Την Τετάρτη ο Γραμματέας

ο νεοεκλεγμένο όργανο θα συγκληθεί στην πρώτη του συνεδρίαση την Τετάρτη, οπότε θα πρέπει να εκλέξει τον γραμματέα του. Οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν για το νευραλγικό πόστο του γραμματέα, το οποίο διεκδικούν ο Κριθαρίδης εκ μέρους των «αντιηγετικών» και ο εκ των ανεξαρτήτων Θανάσης Σιάτρας.

Η πλευρά των «εκσυγχρονιστών» δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα τις προθέσεις της, κάτι που αναμένεται να κάνει αυτές τις μέρες σε συνάντηση των τοπικών στελεχών του χώρου με τους αρχηγούς-βουλευτές που θα βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η εκδήλωση της πρόθεσης του Γρηγόρη Χατζησάββα να διεκδικήσει τη γραμματεία εκ μέρους τους δεν τελεσφόρησε, συναντώντας «εσωτερικές αντιρρήσεις». Το δίλημμα που απασχολεί, ωστόσο, τους «εκσυγχρονιστές» είναι πιεστικό: Θα ανοίξουν τον δρόμο στην εκλογή του «αντιηγετικού» Νίκου Κριθαρίδη (όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα, θεωρώντας πως το μπλοκ των δυνάμεών του θα πετύχει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, πανηγύριζε, φωνάζοντας «η Θεσσαλονίκη αντιστέκεται!», χωρίς βεβαίως να αποσαφηνίζει σε ποιον) ή θα συνεργαστούν με τους ανεξάρτητους για να ξεκινήσει μια διαφορετική εποχή για το ΠΑΣΟΚ της περιοχής, απαλλαγμένο πλέον από εσωστρέφεια, συγκρούσεις χαρακωμάτων και μηχανισμούς οργανωτικού ελέγχου; Αναμένουμε με ενδιαφέρον…


Σχολιάστε εδώ