Αλλάζει η ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ!

Κοινή είναι η εντύπωση στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ τώρα πια μπαίνει στα δύσκολα, αφού σε οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, είτε σε τράπεζες είτε σε οργανισμούς των ΔΕΚΟ είτε στην Ολυμπιακή, που έρχεται η σειρά της, το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά θα πρέπει να παίρνει θέση και όχι να είναι ήξεις αφήξεις, όπως έγινε τώρα με τον ΟΤΕ.
Το ΠΑΣΟΚ όμως μέχρι τώρα δεν έχει ασχοληθεί με την «καρδιά» των προβλημάτων, αλλά επιδερμικά. Με ανώδυνες καταγγελίες, συνθηματολογικό λόγο και ανούσια επικοινωνιακά τερτίπια που έπειθαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να κάνει.
Η αλήθεια είναι πως κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει ότι ο Καραμανλής θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια, βλέποντας τις… σφαγές μεταξύ των υπουργών του. Ότι θα είναι ένας πρωθυπουργός που θα ολοκληρώσει τη θητεία του με πλήρη απογοήτευση. Πρόκειται για τον Καραμανλή, όπως και για τον Παπανδρέου από την άλλη πλευρά. Ονόματα δηλαδή βαριά, με ιστορία και, ως εκ τούτου, κανείς μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κατανοήσει πως θα έρθουν και καλύτερες ημέρες για την κυβέρνηση. Και τότε το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση; Πρέπει να προτείνει, να δράσει άμεσα, να κινητοποιήσει κόσμο, να πείσει ψηφοφόρους, μάζες και φορείς ότι αυτό είναι καλύτερο κόμμα από το κυβερνών.
O Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να αρχίσει να ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα. Τι θα πει άραγε αναφορικά με τις νέες μεταρρυθμίσεις που θα κάνει η κυβέρνηση σε άλλους τομείς της οικονομίας; Πάλι θα λέει γενικότητες; Και πώς με όλα αυτά να καρπωθεί τη φθορά της κυβέρνησης; Η εικόνα, πάντως, που μέχρι τώρα έχουν αποκομίσει στελέχη είναι πως ο αρχηγός του Κινήματος παίρνει αποστάσεις από το παλαιό φυσιογνωμικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ που κάλυπτε ακόμη και στο κυβερνητικό πρόγραμμά του τον κρατισμό. Ο Γιώργος εμφανίζεται ανοιχτός σε νέα εργασιακά μοντέλα, όπως ισχύουν και στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Αμερική. Θέλει να φέρει τα πάνω κάτω και γι’ αυτό, όπως έλεγε με νόημα ο διευθυντής του γραφείου του Βασίλης Βαλασόπουλος, είναι καιρός τώρα, που άρχισαν οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ, να ξεκαθαριστεί από το κόμμα τι οικονομικό μοντέλο υποστηρίζει και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. «Είναι ευκαιρία τώρα να ξεκαθαρίσουμε και το τι γίνεται σε σχέση και με τα στελέχη μας», λέει ο κ. Βαλασόπουλος. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια νέα περίοδο, όπου το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συζητήσει νέα δεδομένα στα ασφαλιστικά και τα εργασιακά με την κυβέρνηση, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι ότι εισέρχεται πλέον σε μια άλλη λογική που δεν θα έχει σχέση σε τίποτα με τα προηγούμενα χρόνια. Και εδώ είναι που θα υπάρξουν νέες τριβές στο εσωτερικό του κομματος, καθώς είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν με τη «νέα γραμμή», που αφήνει να εννοηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Τους είναι αρκετά δύσκολο να αποδεχθούν νέες λύσεις, στις οποίες δύσκολα θα διακρίνονται οι διαχωριστικές γραμμές από εκείνες της κυβερνώσας παράταξης. Της συντηρητικής, όπως την αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ