Αποστολικά και… άλλα

– Μήπως μας κόστισε κάτι παραπάνω η ψήφος; Το λέω γιατί κάποια στιγμή η Αλεξάνδρα, στον ενθουσιασμό της επάνω, αυτό άφησε να εννοηθεί.
– Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι, λέει μια παροιμία, αλλά στο θέμα του δήθεν φρέσκου γάλακτος ο ΕΦΕΤ και ο Παπαθανασίου δεν μας λένε κουβέντα. Σε λίγο θα φυσάνε και το γάλα…
– Γιατί ρίχνει το βάρος στην ψυχική μας υγεία η «γαλάζια» κυβέρνηση; Μα, φυσικά, γιατί μας έχει τρελάνει.
– Εδώ ο Νανόπουλος πήρε το Βραβείο Αϊνστάιν αλλά κανένας αστέρας της TV δεν είπε κουβέντα, όπως και κανείς δεν βγήκε να πανηγυρίσει στην Ομόνοια.
Α να χαθείτε, βρε Νεοέλληνες.
– Εδώ ο εθνικός μας Μίκης βραβεύτηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Μουσικής της UNESCO, αλλά κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν μπήκε στον κόπο να του στείλει συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, κύριοι της «βαθιάς» πολιτικής και του life style. Α να χαθείτε δυο φορές, Νεοέλληνες.
– Δεν δρέψαμε σίγουρα Δάφνες από την παρουσιάστρια της Eurovision. Αγαπητή Αλεξάνδρα, δεν είναι ο ψήφος, αλλά η ψήφος στα ελληνικά μας.
– Τουλάχιστον αυτοί οι «γαλάζιοι» έχουν ευαισθησίες. Δίνουν μαύρα χρήματα σε όσους έχουν μαύρο χρώμα, τσιγγάνους και λοιπές παρέες, ενώ οι άλλοι, οι «πράσινοι», δεν έδιναν ούτε του αγίου τους νερό, που λέει η παροιμία. Όλα τα έτρωγαν οι φαταούλες.
– Καλά θα κάνουν οι Χούπηδες του ΠΑΣΟΚ και οι γούλες Αναγούλες να σιωπούν αν θέλουν να δουν τον Γιώργο πρωθυπουργό, γιατί όσο μιλούν τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα.
– Καλά, αυτοί οι λουμπίνες του εκσυγχρονισμού που διαθέτουν σήμερα βίλες, κότερα, σπίτια και χρήμα μπορούν να μας πουν πού βρέθηκε πάνω τους ο τίμιος ιδρώτας και τι έκαναν;
– Το ψάρι, Νίκο μου, βρωμάει απ’ όπου και να το πιάσεις, και ειδικά όταν έχει ζήσει σε λασπόνερα.
– ΙΕΚ ΠΑΣΟΚ. Παραδίδονται μαθήματα εντιμότητας. Βρε, ουστ από κει…
– Δημιούργησαν παράδεισο για το φαινόμενο Χούπη, λέει ο αγαπητός κ. Φλωρίδης, αλλά ξεχνούν την κόλαση που δημιούργησαν οι «πράσινοι» για τον φτωχό κοσμάκη στο χρηματιστήριο.
– Δεσμεύσεις γκρίζες σε φόντο λευκό.
– Όχι και να το φορτώνετε στον Νάκο το θέμα Χούπη.
– Οι Δούρειοι γάιδαροι μιλάνε για δούρειους ίππους.
– Ώρα ευθύνης για τα παλιά μέλη του ΠΑΣΟΚ, γιατί από καινούργια στερέψαμε. Α, ρε παλιό-ΠΑΣΟΚοι, για σας ξημερώνει πάλι.
– Δεν είναι διατεθειμένοι οι παλιο-ΠΑΣΟΚοι να στρατευτούν για να δώσουν τη μάχη στις εκλογές και να έρθουν οι νεοεποχιακοί να κάνουν το κουμάντο. Αυτό ας το ξεχάσουν όσοι γυροφέρνουν μια τέτοια ΙΔΕΑ στο μυαλό τους.
– Για τους Καραμανλήδες ισχύει πάντα, απ’ ό,τι φαίνεται, το έξω πάμε καλά.
– Τουλάχιστον οι δεξιοί έχουν την ευαισθησία να κρύβονται από ντροπή για ορισμένα «γαλάζια» σκάνδαλα που κακώς γίνονται, ενώ εκείνοι οι «πράσινοι» γαϊδουρόπετσοι όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά βγαίνουν και τιμητές και νομίζουν ότι ο κόσμος χάβει τις κλεψιές και τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρουν.
– Κάθε φέτος και χειρότερα, λένε οι Έλληνες. Πολύ απαισιόδοξοι. Μα, πώς να είναι αισιόδοξοι όταν έχουν υπουργό Οικονομίας και Εικονο-μικών τον κ. Γιώργο Αλογο-φέσι;
– Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν με αγωνία να δουν τι θόρυβο θα κάνει η κυβέρνηση την ώρα που θα πέφτει. Ματαιοπονούν… οι «πράσινοι» σύντροφοι.
– Μονοήμερες εκδρομές κάνει η παιδική χαρά, λέει με κακία μέλος της. Χοντροκομμένη άποψη, αλλά την καταγράφω…
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Πατάει γκάζι η κυβέρνηση από το φθινόπωρο. Το θέμα είναι με ποια ταχύτητα θα τρέχει, διότι, «γαλάζιοι» σύντροφοι, υπάρχει και η όπισθεν ολοταχώς στην αντιπολίτευση.
– Να υποθέσω ότι το σημερινό «όχι» των Γάλλων θα είναι ένα χαστούκι στον Έλληνα-Ευρωπαίο-Σοσιαλιστή-Γάλλο
Τζορτζ; Et voila….
– Το τραμ έχει εκτροχιαστεί, αγαπητέ υπουργέ Μεταφορών. Ήθελα να ‘ξερα πού το βλέπεις εσύ να ‘ναι αξιόπιστο.
– Στη φόρα τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ. Και τα πλυμένα πριν πλυθούν και καθαριστούν και αυτά άπλυτα ήταν. Όλα στη φόρα, λοιπόν.
– Σωστά λέει η Φώφη Γεννηματά. Δύναμη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η αδυναμία της ΝΔ.
– Του είχαν αδυναμία όταν ήταν μικρό παιδί και του έχει μείνει κουσούρι η λέξη και η έννοια. Για ποιον πολιτικό μας μιλάνε έτσι;
– Για ποιον υπουργό λένε ότι, όσα τεστ νοημοσύνης και να κάνει, θα βγαίνουν όλα αρνητικά;
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Ποιος υφυπουργός αποκαλείται από τους «γαλάζιους» καρπουζάς, λόγω της ομοιότητας του χρώματος βαφής των μαλλιών του με το καρπουζόχρωμα;
Ιωάννης
– Αληθεύει ότι πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές θα κάνουν διακοπές εντός Αθηνών και πέριξ, μπας και χτυπήσει το ρημάδι το κινητό και κληθούν από το Μαξίμου για να σώσουν τη χώρα;
– Κάποιοι άλλοι «πράσινοι» βουλευτές δεν θα πάνε για μπάνια για να μην ξεβάψει το τελευταίο βάψιμο του τριχωτού της κεφαλής τους και αποκαλυφθούν οι άσπρες τρίχες τους.
– Με τόσα όργανα το ΠΑΣΟΚ κατάντησε κόμμα οργανοπαικτών… Μόνο που τις περισσότερες φορές οι οργανοπαίκτες φαλτσάρουν ή κάνουν μούγκα πολλά θέματα.
– Αυτοί οι τύποι δεν κάνουν το Άσπρο Μαύρο, αλλά το απόλυτο Μαύρο… Άξιος ο μισθός τους.
– Όσοι έλληνες τουρίστες πήγαν στη Μολδαβία, άλλοι τόσοι μολδαβοί τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα, κύριε Αβραμόπουλε.
– Πολύ απότομος ο επίτιμος. «Ανέβασε» ξαφνικά στροφές και τα συμπαρέσυρε όλα, ως συνήθως.
– Σ-χολη-αστές έγιναν οι «πράσινοι». Αντί να παράγουν πολιτική, παράγουν χολή για τον Γιώργο.
– Όπως θα έλεγε ο μακαρίτης ο Γεννηματάς, δεν είναι μόνο δεξιοί αλλά και αδέξιοι οι κύριοι που αφαίρεσαν την πινακίδα με το όνομά του από το Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ακόμα και νεκρός ο Γεννηματάς προκαλεί πανικό στους δεξιούς.
– Εισ-Αγγελική έρευνα για τις παράνομες εργασίες του παπαδαριού στην Πεντέλη. Δεν έχουν τον Θεό τους οι άγιοι. Τα ίδια κάνουν και για το μοναστήρι.
– Ένας «κόκκινος» κομμουνιστής ηγέτης φεύγει και δύο «κόκκινες» λαϊκές ομάδες επιστρέφουν στους θρόνους τους. Τα «κόκκινα» λιμάνια πήραν τα σώβρακα από τις ομάδες των αστών.
– Άμα θα δεις την κοπελιά
να ‘χει πολύ αέρα
στείλε την εις τον διάολο
και ακόμη παραπέρα
Όποιος αναγνωρίζει ότι έχει σχέση με τη μαντινάδα ας το πράξει άμεσα, πριν τον κράξουν οι άλλοι. Έτσι, κύριοι βουλευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι και λοιποί του δημόσιου βίου;
Ιωάννης
– Άλλο πράγμα το επιχειρείν και άλλο το επιχειρείν-ξεπουλείν, «γαλάζιοι» σύντροφοι.
– Καλά, ρε συνδικαλιστάδες, ξεχάσατε πόσα ζευγάρια παπούτσια λιώσαμε για να σας κάνουμε συμπαράσταση από το ’89 έως το ’93 για το ξεπούλημα του ΟΤΕ από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη και τώρα, χωρίς αιδώ και για λίγα ευρώ, τα δώσατε όλα. Μαγκιά σας…
– Αυτοί που ενοχλούνται από τη Νατάσα μπορούν να μας πουν τα καμώματα των γυναικών τους και των συγγενικών τους προσώπων ή θέλουν κάποιοι να ανοίξουν το στόμα τους;
– Σύγκρουση με το βαθύ κράτος δεν είναι να φύγουν οι «πράσινοι» και να έρθουν οι «γαλάζιοι», αλλά οι ικανοί.
– Πολεμαρχάκης με τα συνδικάτα θα ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ.
– Τη συμφωνία (μοντέλο) ΟΤΕ-εργαζομένων ονειρεύεται το Μαξίμου. Μεταξύ υπουργών και υφυπουργών προσδοκά οικειοθελή αποχώρηση.
– Αγαπητή αντιπολίτευση, θέλω να σε πάρω στα σοβαρά, αλλά αυτό φοβάμαι ότι θα είναι προσβολή στη νοημοσύνη μου.
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Αγαπητέ σύντροφε, με τις τόσες επιθέσεις που κάνεις δεξιά και αριστερά χωρίς να νοιάζεσαι, να ξέρεις ότι στο τέλος που θα δεχτείς κι εσύ επίθεση δεν θα υπάρχει κανείς να νοιαστεί για σένα.
– Αυτή η άτιμη η EURO-βίζιον αποκάλυψε ανθρώπους ηλίθιους από φανατισμό και άλλους φανατικούς από ηλιθιότητα…
– Κόντεψε να γίνει Τρωικός Πόλεμος για την Έλενα… Τι μανία και τούτη να βγάζουμε τα μάτια μας…
– Στείλτε του χρόνου την Μπεζεντάκου στη EURO-βίζιον να κάνει υπερήφανο τον λαό.
– Πόσο χαράτσι θα πληρώσουμε από δω και πέρα για να κάνει EURO-μπαλαμούτι η κρατική τηλεόραση;
– Οι ενοικιάσεις εργαζομένων συνεχίζονται δυστυχώς και για σας, «γαλάζιοι» σύντροφοι, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Εσείς εκχωρείτε κομμάτια λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων σε ιδιώτες και εκείνες με τη σειρά τους σας ενοικιάζουν εργαζόμενους, και δη «γαλάζιους».
– Δεκάδες «πρασινο-Χούπηδες» ανακάλυψαν οι «γαλάζιοι» σύντροφοι ύστερα από χρόνια. Ευτυχώς που ο Κολόμβος ανακάλυψε πριν από χρόνια την Αμερική, γιατί αν περίμεναν οι Αμερικανοί τους «γαλάζιους» να την ανακαλύψουν, η Αμερική θα ήταν δυστυχώς άγνωστη μέχρι σήμερα.
– Ο Μάνος δεν είναι μόνος στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, έχει παρέα και τον Ηρακλή Πολεμαρχάκη.
– Η Νέα Δημοκρατία έχει κοντά πόδια και θα πέσει σύντομα, όπως ονειρεύονται κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Κι εγώ τους λέω ότι όσο θα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ οι μακρυχέρηδες, το όνειρο της εξουσίας ας το ξεχάσουν οι «πράσινοι» σύντροφοι.
Ιούδας ο Ισκαριώτης
– Τουριστική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τουριστών;
– Άλλο και τούτο πάλι το δίλημμα: Με ποια από τις δύο να είσαι; Μα… φυσικά με τη ΘεοΝτόρα…
– Του χρόνου να δείτε, που θα πάρουμε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας με το έργο «Ζήσε τον Μύθο σου» και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αμ, γι’ αυτό θέλει να φέρει το Χόλιγουντ στην Ελλάδα, για να βρίσκει ρόλους ο άνθρωπος.
– Γιώργος κατά πάντων! Τα έψαλε και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους ο Παναγιωτακόπουλος για την πολιτική, αλλά και οργανωτική κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος χτυπάει δυνατά το καμπανάκι. Το θέμα είναι να βρεθούν και αφτιά να τον ακούσουν.
– Στον ιππόδρομο τάισαν για τα καλά τα τελευταία μουλάρια της διαφήμισης και άφησαν χωρίς σανό τα πρώτα όμορφα άλογα που έπρεπε να πάρουν τον αντικειμενικό διαγωνισμό.
– Ενώ τα άγρια άλογα της Ηπείρου ψόφησαν από την πείνα και το κρύο, κάποια άλλα μουλάρια σώθηκαν για τα καλά με περιφερειακά προγράμματα.
– Για δες ποιος μιλάει… Αυτός… Για ποιον πρώην υπουργό το λένε μέσα και έξω από τα δόντια οι σύντροφοί του;
– Γιατί δεν πάτε τη λυματολάσπη στην Κηφισιά, στην Πεντέλη, στην Εκάλη, «γαλάζιοι» σύντροφοι; Ας φάνε και αυτοί λίγα σκατά, δεν θα πάθουν τίποτε οι μύτες τους. Άλλωστε, τα δικά τους βρωμάνε πιο πολύ από του φτωχού λαού.
– Έρχεται ψηλός ψαλμός για τον ΟΤΕ και το επί-τιμο για το τίμημα της εθελουσίας εξόδου το θεωρεί, λέει, υπερ-βολικό για τους εργαζόμενους. Ωχ, πάλι, σε μεγάλες φουρτούνες θα βάλει το Μαξίμου ο Μητσοτός.
– Ποιος να περίμενε ότι θα τον νοσταλγούσαμε τόσο σύντομα; Η εκδίκηση του καταλληλότερου…
– Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά απογείωσης. Παρακαλώ προσδεθείτε!

– Για ποιον «πράσινο» οι σύντροφοί του λένε ότι του είναι δύσκολο να συμβιβάσει τις βρώμικές του συνήθειες με τα καθαρά του εισοδήματα.
Ματθαίος.

– Βάλτε του χρόνου τον Ψωμιάδη, να πάρουμε δεκάρια από την Ταϊλάνδη.

– παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης, που βραβεύθηκε για τη μουσική του από την UNESCO


Η μουσική παγκόσμια
μιλά μια γλώσσα άλλη.
Άξια στέκεται ψηλά
στου κόσμου το κεφάλι.

Η μουσική σου σύνορα
Μίκη μου, δεν γνωρίζει
ελευθερία στους λαούς
του κόσμου πλημμυρίζει

– Ο θάνατος του Χαρίλαου Φλωράκη
Μέρα Μαγιού εμίσεψες
να ‘χεις καλό ταξίδι
και της αιωνιότητας
κέρδισες το παιχνίδι

Κι αν κάνει λάθος ο Θεός
και στα δεξιά σε κάτσει
να λείπει, πες, το βύσσινο
τους άλλους ας κεράσει

Χαρίλαε, στους ουρανούς
άνοιξε το τεφτέρι
αριστερά πες στον Θεό
στον κόσμο να τα φέρει

…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ