Οι βουλευτές έχουν το λόγο

– Για την εκ νέου αναβολή της επέκτασης προς Κόρινθο του προαστιακού, σύμφωνα με δήλωση του ΟΣΕ, διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής. Ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση της Προαστιακός ΑΕ από την καθυστέρηση λειτουργίας της γραμμής Αθήνα – Κόρινθος και πώς αυτή θα καλυφθεί και πώς και πού καταλογίζονται οι ευθύνες για αυτήν την πορεία που οδηγεί και στην οικονομική προβληματικότητα της εταιρείας και στην απαξίωση του μέσου.
Γιατί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει εκμεταλλευτεί τις φετινές συνθήκες προς όφελος των ελλήνων παραγωγών, αλλά παραμένει αδρανής στη μη διάθεση των προϊόντων τους και στην κατρακύλα των τιμών, ερωτά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. Θεωρεί άξιο απορίας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της ολοσχερούς καταστροφής της παραγωγής της Ισπανίας λόγω της κακοκαιρίας, αλλά αντιθέτως τα πορτοκάλια μένουν απούλητα ή στην καλύτερη περίπτωση πωλούνται στις πλέον εξευτελιστικές τιμές.

– Μέτρα για την ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχουν οι χώροι αναψυχής για παιδιά με πισίνες, νεροτσουλήθρες, παιχνίδια νερού, καθώς και τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των προδιαγραφών, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Γαλαμάτης. Στους συγκεκριμένους χώρους, τονίζει, κάθε χρόνο την εποχή του καλοκαιριού αναφέρονται περιστατικά που σχετίζονται με την ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχονται στους καταναλωτές και ιδιαίτερα στα παιδιά, όπως κακής ποιότητας χλωρίωση του νερού, πνιγμοί, ατυχήματα στη διάρκεια του παιχνιδιού κ.λπ.
Σχετικά με το έλλειμμα χρηματοδότησης για την εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου προγράμματος επεξεργασίας λυματολάσπης στη Θεσσαλονίκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης. Η μελέτη που υποβλήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την επεξεργασία των 100 τόνων λυματολάσπης που παράγεται κάθε χρόνο στην πόλη πάγωσε, ενώ, όπως αναφέρει, η χωματερή όπου καταλήγει η μη επεξεργασμένη αποξηραμένη λυματολάσπη είναι ήδη κορεσμένη από τους τόνους απορριμμάτων.

– Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου χιλιάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν επί ώρες στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών από το ύψος της Μαλακάσας εξαιτίας έργων οδοποιίας που περιόριζαν τις λωρίδες κυκλοφορίας και προκαλούσαν ουρές χιλιομέτρων. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κωνσταντάρας και ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν η ανάγκη εκτέλεσης των έργων τη συγκεκριμένη μέρα ήταν τόσο μεγάλη ώστε να ξεπεραστεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων.

– Σχεδιασμό για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της πεδιάδας της Κωπαΐδας ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Τόγιας. Επισημαίνει ότι η εκμετάλλευσή της με προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό της άρδευσης, αλλά και στην αγροτική οδοποιία, αποτελεί θεμέλιο της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και βασικότατη πηγή οικονομικής ανάπτυξης του νομού Βοιωτίας.

– Για την υποβάθμιση και την επικινδυνότητα των υπόγειων και πόσιμων υδάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τη σχετική κοινοτική οδηγία, ζητά να ενημερωθεί η βουλευτής του Συνασπισμού Α. Ξηροτύρη. Θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για το αποτέλεσμα της παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα, καθώς οι ζώνες προστασίας των πηγών έχουν υποστεί τις συνέπειες από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες (βιομηχανία, κτηνοτροφία κ.ά.), αλλά και τις οικοδομικές.

– Σχετικά με την τοποθέτηση καμερών στη νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης διαμαρτύρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος και Π. Κοσιώνης. Η διοίκηση του νοσοκομείου, εξηγούν, προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών 24ωρης παρακολούθησης στους θαλάμους των ασθενών της νευροχειρουργικής, με την αιτιολογία ότι τα περιστατικά της συγκεκριμένης κλινικής χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, τη στιγμή που παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα και προσβάλλεται η αξιοπρέπεια των ασθενών.

– Τις καταγγελίες στη Κρήτη σχετικά με την ατελέσφορη χρήση των ενωτίων στα αιγοπρόβατα του νησιού θέτει υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπαντουβάς. Αναφέρεται στην ανάπτυξη κυκλώματος μαύρης αγοράς που πωλεί τα ενώτια από 50 ως 95 λεπτά το ένα, τα οποία επιπροσθέτως προκαλούν μολύνσεις στα αιγοπρόβατα.

– Στην από ετών διαμορφωμένη πρακτική χορήγησης του δελτίου μετακίνησης ατόμων με αναπηρίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς βάσει κριτηρίων βαθμού αναπηρίας, ύψους εισοδήματος και τόπου κατοικίας, αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας και ερωτά τον υπουργό Υγείας πώς προτίθεται να άρει τις αδικίες.

– Στο γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα τείνουν να καταστούν μάστιγα για τη ζωή των κατοίκων του δήμου Ασπροπύργου και ιδιαίτερα της νεολαίας, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου. Το φαινόμενο αποδίδεται στις τεράστιες ελλείψεις σε σήμανση και αστυνόμευση, που έχουν οδηγήσει σε κυκλοφοριακή αναρχία την πόλη, και στις κόντρες των αυτοκινήτων με μεγάλα στοιχήματα σε ώρες υψηλής κυκλοφορίας από νεαρούς διαγωνιζόμενους που παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα.

– Αποτέλεσμα κομματικών επιλογών και απόρροια της «νοοτροπίας εκδίκησης που υπάρχει σε μεγάλο αριθμό συνεργατών και συμβούλων του υπουργού Εθνικής Αμυνας», θεωρούν τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις που έγιναν πρόσφατα στους υγειονομικούς αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Αποστολάκη, Μ. Καρχιμάκης και Β. Οικονόμου. Σημειώνουν ότι πρόκειται για άριστους αξιωματικούς και ικανότατους γιατρούς που σε όλη τους τη ζωή εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν ως «ευδοκίμως περατώσαντες» την υπηρεσία τους, προκειμένου άλλοι να προαχθούν στη θέση τους, παρά το γεγονός ότι είχαν κατά το παρελθόν θεωρηθεί επιστημονικά ανεπαρκείς και κριθεί με βαθμολογίες κάτω του μετρίου.


Σχολιάστε εδώ