Πρόσωπο με πολιτικό και νομικό κύρος στο ΕΣΡ

«Μαραθώνιος» για την επιλογή των τριών μελών του
ΕΣΡ. Η κυβέρνηση επί της ουσίας περιμένει την πρόταση του ΚΚΕ για το αν θα προτείνει την αντικατάσταση ή μη της Ίριδος Αυδή. Στη θέση του Ρ. Μορώνη προωθεί πρόσωπο με αναγνωρισμένο κύρος, πολιτική άποψη και νομική γνώση των μέσων ενημέρωσης, το οποίο αρχικά επρόκειτο να αντικαταστήσει τον Ν. Κουράκη.

Η θητεία του τελευταίου, σύμφωνα με ενδείξεις, θα ανανεωθεί για τρία ακόμη χρόνια.
Ο Ν. Κουράκης αντικατέστησε τον σημερινό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Αργ. Καρά και η θητεία του λήγει σήμερα, ενώ εναντίον αυτής της τοποθέτησης υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ, διότι έγινε από την κυβέρνηση και όχι από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Η θητεία των υπολοίπων τεσσάρων μελών (Λασκαρίδης, Χαραλάμπης, Δεμίρη, Παπακώστας) λήγει τον Ιούνιο του 2006. Το ερώτημα πλέον είναι ποιος θα είναι ο μελλοντικός ρόλος του συμβουλίου.

Η προώθηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το οικονομικό σκέλος των μίντια (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ στη διπλανή σελίδα), αλλά και η προοπτική κατάργησης των πιστοποιητικών διαφάνειας και η αντικατάστασή τους από μία άλλη διαδικασία, περιορίζουν το όργανο σε κριτή μόνο του περιεχομένου των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να ομολογείται ευθέως.

Αυτό δεν σημαίνει πως το συμβούλιο δεν θα έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς εκείνο θα χορηγήσει τις άδειες, απλώς πλέον δεν θα είναι μόνο του.


Σχολιάστε εδώ