Ένταση στις ειδήσεις

Ηρεμία τέλος στον τομέα των ειδήσεων του Alpha. Η έλευση του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι αποκτά σημασία για πολλούς, ιδιαίτερα για εκείνους που πρωταγωνίστησαν στην έλευσή του και βασικά βρίσκονται απέναντι από τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρά το ότι η συμφωνία αφορά μόνο την παρουσίαση μίας εκπομπής.

Η συνοχή του καναλιού μπορεί να κρατείται με ευαίσθητες ισορροπίες, αλλά οι ομάδες πλέον φαίνεται σαν να παίρνουν θέση λίγο πριν από μια μεγάλη κρίση. Το τελευταίο διάστημα στις ειδήσεις και πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Ευαγγελάτο επικρατούσε αναστάτωση και πανικός.
Τα νούμερα τηλεθέασης για κάποιες μέρες ήταν πολύ χαμηλά και αυτό επέφερε επιπλέον γκρίνια. «Δεν μου φέρνετε πρωτότυπα θέματα», είναι η μόνιμη φράση που ακούνε οι ρεπόρτερ, οι οποίοι έλαβαν εντολή να πηγαίνουν στο κανάλι από τις 10 το πρωί, γιατί οι εποχές είναι κρίσιμες. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι οι μεν ρεπόρτερ να εργάζονται 10 και 12 ώρες ημερησίως, να παράγουν για το κεντρικό δελτίο δεκάδες θέματα, αλλά το απόγευμα στη σύσκεψη να επιλέγονται μόνο τα δέκα ή δεκαπέντε και τελικά να παίζουν στον αέρα μόνο τα πέντε! Το μοντέλο του μονοθεματικού σχεδόν δελτίου προβληματίζει κεντρικά και ήδη γίνονται κάποιες προσπάθειες να αλλάξει με περισσότερα θέματα. Όλα, όμως, εξαρτώνται από τα νούμερα που έχει το δελτίο και γι’ αυτό το μοντέλο αλλάζει συχνά με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση και στο ίδιο το κανάλι.

Αναστάτωση προκάλεσε και η πρόσφατη εντολή που δόθηκε να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι το σύνολο των αδειών τους, έναν μήνα δηλαδή. Πρακτικά αυτό για ένα κανάλι φαντάζει αδύνατον, αφού όσοι μείνουν πίσω θα δουλεύουν διπλά.
Σε όλα αυτά προστίθεται η έντονη δυσαρέσκεια για το κόστος των διοδίων που, σύμφωνα με όσα λέγονται στον Alpha, φθάνει τα 200 ευρώ κάθε μήνα για όσους πηγαινοέρχονται στην Κάντζα. Υπάρχουν, όμως, ρεπόρτερ που παίρνουν το κατώτατο ημερομίσθιο και έτσι όποιος πληρώνεται με 700 ευρώ δεν τον συμφέρει καθόλου να βγαίνει από το κανάλι.


Σχολιάστε εδώ