Συμφωνία Καραμανλή – Ντόρας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προερχόμενες απ’ το στενό περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση αυτή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν εκτενώς οι πολιτικές εξελίξεις και ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την επιθυμία του για είσοδο της Ντόρας στην κυβέρνηση.

Η δήμαρχος δεν αρνήθηκε. Έθεσε όμως ορισμένα αιτήματα, προϋποθέσεις, ώστε η κυβερνητική της θητεία να είναι αποδοτική και αποτελεσματική, όπως τόνισε. Συγκεκριμένα ζήτησε:
• Να αναλάβει οπωσδήποτε το υπουργείο Εξωτερικών και όχι οποιοδήποτε άλλο υπουργείο (Ανάπτυξης ή Πολιτισμού, που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες).

Έτσι φαίνεται να διαψεύδονται οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ντ. Μπακογιάννη θα δεχόνταν να μπει στην κυβέρνηση χωρίς να βάζει ως όρο να πάρει το υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα ο άνθρωπος του περιβάλλοντός της, ο οποίος μας μίλησε, μας υπογράμμισε ότι σαφώς και δεν δέχεται κανένα άλλο υπουργείο.
• Να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέλεχος κοινής αποδοχής Καραμανλή-Ντόρας.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας είναι συγκοινωνούντα και εκ των πραγμάτων οι δύο υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται στενά, διαφορετικά θα υπάρχουν δυσλειτουργίες και προβλήματα.
• Να προηγηθεί της ανακοίνωσης της υπουργοποίησης συνάντηση Καραμανλή-Ντόρας, προκειμένου να ανακοινωθεί η είσοδος της δημάρχου στην κυβέρνηση.

Ο συνεργάτης της Ντόρας μάς τόνισε πως δεν θα γίνει αποδεκτό να ανακοινωθεί απλώς η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και η υπουργοποίησή της. Και αυτό, γιατί δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πουν οι δημότες της Αθήνας ότι τους πούλησε. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες απ’ το στενό περιβάλλον της Ντόρας, ο Καραμανλής αποδέχτηκε τα αιτήματά της.

Μάλιστα η δήμαρχος έχει αποφασίσει να αφήσει διάδοχο στη δημαρχία τον πολύ στενό της συνεργάτη Θ. Σκυλακάκη. Είναι δηλαδή έτοιμη για τα νέα της καθήκοντα και αυτό δείχνει πως ο ανασχηματισμός δεν αργεί…
Ίσως να μην είναι άσχετες με την παραπάνω συμφωνία οι αντιδράσεις τού νυν υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη και οι διαρροές απ’ το περιβάλλον του, ότι τώρα θέλει να παραμείνει στο ΥΠΕΞ. Προφανώς πληροφορήθηκε τη συμφωνία και γι’ αυτό αντέδρασε…
Βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει το περιβάλλον της Ντ. Μπακογιάννη. Σε όσο δύσκολη θέση κι αν βρισκόταν ο Καραμανλής, θα ήταν περίεργο να αποδεχτεί όρους προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή της δημάρχου στην κυβέρνηση. Και μάλιστα όρους που ουσιαστικά θα σήμαιναν… συγκυβέρνηση.

Πάντως κάποιας έστω μορφής συμφωνία θα πρέπει να έχει γίνει…


Σχολιάστε εδώ