Αποστολικά και… άλλα

– Εν τούτω… Ν-ΙΚΑ…
– Αν τους είχε ο Σημίτης προνομιούχους και ρετιρέ, τότε γιατί τον καταψήφισαν και φέρανε εσάς, «γαλάζιοι» σύντροφοι;
– Ι.Κ.Ατάρρευση του Τα-Μείου θα γίνει σύντομα αν δεν ενισχυθεί όπως πρέπει από τους τραπεζίτες, λέει ο Βαρθολομαίος του ΙΚΑ, αλλά ποιος τον ακούει… Κουμάντο κάνει σε τούτον τον τόπο ένα μουλάρι με φέσι… Να το χαίρεστε, αλλά σε λίγο καιρό όλοι θα του ρίχνετε κλωτσιά.
– Για την Άρτα βάζει πλώρη, για υποψήφιος βουλευτής με την «πράσινη» αρμάδα, ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Χαμπίμπης.
– Αγαπητέ αρκούδο Νίκο, πόσοι πήραν την άδειά σου να βγουν στα παραθύρια;
– Ο Σουφλιάς έχει πρόβλημα ακοής, αλλά πρόβλημα στο διάβασμα υποθέτω όχι. Αν δεν έχει και τέτοιο πρόβλημα, γιατί δεν απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης; Ξέρω τουλάχιστον τέσσερις που ο υπουργός, παρότι έχει περάσει το 20ήμερο που λέει ο νόμος, δεν έχει απαντήσει.
Ιούδας
– Ο Λιντζέρης κατέθεσε μήνυση κατά του Δημοσίου για ψευδή στοιχεία. Άραγε πόσοι άλλοι κύριοι βουλευτές έχουν τα κότσια να το κάνουν για τα χρηματιστηριακά τους παιχνίδια;
Πέτρος
– Ο Μίνωας έπιασε τον Μεσογειακό Μινώταυρο από τα κέρατα και εξελέγη γενικός γραμματέας Μεσογειακών Αγώνων. Συγχαρητήρια, κύριε Κυριακού…
– Το πρόβλημα, «γαλάζιοι» σύντροφοι του αθλητισμού, δεν είναι αν βρέθηκε μια ντοπαρισμένη αθλήτρια αλλά πόσοι είναι που δεν βρίσκονται, γιατί δεν τους γίνεται έλεγχος. Αν κάνατε σε όλους όσους συμμετέχουν, εκεί να δεις ντόπα και κακό… όπως λέει η πιάτσα.
– Ωραίος ο Βουρλούμης. Πήγε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ρίχνοντας τη βόμβα για τα χρέη των βουλευτών, αλλά οι «πράσινοι» σύντροφοι της Επιτροπής, Βενιζέλος, Τόνια, Γείτονας, Χριστοφιλοπούλου, δεν τσίμπησαν και του έστειλαν τα σκάγια πίσω…
– Στο στόχαστρο των «γαλάζιων» ο Βενιζέλος. Του τα έψαλε ο Νικήτας στο νομοσχέδιο για την υγεία, αλλά ο Βαγγέλης δεν χαμπαριάζει. Τουλάχιστον στα νομικά, Νικήτα, μην του βγαίνεις, γιατί δεν θα σου βγει σε καλό…
– Να δεις πώς μου το είπε η συντρόφισσα. Αν υπήρχε σήμερα Λαλιώτης στο ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε ένα σπόγγο απορρύθμισης παντού και θα είχαν τελειώσει όλα. Το κενό Λαλιώτη είναι όντως εμφανές στο ΠΑΣΟΚ.
– Έχουν κάτι τραπεζίτες στις μασέλες τους οι αφεντάδες των τραπεζών, που λιώνουν τα δισ. ευρώ σαν μαρούλια…
– Ήταν όλοι εκεί, αλλά δυστυχώς έλειπε ο Ανδρέας. Ήταν στον πιο πάνω τάφο και έκανε παρέα στη Μελίνα…
– Χάθηκε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος… Αναζητείται…
– Ωραίο το κόλπο. Μπαινοβγάζουν αλβανούς τουρίστες στα σύνορα και αυτό το λένε αύξηση του τουριστικού ρεύματος…
– Εκείνοι οι ολυμπιακοί περίπατοι μου φαίνεται πως πήγαν όντως για περίπατο…
Ματθαίος
– Μετά τις «φούσκες» του χρηματιστηρίου άρχισαν να σπάνε και οι «φούσκες» του αθλητισμού… Δυστυχώς βρέθηκε κολυμβήτρια να κολυμπά στην ντόπα… Ντροπή ΜΑΣ!
– Κάποια παπαγαλάκια μεγαλοδημοσιογράφοι, που γίνονται τιμητές των προθέσεων της κυβέρνησης και χαίρονται που παίρνει μέτρα εις βάρος κάποιων κατηγοριών εργαζομένων και ζητούν αυξομειώσεις, καλά θα κάνουν να πουν και εκείνοι ότι πρέπει να παίρνουν τα ίδια λεφτά με τους εργαζομένους της ΕΡΤ ή οι της ΕΡΤ να παίρνουν τα ίδια λεφτά με εκείνους. Ελεύθερες διαπραγματεύσεις έχουμε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ελεύθερες διαπραγματεύσεις έχουν και οι κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Έτσι σαΐνια της ενημέρωσης, υποκριτές και φαρισαίοι;
Ιούδας
– Να ισχύσουν και για σας τους μεγαλοδημοσιογράφους τα ίδια κριτήρια με το Δημόσιο. Άλλωστε και εσείς με τα λεφτά του Δημοσίου πληρώνεστε, αφού οι αφεντάδες σας τα παίρνουν χοντρά από το Δημόσιο.
Άπιστος Θωμάς
– Το μεσαίο του μεσαίου χώρου της μας έδωσε η «γαλάζια» κυβέρνηση καλοκαιριάτικα. Τέτοια ανοίγματα στα οπίσθιά μας δεν τα φανταζόταν κανένας…
– Ευτυχώς που υπάρχουν οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειας του Γιώργου και του δίνουν τη χαρά της νίκης (νίκησαν στο ποδόσφαιρο την Αντιτρομοκρατική), γιατί αν περίμενε χαρά νίκης από το κόμμα θα αργήσει πολύ, σχολίαζε έμπειρος κομματικός παράγοντας.
– Τι φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ καλοκαιριάτικα: Μήπως γίνουν συνήθεια τα κουβαδάκια του καλοκαιριού σε ορισμένους και δεν μπουν στους ρυθμούς του φθινοπώρου, όπου ετοιμάζει αντεπίθεση ο Γιώργος.
– Για ποιον υφυπουργό λέει το Μαξίμου «κοντός ψαλμός αλληλούια»;
– Απ’ ό,τι φαίνεται θα απομείνουν μόνο οχτώ χώρες στην Ευρώπη… Η Μεγάλη Βρετανία του Τόνι και εφτά πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες.
– Όταν όλα αποτύχουν σύντροφε… άνοιξε τότε το βιβλίο οδηγιών…
– Πω πω… μια EΥΡ-ΟΠΗ…
– Μα είναι δυνατόν να «κρέμεται» η Ευρώπη από τα ούμπαλα μιας αδελφής ψυχής…
– Οι Σοσια-ΛΗΣΤΕΣ της Ευρώπης έκαναν αμέσως το κονέ τους και άντε να πεις μετά στους αγρότες για την κακιά Δεξιά.
– Ο σοσιαλιστής Θαπατέρο ξέχασε τον αιμοσταγή Αντώνιο, που «έφαγε» εκατομμύρια Ιρακινών στον πόλεμο, και τα βρήκε μαζί του για τα ευρουλάκια…
– Για ποιον υπουργάρα λένε ότι τώρα τελευταία έχουν πάρει αέρα τα μυαλά του αλλά και ο κ…. του; Ας προσέχει μη πιάσουν φωτιά τα μπατζάκια του, γιατί ο πυροσβέστης Καραμανλής τελείωσε. Τώρα δεν θα σβήνει φωτιές, αλλά θα τους καίει.
– Αγαπητοί κύριοι εθνοπατέρες, παίχτες και παικτρόνια του χρηματιστηρίου και του πόθεν αίσχος σας. Μια παροιμία λέει: Ξέρεις να κλέψεις; Ξέρω. Να κρυφτείς ξέρεις; Δεν ξέρω. Ε, τότε μη κλέβεις, λέει ο σοφός λαός. Εσείς φαίνεται την αγνοήσατε και την πατήσατε χοντρά ορισμένοι.
Πέτρος
– Σημίτης: Το θέμα δεν είναι ο Γιώργος, αυτό είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να φύγει ο Καραμανλής. Με την όρεξη θα μείνει και για τα δύο.
Ιωάννης
– Για ποιον υφυπουργό λένε ότι έχει πάρει ISO γκάφας και γιατί;
– Όταν ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων, μιλάει σίγουρα για τα χρήματα κάποιων άλλων…
– Νικήτα, τι γίνεται στον ΟΚΑΝΑ;
Ματθαίος
– Έχασαν μια αυτοκρατορία οι Άγγλοι και τώρα βρήκαν επιτέλους ρόλο μέσω του Τόνι στην Ευρώπη…
– Τα-ΜΕΙΟΝ στα ΤαμεΙαΚΑ του κράτους, αλλά και του ιδρύματος. Όντως θα πληρωνόμαστε αέρα κοπανιστό από το φέσι του Αλογοσκούφη.
– Για ποιον υπουργό λένε οι γνωρίζοντες ότι ξεπέρασε τον μέντορά του και δεν έμεινε μόνος, αλλά Μάνος;
– Πέταξαν στη λάσπη την Αστυνομία…
– Ο θάνατός του η ζωή των άλλων. Ένα μικρό αγγελούδι ξύπνησε τη φιλανθρωπία των Ελλήνων, για να γίνουμε δωρητές σώματος.
– Πάντως ο Γιώργος πρέπει να αξιοποιήσει τον τίμιο του Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη. Έχει να του προσφέρει πολύ περισσότερα από κάτι άλλα φρούτα του εκσυγχρονισμού που είναι μπλεγμένα στον βούρκο και τη λυματολάσπη της πολιτικής. Άσε δε που είναι και Κρητικός ο Νίκος και έχει έναν επιπρόσθετο λόγο…
– Αν ως θεατής κέρδισε τόσα δισ. ευρώ, φανταστείτε τι θα γινόταν αν έκανε και προσπάθειες, «πράσινοι» σύντροφοι, ο πρωθυπουργός.
Πέτρος
– Το θέμα δεν είναι πόσα θα πάρουμε, αλλά πόσα μπορούμε να απορροφήσουμε…
– Μήπως μπορεί κάποιος «πράσινος» σύντροφος να μπει στον κόπο να μας πει από τα 24 δισ. ευρώ περίπου του Γ΄ ΚΠΣ, πόσα απορροφήσαμε και γιατί δεν απορροφήσαμε περισσότερα; Αυτοί δεν ήταν υπουργάδες;
– Πήραμε του Μπλερ τα απίδια και είμαστε και ευχαριστημένοι… οι ευρω-πέοι.
Ματθαίος
– Στελεχάρα «πράσινη», μην ψευτίζεις με τον εαυτό σου, είναι ό,τι καλύτερο έχεις.
Φίλιππος
– Αγαπητοί νομάρχες, σωστό και σεβαστό το αξιόλογο έργο και σωστές οι ενέργειές σας να διαφυλάξετε τη δημόσια υγεία. Μπράβο στις υπηρεσίες σας για τους ελέγχους που κάνουν καθημερινά και μας προστατεύουν από τους πιθανούς διατροφικούς κινδύνους. Όμως ένα απλό ερώτημα: Πριν από δεκαέξι μήνες ήσασταν νομάρχες ακόμα και πριν από 26 μήνες και πριν από 36 μήνες. Γιατί τότε δεν πιάνατε ύποπτα φορτία με ύποπτες τροφές, δεν υπήρχαν τότε ή δεν ελέγχατε όπως έπρεπε; Τι να συνέβαινε άραγε τότε και μας το κρύβατε; Έτσι, απλώς εκφράζω μια υποψία.
Απόστολος
ο υποψιασμένος
– Επειδή αγαπούν και οι δύο τσ’ όμορφες παραλίες του Ρεθύμνου – Πλακιά (Κόρακα στο χωριό Ροδάκινο), ίσως εκεί να συναντηθούν μόνοι τους ο Γιώργος με τον Κώστα Λαλιώτη για να τα πουν και ο Κώστας να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση, σπάζοντας τη σιωπή του που μέσω αυτής μιλάει.
– Αυτή η κυβέρνηση διαφημίζει ένα έργο ψεύτικο, που το έχει κάνει από μισές αλήθειες.
– Αγαπητέ σύντροφε, αφού δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία μέσα σου, μην την ψάχνεις κάπου αλλού. Σε πήρανε χαμπάρι.
– Ποιον υπουργό αποκαλούν οι «γαλάζιοι» τελειό-φυτο και γιατί;
– Ε-βερτ-ιγκό έπαθε η «γαλάζια» κυβέρνηση και έπεσε και σε Βαραθρο-λομαίο.
– Πολύ καλό το μέτρο του λαϊκού δεξού Μιχάλη Λιάπη, να έχει ξεναγό μια νέα λεωφορειακή γραμμή στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά, Μιχάλη μου, δεν βλέπεις το χάλι τους, να βάλεις και κανέναν ξεναγό στο «γαλάζιο» λεωφορείο της εξουσίας, μπας και συνεννοηθείτε και εκεί στη Ρηγίλλης;
– Άντε να πεις ότι δεν μας πήρε τα σώβρακα και τις κιλότες η «γαλάζια» κυβέρνηση. Έκλεισε και η γνωστή Triumph.
– Στα καλά της Ευρώπης, μισθοί και θεσμικά, είμαστε κακομοίρηδες σαν εργαζόμενοι, ενώ στα κακά της, ωράριο, εργασιακές σχέσεις, είμαστε καλομοίρηδες, όπως λέει η κυβέρνηση.
– Θα αντιδράσουν, λένε, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για τη διοίκηση αν ο οργανισμός πάθει ζημιά από τις τυχόν εντάξεις των νέων Ταμείων.
– Τη βοήθεια της Παναγίας ζήτησε ο πρωθυπουργός στην Τήνο, όπου πήγε για τριήμερο.
– Πριν Αρκούδος Συμβουλέψει Ούτε Κουβέντα.
– Το πιο απλό που ζήτησε ο Μητσοτάκης: Να πεθάνουμε για να επιβεβαιώσει τον ρόλο του δράκουλα, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν, όταν μας κυβερνούσε ο Κωστής.
– Το Άγιο Πνεύμα «Μετεξελίχθηκε» στη Ρηγίλλης και είδε καλαμοκαβαλητές… Είδες άμα έχεις Χατζή στο τιμόνι;
– Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί, σύντροφοι «γαλάζιοι». Δυστυχώς και ο Μάνος τα ίδια έλεγε και τα ίδια έκανε και, όπως είδατε, έμεινε μόνος…
– Βρε, τον ταχυδακτυλουργό τον Τόνι… Μας εξαφάνισε 20 δισ. ευρώ που δεν είχαμε στις τσέπες μας, αλλά τα είχαμε στο μυαλό μας.
– Νίκος Παραθυραρχάκης, ο βλεπές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αγαπούν τα παράθυρα. Ο Αρκούδος θα δαγκώνει, όταν οι παραθυράκηδες δεν θα παίρνουν την έγκρισή του. Άλλωστε, τόσα χρόνια δίπλα στον Παγορόπουλο κάτι θα έχει μάθει.
– Πολύ σκατά αυτές οι «γαλάζιες» ομελέτες. Πολύ κλούβιο αβγό έπεσε μέσα…
– Θα το πληρώσει ακριβά το «γαλάζιο» άλογο με τη σκούφια η «γαλάζια» παράταξη.

– Ωραίοι είστε, «γαλάζιοι» σύντροφοι, πηδάτε τον κόσμο για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις του Μητσοτάκη.

– Ο διοικητής του ΙΚΑ
κ. Γιάννης Βαρθολομαίος
Καλός είν’ στη διοίκηση
μα κοπελίζει ακόμα
τη μια βλέπει ελλείμματα
την άλλη αλλάζει γνώμη
Του τράβηξαν, λένε, τ’ αφτί
για να πηγαίνει ντρέτα
κι αμέσως εθυμήθηκε
πως φταίει ο νόμος Ρέππα

– Για ποιον υπουργό λέει το Μαξίμου «λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του» και γιατί;

– Ποιος βουλευτής
του ΠΑΣΟΚ είναι ευτυχισμένος με τα έργα και τις ημέρες Γιώργου Αλογοσκούφη; Ίσως να μην είναι και
ο Μόνος.

– Καλό, ρε «γαλάζιοι» σύντροφοι, το διευρυμένο ωράριο, αλλά χωρίς οικονομική διεύρυνση της τσέπης είναι δώρον άδωρον… Μάλλον για ψυχοθεραπεία θα πηγαίνουμε να κόβουμε βόλτες στα ανοιχτά μαγαζιά, αφού δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε τίποτα.


Η τροπολογία
Έβερτ για το ασφαλιστικό των τραπεζών και του ΟΤΕ
Εις τη ζωή μου έμαθα
να μη μασώ τα λόγια
γι’ αυτό και με φωνάζουμε
ο Έβερτ ο μπουλντόζας
Εγώ δεν θα ξεπουληθώ
για μια τροπολογία
που βάζει μια χοντρή θηλιά
σε όλα τα Ταμεία
Δεν είναι η ασφάλιση
τόπι για κλωτσοσκούφι
πρέπει να γίνει μάθημα
για τον Αλογοσκούφη
…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ