνσταντίνος Γεώργιζας, που εργάζεται στο Star, κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ρώτησε τηλεφωνικά τον Σπύρο Χαριτάτο «αν ήξεραν οι ανώτεροί του τι πάει να καλύψει στην Κρήτη και η απάντηση ήταν ότι ναι, ήξεραν».

Ο Β. Παπαδρόσος κατέθεσε πως ο Σ. Χαριτάτος «ανέφερε, όπως και στους υπολοίπους, ότι έκανε ρεπορτάζ που αφορούσε αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη κακοποιών» και ότι «ουδέποτε ανέφερε ότι επρόκειτο για ασκήσεις».

Ο διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1, Γιάννης Μιχελάκης, κατέθεσε πως διαπίστωσε «ότι στον σχεδιασμό του ρεπορτάζ δεν υπήρχε εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο του κ. Παπαδρόσου ή άλλου στελέχους του τμήματος ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού» και «για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο βγήκε στον αέρα εκείνη την ημέρα, την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο κ. Σπύρος Χαριτάτος».

Το πειθαρχικό έκρινε κατά πλειοψηφία «ότι υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τη βασιμότητα του δημοσιεύματος, αφού από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψαν κενά και ασάφειες ως προς τα πραγματικά περιστατικά», ενώ η μειοψηφία θεωρεί πως «υπάρχει παραβίαση της δεοντολογίας, καθώς απεδείχθη ότι το δημοσίευμα είναι αβάσιμο, αφού δεν προέκυψε πως ο εγκαλών είχε προηγούμενη γνώση για το επίμαχο ψευδεπίγραφο ρεπορτάζ». Ολόκληρη η απόφαση στο www.esiea.gr.


Σχολιάστε εδώ