Απόφαση για συντηρητική κατάσχεση

Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Planet ως το ποσό των 62.500 ευρώ αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των τεχνικών του Planet για καθυστέρηση καταβολής μισθών, δώρου Χριστουγέννων 2004 και αποδοχών αδείας.

Το δικαστήριο διατάσσει την εταιρεία να καταβάλει στον Αργύρη Παντελιάδη 11.800 ευρώ, στον Δημήτρη Αρετάκη 5.504 ευρώ, στη Σμαράγδα Σταμουλάκου 4.870 ευρώ, στον Εφραίμ Χαραλαμπίδη 4.870 ευρώ, στην Αικ. Βουτσά 5.325 ευρώ, στον Δημήτρη Νέμπο 8.780 ευρώ, στη Χρυσ. Σωτηροπούλου 7.550 ευρώ, στον Ν. Μαυριδόπουλο 4.870 ευρώ, στον Γ. Καπόλα 3.880 ευρώ και στην Αντ. Λουκά 5.025 ευρώ.

Είναι η δεύτερη απόφαση σε διάστημα 30 ημερών που διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του σταθμού μέχρι ενός ποσού, υπέρ των απλήρωτων εργαζομένων. Ενώ όλοι αναμένουν την κατάθεση της αίτησης μεταβίβασης του ραδιοφωνικού σταθμού του Planet στον Γιώργο Πολυχρονίου, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι άρχισαν τις επαφές για να δουν πώς θα αντιδράσουν, καθώς υπάρχει η θέση του Πολυχρονίου ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αποζημιώσεις γιατί οι εργαζόμενοι «αποχώρησαν» οικειοθελώς!

Το ερώτημα όμως για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παραμένει. Θα δεχθεί τη μεταβίβαση μόνο με την υπόσχεση ότι θα διατηρηθεί ο «ενημερωτικός χαρακτήρας» του σταθμού, όταν οι δημοσιογράφοι θα είναι όλοι εκτός ραδιοφώνου και μάλιστα χωρίς να έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους;


Σχολιάστε εδώ