Ξένοι επενδυτές για το «Κέρδος»

Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών συγκεντρώνει το «Κέρδος», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης στους εργαζομένους της εφημερίδας ο Θωμάς Λιακουνάκος.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, η διαδικασία πώλησης μέσω της Deloitte & Touche απέφερε τρεις κατηγορίες προσφορών, τις «εξ αρχής απορριπτέες», τις «ενδιαφέρουσες από Έλληνες» και τις «ενδιαφέρουσες από ξένους επενδυτές». Ο Θ. Λιακουνάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης μέρους των μετοχών σε ξένους επενδυτές, «κίνηση που θα δώσει άλλη ώθηση στην εφημερίδα για νέες επενδύσεις», όπως ανέφερε. Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία υπηρεσιών Internet μέσω του «Κ», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για δραστηριοποίησή του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς στο παρελθόν υπέβαλε αίτηση για ραδιοφωνική άδεια.
Η αξία της εφημερίδας είναι 10% χαμηλότερη από εκείνη της «Ναυτεμπορικής», υποστήριξε ο επιχειρηματίας, και συμβούλευσε τους ανταγωνιστές του πως ένα μόνο φύλλο μπορεί να επιβιώσει. Η νέα αναγγελία Λιακουνάκου περί πώλησης έρχεται σε σύγκρουση με την προ ημερών καταχώριση της εταιρείας (01.06.2005) πως το ΔΣ «ανακαλεί προηγούμενη απόφασή του για διεύρυνση της δυνατότητας πώλησης της εφημερίδας ”Κέρδος”» και πως «θα επανεξετάσει, χωρίς πίεση χρόνου, τις εξελίξεις και το πεδίο που θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να λάβει, αν και όταν χρειασθεί, τις ενδεχόμενες αποφάσεις».
Σημειώνεται ότι υπάρχει και το ενδιαφέρον του εκδότη της «Βραδυνής» και του «Αδέσμευτου», Κώστα Μήτση, για την αγορά του «Κέρδους», όπως γράψαμε την περασμένη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ