Αποστολικά και… άλλα

– Το φάντασμα της Πορτογαλίας πλανάται πάνω από το Μαξίμου και το φάντασμα της Γαλλίας πάνω από τη Χ. Τρικούπη…
– «Επιδοτικοποίηση» στον ΟΤΕ. Νέα «γαλάζια» κόλπα…
– Δεν υπάρχουν πια ρετιρέ, αλλά βίλες πολλών τετραγωνικών.
– Νίκησαν οι Γάλλοι και ηττήθηκαν οι παπαγάλοι των Βρυξελλών και των τραπεζών.
– Δεν φτάνει που μας ταλαιπωρούν χιλιάδες γονίδια και αρρωσταίνουμε, έχουμε και τους… γόνους της πολιτικής που μας αποτελειώνουν.
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Από τη μια μάς κάνατε σημαία τα χάλια του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μάς λέτε ότι πρέπει να πληρώσουμε για να κάνετε και εσείς τα ίδια χάλια. Κύριε Αλογοσκούφη, σοβαρευτείτε.
– Αγαπητά μου τέκνα της πολιτικής, όχι άλλες τομές στο πληγιασμένο μας κορμί… Η Ελλάδα σας…
– Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε μια χώρα όπως η Γαλλία να νοιαστεί για το μέλλον της Ευρώπης, όταν έχει… διακόσια σαράντα έξι είδη τυριών;
– Οι θεσμοί των Βρυξελλών στην ΕΕ παράγουν βούτυρο, τυριά, κρέας μοσχαρίσιο, κρασιά και χοιρινό κρέας. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να παράγουν ευρωπαίους πολίτες…
– Οι γάλλοι μετρ στα είδη τυριών είδαν, ευτυχώς, τη φάκα και δεν τσίμπησαν το τυρί του Ευρωσυντάγματος. Oui, madames et monsieurs…
– Τι σόι λογική είναι και τούτη του Γιώργου Αλογοσκούφη; Αφού για το ΠΑΣΟΚ πληρώσατε, κορόιδα, τόσες εξυγιάνσεις, πληρώστε και μερικές δικές μου. Π-ΟΤΕ, κύριε. Χορτάσαμε από τους άλλους.
– Υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί όπως ο Αλογοσκούφης και ο Πάνος που, όταν εξαγγέλλουν μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, πρέπει να παθαίνουν τέτοια ζημιά, λες και είναι στο κρεβάτι με την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου… Οι άνθρωποι παθαίνουν ερωτική υστερία!
Ιωάννης
– Τον… μαύρισε τον Νάκο ο Παυλόπουλος με τα λευκά…
– Ποιος κορυφαίος της ΝΔ, επειδή δεν χτυπά το τηλέφωνό του και ο ταχυδρόμος δεν φέρνει το πολυπόθητο μήνυμα για υπουργοποίησή του, γράφει μηνύματα και σκαρώνει τηλεφωνήματα δήθεν από το Μαξίμου. Θα περιμένει πολύ ακόμα ο κύριος.
Ιωάννης
– Δυστυχώς, η νέα τεχνολογία δεν βοήθησε σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έμπλεξε τα πράγματα και τα έκανε μαλλιά κουβάρια. Τα lap tops, το ISDN, τα Ίντερνετ δεν βοήθησαν να συντονιστούν οι «πράσινοι» σύντροφοι. Μέχρι που βγήκαν ο Βενιζέλος και ο Πολυζωγόπουλος και έσωσαν για λίγο την παρτίδα.
– Έβγαλαν τα μάτια τους οι τύποι με το Βιάγκρα και ύστερα τυφλώθηκαν. Άτιμο πράγμα να μη βλέπεις πια τον κόπο σου…
– Εδώ βρέθηκαν δύο Ιάπωνες, ξεχασμένοι στρατιώτες από τον πόλεμο του 1945, και εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα βρούμε τον δρόμο μας; Έλα, ντε… Αισιόδοξους τους βλέπω τους
ΠΑΣΟΚους…
Πέτρος
– Αφού θα σπάσει αβγά η κυβέρνηση, τουλάχιστον εμείς οι φτωχοί θα χορτάσουμε ομελέτα καλοκαιριάτικα. Αν βέβαια μαζί με τα αβγά βάλεις και τις ντομάτες με τις οποίες θα τους πάρει έτσι κι αλλιώς ο κόσμος, τότε θα έχουμε ένα καλοκαιρινό φαγητό τύπου στραπατσάδα άλλο πράγμα…
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος
– Έμαθαν οι τιμές ότι πλάκωσαν οι ματσό ΠΑΣΟΚοι για να ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ και αυτόματα ανέβηκαν
στα ύψη…
Ιωάννης
– Ενώ η κυβέρνηση κάνει νεοφιλελεύθερη στροφή, στο ΠΑΣΟΚ παίζουν το γύρω γύρω όλοι και στη μέση μια τρύπα στο νερό.
– Σιγά μη διώξει ο Καραμανλής τον Προκόπη, όπως πολλοί ορέγονται. Είναι δυνατόν να κόψει το οξυγόνο της κυβέρνησής του;
– Τη φάκα δεν την είδατε, «γαλάζιοι» σύντροφοι, αλλά μόνο το τυρί… Τώρα που θα τη δείτε, και μάλιστα ευρωπαϊκή, για δεύτερη φορά, μην παραπονιέστε… γιατί μόνοι σας πιαστήκατε, σαν τον λαγό στο τέλι.
-Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ, όπως μου σχολίαζε γνωστότατος βουλευτής; Μα, φυσικά, η κλήση σας προωθείται. Τώρα, προς τους εργαζομένους προωθείται, προς τους μεγαλοφάγους, κανείς δεν ξέρει ακόμα. Ίσως να μη μάθουμε και Π.ΟΤΕ.
– Ο Κουλούρης πάσχιζε για το κουλούρι του λαού και δεν είναι για να τον χλευάζετε κύριοι της νέας εποχής και κύριε Πολεμαρχάκη.
– Π-Ο-λει-ΤΕ.
– Τι εννοεί ο Γιώργος όταν λέει ότι δεν θα γίνει Καραμανλής; Πάσα εξήγηση δεκτή.
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Ποιοι σύντροφοι είναι κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο; Μα, φυσικά, οι μακρυχέρηδες, που τα έχουν κονομήσει και έχουν λύσει μόνιμα και όχι νόμιμα το οικονομικό θέμα τους…
– Αν βάζαμε ποσοστώσεις σε αδελφές ψυχές, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, λέει με νόημα γνωστός «πράσινος» σύντροφος. Και, όπως βέβαια μου εξήγησε, δεν εννοεί ότι στο ΠΑΣΟΚ πούστεψαν, αλλά ότι έχει γεμίσει πολιτικές αδελφές που ανάλογα με τη συγκυρία περιφέρουν το σαρκίον τους δεξιά και αριστερά για μια θέση στο τρένο της νέας εποχής.
– Συνδικα-Υλιστές στον ΟΤΕ.
– Η κυβέρνηση βάζει φωτιές στα εργασιακά, αλλά στην αντιπολίτευση, αντί να τις σβήσουν βάζουν φωτιές μεταξύ τους και το νερό δεν φτάνει για να σβήσουν αυτές που άναψε η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων.
– Άλλες κυρίες έκαναν καριέρα στα γνωστά «πράσινα» τρένα και σήμερα άλλες κυρίες ετοιμάζονται για καριέρα στα γνωστά πια «γαλάζια» τραμ.
– Τι σόι υπουργείο Εργασίας θα ήταν αν η κυρία ιδιαιτέρα δεν βόλευε σύζυγο και παιδιά;
– Καλά θα κάνουν οι «πράσινοι» σύντροφοι προβοκάτορες να πάψουν να βρίζουν τον Γιάννη Παναγόπουλο, γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ και άσχετο με το θέμα του ΟΤΕ -ως γνωστόν, ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ λέγεται Γιώργος Παναγόπουλος, ο υπογραψάκιας- διότι δεν θα πετύχουν να τον κάμψουν αγωνιστικά και είτε τους αρέσει είτε όχι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
– Γεμίσαμε σκουπίδια και σκατά «γαλάζια» στη Δυτική Αττική… Αν δεν κάνω λάθος και στην Πεντέλη υπάρχουν νταμάρια, αλλά φαίνεται πως τα αυτοκίνητα της ΕΥΔΑΠ δεν γνωρίζουν το δρομολόγιο. Καλό είναι να το μάθουν.
Πέτρος
– Αγαπητέ Θόδωρε, αν η κυβέρνηση δεν βλέπει τον πόλεμο που γίνεται με τα συνδικάτα και τον ονοματίζει συναίνεση, τότε καταλαβαίνουμε γιατί δεν έβλεπε τα χάλια του νόμου για τον
«βασικό μέτοχο» και τον ονόμαζε Σύνταγμα…
Ιωάννης
– Αν μπουν οι ελληνικές ομάδες στο Πάμε Στοίχημα, να μου το θυμηθείτε ότι θα έχουμε νεκρούς στα γήπεδα, αν δεν ληφθούν σοβαρά και σωστά μέτρα σε όλες τις κατευθύνσεις.
Πρωτόκλητος
– Αν και στο υπουργείο δεν βλέπουν το έργο της ΑΓΡΟΓΗΣ, εντούτοις στη Συρία η κυβέρνηση το αξιολογεί με άριστα, γι’ αυτό ζήτησε τη συνδρομή της διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Αδαμοπούλου για να τους μεταδώσει τις γνώσεις της.
Πρωτόκλητος
– Έσπασαν τα αβγά των Κ-Ωδικών πτηνών οι «γαλάζιοι» και τώρα θα κάνουν ομελέτα όλα τα παπαγαλάκια και τους βουλευτάδες νυν και πρώην παίκτες του χρηματιστηρίου. Καλά να πάθουν.
Η ομελέτα Μεϊμαράκη ξεκίνησε.
– Αφού αποκάλυψα την ταυτότητα των 12 αποστόλων στον φίλο μας τον Γιάννη, να μη φοβάται πια τα λαμόγια και τα τρωκτικά της Χ. Τρικούπη. Εδώ είμαστε, να πιαστούν στη φάκα.
– Ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το φωνάζουν οικοπεδάρχη και γιατί; Κάνει πολλά λεφτά, σύντροφέ μου, η οικοπεδάρα.
– Εν αρχή ο Θεός έπλασε τους ηλίθιους. Αυτό ήταν για εξάσκηση… Ύστερα έπλασε τους Συνδικα-Υλιστές των ρετιρέ.
– Τι κοινό έχουν οι «νταβατζήδες» του Κώστα και του Γιώργου; Μα, φυσικά, το ψητό.
Πέτρος
– Ποιοι σύντροφοι χαίρονται με την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ; Μα, φυσικά, όλοι εκείνοι που έχουν μετοχές στον οργανισμό.
– Τώρα που είχε καταιγίδες, οι «πράσινοι» σύντροφοι κρατούσαν πάλι ομπρέλες και έτσι το μυαλό έμεινε ξανά εκτός κεφαλής.
– Πάμε Στοίχημα ότι ο Κόκκαλης ζει και σας οδηγεί, «γαλάζιοι»;
– «Πάμε Στοίχημα» θα είναι η ονομασία της πρώτης ομελέτας της Ρηγίλλης,
με πολύ Π-ΟΤΕ.
– Γιώργος εναντίον Γιώργου, όπως λέμε Κράμερ εναντίον Κράμερ…
– Αγαπητέ πρόεδρε, ο Παναγιωτακόπουλος έχει αφτιά και αισθήματα και ακούει τη φωνή της παράταξης. Δεν είναι υπάλληλος εταιρειών όπως πολλοί -και όχι βέβαια όλοι- του Πολιτικού Συμβουλίου και, για να δεις ότι έχω δίκιο, ρώτησε ποιοι ή ποιες έχουν επενδύσει σε μετοχές του ΟΤΕ και θα δεις τι έχει γίνει.
– Προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ για τη διαγραφή ή μη των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ και όχι μόνο. Βλέπεις, οι διαγραφέντες του ’85 σήμερα είναι η ραχοκοκαλιά της νέας εποχής και τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα.
– Νέο επάγγελμα καθιερώνει προσεχώς η ΝΔ, και μάλιστα χρυσοφόρο. Όσοι άνεργοι ψάχνετε δουλειά θα βρίσκετε αμέσως ως σπάστες αβγών, με πολύ καλό εισόδημα μάλιστα αλλά και με μέλλον λαμπρό αν η κυβέρνηση συνεχίσει το έργο με το σπάσιμο των αβγών…
– FRANCE – SOK.
– Πολύς-ζωγόπουλος ο Χρήστος, δεν
νερώνει το κρασί του με τίποτα.
– Άρχισαν να γεννούν, φαίνεται, τα κοκόρια της Ρηγίλλης και θα υπάρχουν αβγά για ομελέτες – ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
– Πρωτόπαπας ο Χρήστος και όχι Διάκος, όπως νομίζουν κάποιοι «πράσινοι». Τα ξεπέρασε τα δύσκολα πέτρινα χρόνια και μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή.
Πρωτόκλητος
– Μια χαρά δένουν στην πρωινή ζώνη του MEGA ο Καμπουράκης και ο Ιορδάνης. Φαντάσου να γνωριστούν ακόμα καλύτερα, να δεις ένα δίδυμο – «φωτιά» που θα γίνουν…
– Αγαπητοί «πράσινοι» στελεχάρες, υπουργάρες, βουλευτάδες, που σήμερα το παίζετε ενάντια στο κράτος, πόσες γκόμενες, γκόμενους, γυναίκες, παιδιά, ξαδέρφια και ξαδέρφες έχετε διορίσει στο Δημόσιο; Ποιος ο λόγος σήμερα να το αντιμάχεστε; Μήπως αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα, ότι, αφού τους βολέψατε όλους, τώρα βολεύεστε και εσείς καλά στην εκπροσώπηση εταιρειών;
– Και η Κατερίνα Παπακώστα παίζει για τη νέα ισχυρή υπουργική ομάδα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ιδιαίτερα την παρουσία της όμορφης Κατερίνας στη Βουλή, καθώς και τη σοβαρή δουλειά στον τομέα γυναικών
της ΝΔ.
– Πολύ ζήτηση έχει η Τόνια από τα κανάλια. Ο φρέσκος πολιτικός της λόγος και η όμορφη παρουσία φαίνεται πως μαγνητίζουν τους τηλεθεατές και οι προτάσεις έρχονται η μία μετά την άλλη.
– Διακομματικός ο υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ. Ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Δεπούντης είναι ο εκλεκτός τους, εκτός και αν η ΝΔ κατεβάσει γνωστό στέλεχος και ο Δεπούντης δεν θα μπορέσει να πει το όχι…

– Εχτύπησε το χέρι του
επάνω στο τραπέζι
και είπε στο Πολιτικό
με τον ΟΤΕ μην παίζει

Οι πιο πολλοί μαζεύτηκαν
είναι γνωστά τα χάλια
να λένε άλλα στον πρόεδρο
και άλλα στα κανάλια

Είμαι εγγονός πρωθυπουργού
και τέκνο του Αντρέα
Μαζί θα προχωρήσουμε
για μια Ελλάδα Νέα.

– Έξυπνος ο Βαγγέλης Βενιζέλος, γνώστης της μεθόδου «το πρώτο ποντίκι πιάνεται στη φάκα και το δεύτερο τρώει το τυρί». Άφησε τους συντρόφους του να πέσουν στη φάκα με τον ΟΤΕ και ύστερα ήρθε, σαν μεγάλος που είναι, και μίλησε για την ουσία της συμφωνίας, δηλαδή το ποιος πληρώνει το παλαμάρι του βαρκάρη.

– Αγαπητέ κύριε Ανδρουλάκη. Θαυμάζω τις θέσεις σας για τους κρατικοδίαιτους δημοσίους υπαλλήλους. Για τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες όπου και εσείς εισπράττατε τον άξιο μισθό σας, δεν άκουσα κουβέντα. Γιατί άραγε;
…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ