“Φαρσοκωμωδία” ο αναδρομικός έλεγχος

«Φαρσοκωμωδία», που εκθέτει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αποδείχθηκε τελικά ο περίφημος αναδρομικός έλεγχος στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Δεν είναι μόνον ότι «βγήκαν λάδι» όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα, ορισμένοι από τους οποίους ζητούν και τα ρέστα, εμφανιζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα.

Είναι κυρίως ότι, με τον τρόπο που δόθηκαν τα στοιχεία, μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Εκτέθηκαν άνθρωποι που απλώς ήταν μέτοχοι επιχειρήσεων, οι οποίες μπήκαν στο χρηματιστήριο, ή είχαν πάρει έναν ελάχιστο αριθμό μετοχών από δημόσιες εγγραφές.

Την ίδια ώρα έμειναν στο απυρόβλητο μεγαλοτζογαδόροι που επί μήνες την επίμαχη περίοδο (δηλαδή από το καλοκαίρι του 1999 έως την άνοιξη του 2000) δεν ασχολούνταν με τίποτε άλλο εκτός από τη Σοφοκλέους και τις «φούσκες» της, οι οποίες πλούτισαν όσους είχαν αυτό που λεγόταν «εσωτερική πληροφόρηση».
Ακόμα ηχούν στα αφτιά όσων κυκλοφορούσαν τότε στη Βουλή τα λόγια «γαλάζιου» βουλευτή που λειτουργούσε ως «παπαγαλάκι» και έλεγε: «Αν δεν παρέμβει ο Λάμπρου, θα πάμε όλοι φυλακή». Φυλακή δεν πήγε, όμως, κανένας και πολύ περισσότερο ο ίδιος που το μόνο που έπαθε ήταν ότι για πολλούς μήνες απέφευγε συνάδελφό του, ο οποίος απειλούσε να τον δείρει για τις «πληροφορίες» που του είχε δώσει και, κατά δήλωσή του, είχε καταστραφεί οικονομικά.

Τώρα, κρίνοντας από το γεγονός ότι και οι δύο εμφανίζονται να είναι στους κερδισμένους, είναι εύκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την αξιοπιστία των ελέγχων που έγιναν.


Σχολιάστε εδώ